• 9.370.389 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Julian Roffman

Met onder meer: Paul Stevens, Claudette Nevins en Bill Walker

Plot The Mask

"Look through the mask...if you can't take it...take it off!"

Een archeoloog gelooft dat hij vervloekt is door een oud masker en dat hij daardoor moordneigingen heeft. De archeoloog pleegt zelfmoord, maar stuurt het masker eerst naar Dr. Barnes, die zelf ook in de ban raakt van het akelige ding.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Doctor Allan Barnes

Miss Goodrich

Lieutenant Martin

Michael Radin

Doctor Soames

Professor Quincey

Anderson (as Bill Bryden)

Jim Moran

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet zo'n Goede Film als je het mij vraagt wel deed Paul Stevens het enigsinds nog wel Goed verder is dit een wegkijk Filmpje voor als je niks te doen hebt.

avatar van Dirigent

Dirigent

Kun je niet vergelijken met die uit 1994 maar toch kijk ik dan liever naar de komische The Mask dan naar deze, ik vond hem soms erg saai en dus niet boeiend, wel redelijk goed nog enigsinds geacteerd ook ik ben het eigenlijk wel met tommykonijn eens, hij is wel vermakelijk maar niet geweldig en ik zou hem ook niet al te vaak kijken.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Verouderde griezelfilm in zwart-wit met een matig verhaaltje, waarbij de kijker sporadisch wordt uitgenodigd om zijn 3D-bril op te zetten wanneer hij hoort "Put the mask on now". Op die manier krijgt hij de gelegenheid beter te ervaren wat de protagonisten in deze geschiedenis ervaren wanneer ze het masker opzetten. Er zit soms wel een beetje spanning in maar de effecten zijn gedateerd.

Door Cheesy Flicks uitgebracht op DVD, dat zegt genoeg...

avatar van joolstein

joolstein

Oei dit viel niet mee, een zeer matig verhaaltje en driemaal wordt de kijker verzocht om: "Put the mask on now" waarnaar er zeer zweverige beelden in 3D worden getoond. Denk dat het kunstzinnige bedoeld was met wat horrorelementen. Het sloeg in ieder geval de plank geheel mis. Het was eerder slaapverwekkend en vervelend dan dat die beelden spannend waren. Of lag dit toch aan de 3D bril die ik niet gebruikte? Geen aanrader, of je moet niets te doen hebben.