• 9.374.070 stemmen

The Fits (2015)

Geregisseerd door: Anna Rose Holmer

Met onder meer: Royalty Hightower, Alexis Neblett en Da'Sean Minor

Plot The Fits

"Why fit in when you can dance to your own beat?"

De elfjarige Toni, een stoer meisje dat ook bokst, wil graag horen bij een hecht dansgezelschap in Cincinnati West End. Gecharmeerd door de kracht en het vertrouwen van deze sterke gemeenschap van meisjes, absorbeert Toni gretig de routines en de mores van de groep. Zij prikt zelfs gaatjes in haar oren om bij de groep te passen. Het mysterie slaat toe, wanneer steeds meer leden van van het team flauwvallen. Toni's wens om geaccepteerd te worden, verandert.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

John Milton

Ziet er goed uit. Ik hoop op een release. Lekker fris ook.

avatar van morpheus2000

morpheus2000

Aangename film die nu te zien is op Film1. Het debuut van zowel de jonge actrice Royalty Hightower als van de regisseuse. En beiden komen er naar mijn idee prima mee weg.
Film duurt kort, hierboven staat 71 minuten, maar via film1 was het na 68 minuten voorbij. Een mooie soundtrack en een wat mysterieus verhaal.
Waar het jonge meisje in eerste instantie vol gaat voor het boksen, zodat in het begin van de film je vele scenes ziet van oefeningen en trainingen zonder dat enig woord wordt gesproken, ziet ze in haar omgeving allerlei meisjes toetreden tot een dansgroep. En dat lijkt haar ook wel wat...
En vanaf dan begint het vreemde. De dames vallen 1 na de ander flauw. En hiervan krijg je in de film niet echt een oorzaak. Er wordt wat aangegeven over vervuild water, wat het flauwvallen of stuiptrekkingen geven, kan verklaren. Maar op een gegeven moment komt ook naar voren dat het water gewoon schoon is. Is het dan massahysterie of doet iedereen ineens elkaar spontaan na. Je ziet in groepen (en je hoort het nog vaker bij vooral meisjes) dat deze elkaar compleet gek maken en nadoen in hun gekte/rarigheden. Al met al, geen duidelijke oorzaak en dat maakt de film ook wel weer leuker.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama film...

Prima verhaal...

Goed acteerwerk...

Goed breedbeeld, geen HD aanwezig...

Goed achtergrond geluid,

geen Dolby Digital aanwezig...

Goed camerabeweging...

John Milton

bedankt voor de tip morpheus2000, Ik ga even overwegen dat een maandje aan te zetten!

edit: wow. Film 1 Sundance wordt bij KPN niet in HD doorgegeven. Dat is wel heel matig. Aangezien dat kanaal voor mij eigenlijk de enige reden is om het aan te zetten naast de filmdiensten die ik al afneem, moet ik daar nog even over nadenken. SD op een 51 inch is niet het allergrootste genot.

avatar van morpheus2000

morpheus2000

John Milton schreef:

Over je laatste zin kan ik het geheel met je eens zijn, maar gelukkig geeft Ziggo vanaf 1 juli Film1 Sundance wel in HD af.

John Milton

Dat is goed nieuws. Dat zou kunnen betekenen dat KPN binnen niet al te lange tijd hopelijk ook dat stapje maakt. Ik heb reeds gezeurd bij ze op social media.

avatar van Thomas83

Thomas83

Wow, dit is wel echt met enorm veel gevoel en vakmanschap gemaakt. De film is erg kort maar traag en met een betoverende sfeer die je al snel grijpt. In de meeste scènes valt amper een woord, maar regisseur Holmer en haar hoofdrolspeler Hightower hebben geen woorden nodig om je te vertellen wat je moet weten.

Het hele gebeuren in de sportschool met stuiptrekkingen van de meisjes is een erg originele metafoor voor adolescentie en de sportschool wordt haast een wereld op zich met die zeer subtiel betoverende beelden en muziek. De grimmigheid van de buitenwereld wordt slechts in kleine hints op de kijker losgelaten. De film heeft een bepaalde poëtische en artistieke kwaliteit die eigenlijk maar moeilijk onder woorden is te brengen en bevat werkelijk geen scène teveel. 4.0*.

avatar van BBarbie

BBarbie

Volgens mij een vrij uniek filmpje over een jonge tiener, dat op de drempel van puberteit op zoek is naar enig houvast. Hoort ze thuis bij de boksschool van haar broer of past ze beter in de dansgroep, waar soms onverklaarbare —volgens mij irrelevante— dingen gebeuren?

In mijn ogen een net iets te zelfingenomen, gekunsteld filmpje dat de kijker goeddeels aan zijn eigen lot overlaat. Opvallende rol van de jonge Royalty Hightower (what’s in a name).

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Deze week te zien in Lab111 en FC Hyena. Blijkbaar de eerste in een reeks genaamd NXOW (North by Old-West, duidende op de locatie van beide theaters) om niet in Nederland uitgebrachte films alsnog te vertonen.

avatar van scorsese

Matige film over een jong meisje dat bokst, maar de overstap maakt naar dansen met veel andere meiden. Een klein filmpje met niet echt een verhaal, en het mysterie dat wordt gebracht levert uiteindelijk ook niks op. Toch nog wel een paar positieve punten zoals het naturelle acteerwerk van Royalty Hightower, het camerawerk en de mooie eindscene.

avatar van mrklm

mrklm

Royalty Hightower is overtuigend als de 11-jarige Toni die bokslessen volgt in een buurtcentrum. Op een dag ziet ze een aantal meiden dansen en ze besluit zich bij de groep aan te sluiten. Eén van de leiders van de dansgroep krijgt een ernstige aanval van stuiptrekkingen kort nadat Toni water voor haar heeft gehaald. Steeds meer van de dansers krijgen hier last van. Is er iets mis met het water? Heeft Toni daar iets mee te maken? Maar vooral: wat wil Holmer hier nu precies mee zeggen? Alleen de eerste vraag wordt min of meer beantwoord, maar Holmer is dan ook meer uit op een karakterstudie en een stijloefening dan op een goed geconstrueerd verhaal. Dat is er namelijk niet, maar Holmers regie is voortreffelijk.