War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
kijkert
Nee, die hebben wij mensen NIET bedacht, waar haal je vandaan dat ik dat beweer?
Chr.s
Ik had het niet echt over de designs van de beesten. Die waren vrij cliché inderdaad. Maar meer hoe ze gemaakt waren/bewogen/realisme bla bla.
Vond die tripods er btw wel cool uit zien.
Lotteke
Vervelende film zeg! Vond er geen bal aan. Alleen de goede Special effects hebben mij nog weten te interesseren. Cruise, zoals altijd in mijn ogen, speelt weer boring en dat meiske steekt hem qua acteer werk zo in d'r zak! Alleen jammer van dat vreselijke irritante stemmetje van d'r.
Kon echt niks met dit verhaal en het einde was ook teleurstellend. Ben blij dat ik zelf niet voor m'n bios kaartje heb betaalt!
Chr.s
Nee, je vriend zeker.
Wij mannen hebben het zwaar.
Youri
Mooie geluidseffecten. Film was redelijk up tempo aan kat en muisspel en acties. Spannend totdat Cruise met zijn dochter bij iemand in een schuilkelder beland(waarom alleen zij en niet al die mensen die nog buiten rondlopen?) Hierna was de actie er aardig uit en de film op zijn minst. Het vervolg daarna is dan weer spannend en het eind wat voorspelbaar als je het boek en het album van Jeff Wayne kan. Een film die ik na 1 x gezien hebt en niet nog eens zal kijken omdat de spanning eruit is. De special effects waren geloofwaardig, beter dan in Independence Day die erg flauw werd op het eind. Een van de betere remakes. Op naar King Kong.
nickvanzutphen
Vond het nog wel een goede film , goede special effects enzo alleen Dakota Fanning vond ik nog niet zo bijster goed spelen en vind ik Tom Cruise niet echt passen in een vader-rol maar hij bracht het er nog goed vanaf , alleen zou ik wel willen weten hoe die zoon nou in die vlammenzee weg is weten te komen.
SSeagal
Geinig foutje wat mij opviel : Als de bliksem is geweest valt alle stroom weg, dat niet alleen, ook Cruise z'n horloge staat stil e.d. Toch knap dat er mensen kunnen filmen en fotograferen buiten op straat.....
argus
Heb je ooit wel eens van batterijën gehoord? Cruise' horloge kreeg gewoon even een tikkie...
Voodoo
Ik vond hem top. Geweldige effecten. einde was wat minder spectacular.
Zo gauw ik hem op dvd kan bemachtigen, kijk ik hem direkt weer!
Lotteke
Jep!! Maar hé, hij wilde er zoo graag heen, nou prima, ik stond al niet te springen, dus tja compromis maken he...
AlPacino
Dan ben ik toch wel benieuwd wat het andere gedeelte van de compromis was...
lotr-fan
kvond et einde ook best teleurstellend voor een spielbergfilm. want dat die aliens "miljoenen" jaren hierop hebben gebroed, en dan gaan ze dood omdat ze niet rekening hebben gehouden met et voedsel en de lucht hier :S rot op. beetje te makkelijk. maargoed voor de rest redelijk goed gespeeld en mooie special fx. ik zat ook in de bios en ik trilde zowat van me stoel af van de bass!
enneh idd op naar king kong!
Ess-86
Gister gezien, de film op zich was top. Het verhaal was slap, maar dat maakt niet uit met zulke goede special effects. Wel erg voorspelbaar allemaal en een beetje jammer van het einde. Ik geef 3,5*
sju
Prima science-fiction vermaak, met (aan het begin) lekkere herkenbare Spielberg-humor. Spannend en benauwend. maar ik was het meest onder de indruk van Dakota Fanning, misschien krijgt ze ook zo'n status als Jodie Foster!? ik moet zeggen dat ik mij niet ergerde aan het verhaal, maar het einde voelde bij mij incompleet.
****
lennox
alweer een meesterwerkje van spielberg.
wat kan die man toch goed plakaten afdraaien!
aerogp1
Goede, vermakende film. Vooral het geluid was fantastisch en de specialeffects ook! Dat kleine meisje vond ik behoorlijk irritant en dat acteren van haar viel wel mee. Heeft er misschien mee te maken dat ik niet van bange, schreeuwende kinderen houd
!!
Ik geef 4 sterren
Wat zonde, wat zonde. Geweldige film tot aan de ontknoping. Zelden zo teleurgesteld door een einde.
Quido
Ik vond het toch echt allemaal té cliché hoor. En dan die ontknoping er nog bovenop ... Geen moeite gehad met het cliché verhaaltje ?
Nee, niet echt. Ik zou het eerder klassiek noemen dan cliché. Vond het eigenlijk wel prettig dat klassieke. Lang geleden dat ik zo'n goedgemaakte blockbuster heb gezien.
Nogmaals, doodzonde.
Stephan
Stevende lang af op een 4,5. Maar dat einde kon echt niet.
Wat bedoel je met het einde? De familie-reunie of de bacteriën?
Ik beiden. Vanaf het moment dat de machines beginnen te rotten deugt er niets meer aan de film.
Gizzmann
!!
Ik geef 4 sterren
Hier ben ik het volledig mee eens alleen doe ik er nog een half punt bovenop!
Damn 2005! Star Wars III, Sin City, Batman Begins en nu krijgt ook War of the Worlds 4.5
En ik moet Hitchhiker's Guide to the Galaxy nog zien.
SiSsY bOY
vermakelijke film, geen topper. En wat zit iedereen hier nou te zeuren over het slechte einde. zo slecht was dat helemaal niet.
Smaling
Wat een slechte film. Geen moment wat me heeft kunnen boeien. Tom Cruise is weer zichzelf...en dat meisje is veelste veel overgeacteerd en heeft een verschrikkelijke stem, wara ze maar mee blijft bleren.
De film is te veel afgeraffeld en eigenlijk niet het kijken waard.
Julie
ik vond deze film fantastisch!!!!! ongelooflijk spannend, met het prachtige acteerwerk van tom cruise. normaal hou ik niet zo van science-fictionfilms ma deze is echt wel een uitzondering. de film specificeerd zich ook niet op de aliens enzo, maar op het 'hoe ver je zou gaan om je familie te redden'. de film verdient (naar mijn smaak) 4.5*
Smaling
Alles vanaf dat de machines het begeven.
Beide
heder
Wel een goede remake van de orginele film uit 1953. Het is alleen jammer dat Tom Cruise in de film als een verbitterde vader neegezet wordt die het liefst alleen is, terwijl hij iedereen kent en tips geeft en bijna overal vooraan staat. Het is of het een of het ander, maar hierdoor kreeg ik sterk het gevoel dat de film alleen maar om de special effects draait.
Aan de andere kant, het verhaal is bekend en op wat dichtelijke vrijheden van Spielberg na, staat het verhaal toch vast.
De trailers waren echt fantastisch want ze hebben niets verraden van de aliens zelf.
Een 3.0.
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999