• 9.372.610 stemmen

Alternatieve titel: De Dief van Middernacht

Geregisseerd door: Roy Rowland

Met onder meer: Barbara Stanwyck, Fred MacMurray en Ward Bond

Plot The Moonlighter

"THE MOST MAN-WOMAN EXCITEMENT EVENT TO EXPLODE OFF THE SCREEN IN Natural Vision 3DIMENSION!"

Wes Anderson is een veedief die na een zoveelste diefstal tegen de lamp is gelopen. Hij wordt in de gevangenis gegooid en wacht gelaten op zijn executie. Tot zijn grote verbazing bestormt een woedende meute op een nacht de gevangenis en willen Wes lynchen. Helaas nemen ze de verkeerde man te grazen en maakt Wes van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen.

avatar van Barfly

Barfly

De film begint prima en doet als eerste denken aan Ox-Bow Incident, The (1943)

Daarna heeft de schrijver bedacht dat als er maar genoeg plotwendingen in zouden zitten... dan wordt het een knaller. Sommige situaties/wendingen zijn echter nogal ondoordacht en komen onlogisch over. Het verhaal springt van de hak op de tak. Vooral bij het laatste deel wordt het lachwekkend beroerd.

Jammer, want het eerste deel vond ik sterk en als daar op doorgegaan zou zijn, had ik de film zeker hoger gewaardeerd.

MacMurray viel me mee, niet echt heel erg goed, maar oké. Stanwyck heb ik beter gezien, maar dan werkte het verhaal ook meer mee.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Inmiddels bij Warner Archive op DVD-R verkrijgbaar.

avatar van mr rumson

mr rumson

Een western die sterk opent maar langzaam steeds meer de kant opgaat naar een drama.

Fred MacMurray weet te ontsnappen uit de gevangenis doordat een groep waaronder Jack Elam de verkeerde ophangen.

Fred MacMurray gaat een klopjacht beginnen op de groep echter raakt Murray gewond .

Nu Murray aan het herstellen is van zijn wond komt hij Ward Bond tegen .

De western lijkt vanaf hier rommeliger te worden we zien dan nog wel een overval maar ook meer drama erin .

Het romantische verhaal tussen Barbara Stanwyck en Fred MacMurray komt niet geloofwaardig over.

Barbara Stanwyck vond ik vrij emotieloos acteren .

Fred MacMurray heb ik nu al in een paar westerns meer gezien hij dot het niet slecht maar het is voor mij geen western acteur.

voor mij 2.5 ster