• 9.372.269 stemmen

Geregisseerd door: Kenji Misumi

Met onder meer: Shintarô Katsu, Mikio Narita en Chizu Hayashi

Gesproken taal: Japans

Plot Zatôichi Jigoku-tabi

De blinde zwaardvechter Zatoichi raakt bevriend met een gevaarlijke schaker, die op de hielen wordt gezeten door de plaatselijke yakuza en diens wraakzuchtige familieleden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Hemdale

Hemdale

Zatôichi blijft mij boeien, de films die ik tot nu toe gezien heb zijn geen meesterwerken maar het is wel erg entertaining. Dit is dan weer een film van de regisseur die met de hele Zatôichi reeks van start gegaan is, ik vraag mij af of hij uberhaupt verwacht had dat het zo'n rage zou gaan worden en dat er uiteindelijk 26 films gemaakt zouden worden, waarschijnlijk niet.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

De Chess Expert uit de titel had evenzo goed vervangen kunnen worden door een mysterieuze jongedame (het zal ook eens niet).

Een Zatoichi film zoals alle andere, met hele sterke stukken (met name in begin en einde), maar halverwege toch ook wel een serieuze flauwte. Jammer bijvoorbeeld dat er in het begin als er een tijdje een boottocht wordt gemaakt we verder niks zien als decor (het laat zich raden waarom).

Zatoichi verliest hier trouwens ook weer eens een potje met de dobbelstenen, maar is nog altijd trefzeker met zijn cane sword.

Hemdale schreef:

Grappig, heb ik mij ook wel eens afgevraagd, wanneer men merkt dta het zo'n succes is dat je er nog meer maakt en niet blijft steken in een trilogietje of quadrupologietje. 26 stuks, slecht Gojira doet zo ongeveer beter (en die Tora-san van Yamada Yoji toch zeker).

avatar van Baggerman

Baggerman

Dit vond ik toch één van de betere films uit de Zatoïchi reeks, mede door een iets andere scenery: boot en Hakone/onsenplaats. Hoe het subplotje met de schaker werd afgerond was wel ietwat teleurstellend.

Inderdaad ok leuk om Zatoïchi eens te zien verliezen met dobbelen!

Ook interessant: de paniek die bij Zatoïchi ontstaat als hij het medicijn voor het meisje niet meer kan vinden! Daarin wordt de handicap van zijnblindheid nu juist eens benadrukt!

samuraizwaardvervolgzatoichi