• 9.375.988 stemmen

Geregisseerd door: Michael Crichton

Met onder meer: Tom Selleck, Cynthia Rhodes en Gene Simmons

Releasedatum: 13 juni 1985

Plot Runaway

"IT IS THE FUTURE. Machines are being programmed to turn against us. Someone must stop the madman who started it all."

Politieagent Ramsy is gespecialiseerd in het vangen van vluchtende robots. Wanneer een robot moordneigingen krijgt, begint deze robots te maken die de politie als vijand zien. Ramsay moet proberen hem te stoppen.

Jack R. Ramsay

Officer Karen Thompson

Dr. Charles Luther

Jackie Rogers

Bobby Ramsay

David Johnson

avatar van stephan73

stephan73

Een wel erg laag gemiddelde voor deze film hier.

Runaway is een erg sterke cyber-thriller, met goed acteerwerk en goede effecten.

Misschien dat ik hem een hoger cijfer geef dan de meeste andere users, omdat het voor mij heel lang geleden was dat ik hem voor het laatst had gezien. Gisteren dus weer eens gezien, en mijn voorliefde voor jaren '80 films blijft maar stijgen!

avatar van Theunissen

Deze film kwam destijds ongeveer gelijktijdig uit met "The Terminator" en omdat de preview (vanwege de robots) me destijds enorm aanspraak dacht ik dat deze film geweldig zou zijn en beter zou zijn dan "The Terminator". Daar zat ik toch destijds enorm naast. Al met al is dit maar een matig filmpje met een zeer matige Tom Selleck. Gene Simmons speelt best goed de rol van badguy (daar hoeft hij ook niet veel voor te doen )overigens best goed. Dit is ook zo'n typische film die ze vrijwel nooit meer uitzenden op TV.

avatar van Insignificance

Insignificance

Lullig sci-fi filmpje dat het niet van z'n aankleding, verhaal of sfeer moet hebben. Geen idee wat het dan wel moet zijn. Sterren misschien. Tom Selleck kijkt steeds heel moeilijk, Gene Simmons kijkt steeds heel gemeen. Dat zal dan de baddie zijn. Vooral dat laatste komt nogal lachwekkend over. Dat geldt ook voor de robotjes. Spannende scène, daar ergens in het begin. Een op hol geslagen robot die een heel gezin aan het uitmoorden is, alleen de baby is nog thuis, maar als je 'm ziet is het een doos op wielen met een wapen in een grijparm. Een Magnum, want dat is kennelijk leuk. Een film zonder flair en drive, maar het heeft nog wel twee opvallende momenten in huis. Er is iets met een bullet cam en als Ramsay vast komt te zitten op hoogte is het ineens helemaal stil. Zowaar iets dat werkt.

avatar van blackwolves

blackwolves

jaren geleden opgenomen van de goede oude film net lekker spanende sf film met tom magnum selleck en de slechte van dienst is de vleermuis draak gene simmons. maar ach ja de gene van de nieuwe generatie die willen enkel computer animatie films sommige mensen weten niet wat goed is

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zwak in elkaar gestoken futuristische thriller over een politie-unit die op hol geslagen robots onschadelijk moet maken. Eigenlijk best actueel met de hele discussie rond killer robots; en het gebruik van drones in het dagelijks leven wordt hier eveneens aangehaald en dit anno 1984. Het idee is nog zo dom niet, maar het script is betuttelend en routineus. Werkelijk alles wordt gedaan zodat de kijker zeker niet moet nadenken. Van de futuristische look valt ook al niet veel te merken: wat speelgoedwapens, plastic robots (zoals Insignificance terecht zegt dozen op wielen) e.d. Acteerwerk saai, stereotiep en op automatische piloot. De finale vond ik daarentegen wél geslaagd.

avatar van FlorisV

FlorisV

Rhodes is heerlijk en Selleck prima maar het is verder allemaal te cheesy, oppervlakkig en gedateerd om nog voldoende te vermaken. Hoewel ik best een 80s retro liefhebber ben, is de synth score is gewoon slecht, wat het geheel naast de povere aankleding extra sfeerloos maakt en de schurk, hoe goed de boevenkop van KISS bandlid Gene Simmons ook past, erg eendimensionaal. Kirstey Alley acteert erg slecht, geen moment geloofwaardig. De robotjes zijn functioneel redelijk goed bedacht maar missen het dreigende uiterlijk wat Terminator toen al wel had. Dat de auto's er allemaal oud uit zien is "by design"...de film speelt zich gewoon in het heden af, met wat technologische vernieuwingen. Het betekent wel dat je er, zeker met de ogen van nu, niet echt in komt. Een Blade Runner achtige aanpak was veel duurder geweest maar zou zich kunnen hebben terugbetaald, nu blijft het een cop movie met een twist.

Haha best een vermakelijk film, ik weet het het is geen vergelijking met The Terminator uit dezelfde periode,want The terminator is gewoon top.Ik heb deze film net samen gekeken met mijn vrouw,want zij heeft deze film nooit eerder gezien maar ik heb het al heel lang in mijn dvd’s collectie.De versie die ik heb is film uit regio-1 maar wel met Engelse ondertiteling.We hebben wel van deze film genoten.Het is geen echte topper maar ik geef een 8 voor deze film als waardering.