• 9.253.438 stemmen

Happily N'Ever After (2006)

Animatie / Familie | 87 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Assepoester en de Keukenprins

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Yvette Kaplan

Met onder meer: Sarah Michelle Gellar, Sigourney Weaver en Freddie Prinze Jr.

Releasedatum: 25 april 2007

Plot Happily N'Ever After

"Fairy Tale Endings Aren't What They Used To Be."

Cinderella (kortweg Ella) droomt van haar sprookjesprins. Haar beste vriend is Rick, een keukenhulpje in het koninklijk paleis. Ella bezoekt hem daar en hoort van een groot bal dat gehouden gaat worden, waar ook de prins zal zijn. Rick voelt stiekem wat meer voor Ella dan zij weet en zijn keukenhulpjes vermoeden dat hij erg jaloers is op de prins. Dan blijkt dat de grote plaatselijke tovenaar zijn krachten aan twee assistenten heeft overgedragen en deze twee zorgen ervoor dat er veel geluk in het verschiet ligt voor Ella en Rick.

Der Zauberer (stemrol)

Prinz Humperdink (stemrol)

Frieda (stemrol)

avatar van Dk2008

Dk2008

Nou dit was toch wel weer een fikse tegenvaller. Ik dacht dat deze leuker was en ook mooier getekend dan die tweede film. Maar dat valt dus flink tegen.

Hij begint eigenlijk al matig, wordt dan iets beter, o.a. met die stiefmoeder, maar zodra ze met die wolven beginnen, wordt het gauw minder. Het animatie-werk is iets beter, nou ja...vaak ook erg matig, ook minder kleurig. Zelfs het verhaal is minder. Eigenlijk stond alles me wel tegen, terwijl het met die tweede film juist weer net andersom was. Ik vind dat ze hier teveel de draak steken met alles. 3.0

avatar van Jules Vismale

Jules Vismale

In dit verhaal moesten zowel Assepoester, Rik, de keukenprins en Munk en Mambo, twee helpers van een tovenaar de strijd aanbinden met de boze stiefmoeder Frida die met een toverstaf heel het sprookjesland had verstoord door de slechteriken hierin te laten winnen.

De prins in dat land was op zich wel stoer en knap maar helaas nog dommer en onnozeler dan een rund en Assepoester scheen als bondgenoot ook nog haar eigen petemoei, de goede fee, te hebben. Deze fee bleek echter aan een ernstige vorm van dementie te leiden daar zij vaak totaal vergat dat haar petekind eigenlijk Ella heette of haar steeds verwarde met Sneeuwwitje, Roodkapje en Pinokkio!

Deze keer was Assepoester niet zozeer een zielig meisje maar een echte tomboy!

avatar van Boenga

Boenga

Jules Vismale schreef:

nog dommer en onnozeler dan een rund

Graag een beetje respect voor dieren.

avatar van Jules Vismale

Jules Vismale

@Boenga, ik wou op zich nog niet eens de runderen beledigen maar in veel (Disney)sprookjes hebben de prinsen vaak nog niet eens een opvallende rol daar ze wel een knap uiterlijk bezitten maar zelden een heldenrol spelen. Ik vond trouwens die onhandige prins heel erg sterk lijken op een "superheld" uit de Powerpuff Girls, Major Man genaamd, die zogenaamd allerlei heldendaden in Townsville verrichte. De drie supermeisjes vertrouwden die kerel toen niet en zij stuurden een soort Godzilla-achtig monster op hem af om hiermee Major Man te ontmaskeren als een bedrieger!

Overigens lijkt Assepoester in deze tekenfilm veel meer op een tomboy dan op een dienstmeisje of een echte prinses.

avatar van Dk2008

Dk2008

De dvd heeft als extra's o.a. interviews met mensen die aan de film hebben meegewerkt. (Sigourney Weaver doet de stem van Frieda en Freddie Prinze Jr van Rick)

De film was een financiële flop. Het heeft bij mij ook wisselende kijkervaringen. Eerst had ik een afkeer van lange animatiefilms en CGI maar toen ik de films van Shrek had ontdekt ging ik daarna steeds meer animatiefilms kijken (al is dit na Huisdiergeheimen grotendeels voorbij) ook de belangstelling voor sprookjes is sindsdien weer toegenomen.

Dit keer ging het best weer goed alleen jammer dat de animatie toch wel matig blijft. Zodra we bij de zeven dwergen zijn aangekomen is dit toch het dieptepunt. Inhoudelijk grappige film waarin we weer wat meer terug gaan naar de oorsprong van sprookjes, die vaak helemaal niet zo goed eindigden. Op dit punt hebben ze er goed over nagedacht hoe het verhaal moet gaan en waarin Assepoester en Sneeuwwitje maar diverse andere sprookjes worden gecombineerd.
Als de animatie mooier was geweest had hij beslist toch hoger geëindigd. De stemmen zijn verder goed. De film doet wat denken aan Shrek Forever After (Film, 2010)

De tovenaar gaat op vakantie en zijn twee helpers Mambo en Munk (het varkentje) moeten op de balans letten, die zorgt dat de sprookjes in evenwicht blijven. Maar Mambo vindt de sprookjes maar saai en wil het spannend maken. Daar is Munk het niet mee eens. De boze stiefmoeder Frieda weet vervolgens beslag te leggen op de balans en zal het lot van bewoners van sprookjesland veranderen. Ze nodigt de slechterikken (wolven en heksen) uit om er voor te zorgen dat de sprookjes voortaan lang en ongelukkig eindigen.
Ondertussen is de domme prins op zoek naar (Asse)Poes die hij op het bal heeft ontmoet. Repelsteeltje heeft een baby afhandig gemaakt. Rick, de verteller van het verhaal, een eenvoudige jongeman en knecht van de prins, is verliefd op Poes, maar zij wil met de prins trouwen. Poes gaat samen met Mambo en Munk naar de zeven dwergen om hulp te vragen nu een aanval van heksen en wolven dreigt. De diamanten kunnen prima als munitie gebruikt worden. Rick besluit Poes te redden. Daarna is het de taak de toverstaf van Frieda afhandig te maken en de balans weer in evenwicht te brengen maar Frieda laat dit niet zomaar gebeuren. Aangezien de wolven en heksen niet in staat zijn geweest Poes gevangen te nemen, komt ze zelf maar in actie want het mag niet gebeuren dat die met de prins trouwt. Tijdens een gevecht tussen Poes en Frieda, stort de stiefmoeder in de afgrond. Rick en Poes trouwen met elkaar op kosten van de prins. 4.0