• 9.378.170 stemmen

Geregisseerd door: Frank van Mechelen

Met onder meer: Koen De Bouw, Els Dottermans en Filip Peeters

Gesproken taal: Nederlands

Plot De Indringer

Tom Vansant, een 40-jarige arts uit Brussel, is wanhopig op zoek naar een spoor van zijn dochter Louise, die 18 maanden geleden plotseling verdween. Tijdens zijn zoektocht komt hij een ander meisje tegen dat in de periode van Louise's verdwijning van huis is weggelopen. Hoewel het meisje weigert te praten, is Tom er van overtuigd dat zij meer weet over het lot van zijn dochter. Hij volgt het meisje naar de Ardennen en belandt in een onbekende en gevaarlijke omgeving waar niets is wat het lijkt.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Quido schreef:

[De ontknoping komt na zo'n kleine twee uur nog aardig uit de lucht vallen waardoor het geheel, ondanks een aantal sterke stukken, een wat lege indruk achter laat.

Inderdaad. De film werd bij ons in 3 delen uitgezonden (op VRT) en na deel 2 was ik erg te spreken over de film. Spannend, onverwachte wendingen. Ik snakte als het ware naar het derde en laatste deel (dat gisteren werd uitgezonden). Ook hier ging het 20 minuten goed, maar wat er daarna gebeurde zorgde ervoor dat ik de film al heel wat minder graag zag. Ongeloofwaardige plotwendingen en een wat mij betreft anticlimactisch (weet niet of dit een adjectief is) einde. Ik bleef een beetje met een leeg gevoel achter. Van de 4 sterren die ik wilde geven na het zien van deel 1 en 2 blijven er nu slechts 2.5 over. Had beter gekund.

avatar van xSarah

xSarah

Goed verhaal, bleef spannend tot op het einde en de ontknoping was totaal niet voorspelbaar.

avatar van kanjertje

kanjertje

Spannende en mooie film.

De Vlaamse film is eindelijk is kruissnelheid gekomen.

Misschien spijtig dat steeds dezelfde acteurs in deze films meespelen (De Bouw, Peeters, De Cleir, Daeseleer)

Super film

avatar van Esther_ke

Esther_ke

Spannende film, die mij geboeid heeft tot het einde.

De film heeft een verassend einde.

Dit is één van de betere Vlaamse films met fantastische acteurs zoals Koen De Bouw , Axel Daeseleire,…

avatar van klute89

klute89

Een tijd geleden in delen op de vlaamse tv uitgezonden, en ik vond het erg spannend. De cast is erg goed zo ook de locatie ( Belgische ardennen), erg 'unheimlich'. Ook de ontknoping was spannend.

avatar van aerts007

aerts007

Vond hem traag en totaal niet spannend!

Misschien voor een avondje VTM..........als er niets anders is natuurlijk!

avatar van s0062423

s0062423

hmm, zwaar overgewaardeerd filmpje hier... Moest dit niet van Belgische hand zijn, zou het gemiddelde met minstens 1.5 stem lager liggen. Het verhaal loopt ten eerste veel te stroef en zet je bovendien nog eens continu op het foute spoor. Koen de Bouw acteert inderdaad mooi, maar ik zie voor hem nog lang geen carrière weggelegd in Hollywood, hiervoor acteert hij nog iets te veel volgens de letter van het script. Sien Eggers en Vic de Wachter daarentegen...Grootste ergernissen; taalgebruik en het typische barslechte Vlaamse einde!

2.5

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

s0062423 schreef:

en zet je bovendien nog eens continu op het foute spoor.

Dat is toch een kenmerk van een 'goede' thriller. Niet dat dit een goede thriller is. Dat niet, maar hij is wel boven gemiddeld. Het tempo in de film is soms te traag, zoekt soms makkelijke weg, maar het verhaal blijft boeiend.

De sfeer is goed en e muziek past prima bij deze film. De acteerprestaties zijn degelijk, maar ik heb de film met Nederlandse ondertiteling moeten bekijken, want het Vlaams is niet altijd te volgen.

avatar van s0062423

s0062423

Frankeermachine schreef:

Dat is toch een kenmerk van een 'goede' thriller. Niet dat dit een goede thriller is. Dat niet, maar hij is wel boven gemiddeld. (...) maar ik heb de film met Nederlandse ondertiteling moeten bekijken, want het Vlaams is niet altijd te volgen. (...) De Vlamingen blijven me verbazen met de films die ze maken. Daar kan de Nederlandse filmindustrie nog iets van leren, gezien de kwaliteit van de Nederlandse film van de laatste jaren. 3,5

Thrillers moeten inderdaad een spelletje spelen met de kijker, maar liefst realistisch of logisch narratief... De twist van deze film was gewoon ongeloofwaardig slecht!

Straf dat je het Vlaams niet kon verstaan? Er werd m.i. standaardnederlands gesproken (mss klein variantje hier en daar?)

De betere Vlaamse films gaat Loft worden! De nieuwe van Erik Van Looy, en geloof mij; die zal stukken beter zijn dan dit flutfilmpje van Van Mechelen

avatar van AGE-411

AGE-411

Best een toffe film.

Tis eigenlijk zeer simpel en zeer eenvoudig. Speelt zich allemaal af binnen eigen landsgrenzen en je kan je gemakkelijk inleven in Koen de Bouw.

De keuze voor maar 1 hoofdacteur in de film waar alles rond draait is ook goed gekozen. De zoektocht van een man naar zijn dochter zonder al te veel nevenacteurs.

Het einde was wel wat teleurstellend. Ik had iets ingewikkelds en spannends verwacht, terwijl het een zeer eenvoudig en voorspelbaar einde werd. Spijtig.

avatar van crack1

crack1

Traag,en voor mij gewoon niet spannend genoeg!

C'est tout.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Een zeer goede en spannende thriller. Alhoewel niet bijster origineel (lijk dit niet verdacht veel op The Wicker Man?), héél knap geregisseerd.
Twee foutjes maken ze wel. Dit was een gedroomde kans om een Vlaamse film een succes te laten worden in Wallonië door de film half Franstalig te maken, met enkele bekende Waalse acteurs. Maar neen, afgezien van een paar zonderlingen spreekt iedereen Vlaams in de Ardennen.
Een tweede minpuntje is het einde: té ongeloofwaardig. Hoe kan die moeder nu niet doorgehad hebben dat die 'Charlotte' haar eigen dochter niet was? Te vergezocht, en dat verknoeit het hele verhaal.
Al bij al toch nog een knappe thriller. Frank Van Mechelen is een uitstekend regisseur, alleen krijgt hij de verkeerde scenario's in handen. Want als hij een deftig script had gekregen waaraan alles klopte, dan was dit een thriller van wereldkwaliteit geworden.

avatar van Jeroen123

Jeroen123

J. Clouseau schreef:

Die moeder wist wél dat Charlotte haar dochter niet was. Ze miste haar dochter echter zo hard dat ze zichzelf wijsmaakte dat ze wél haar dochter was.

avatar van Jeroen123

Jeroen123

Ranzige Robert schreef:

Ik ben naar deze film gaan kijken zonder info vooraf, dat is mij goed bevallen. Na het downloaden gelijk kijken, deze film was daar uitermate geschikt voor bleek naderhand.

Enige concentratie is vereist voor de Hollandse kijkers, zet gerust je speakers wat harder en haal de bass er iets uit. Dit i.v.m. Belgisch-accent, vooral de buurman op de camping is moeilijk te verstaan.

**** voor deze film

Inderdaad, ik als Belg kan me voorstellen dat die buurman moeilijk te verstaan is voor Nederlanders. Is er dan geen ondertiteling op de DVD?

avatar van briek

briek

Alweer een sterke Vlaamse thriller, niet met dezelfde allure van Loft of De Zaak Alzheimer, maar deze film mag zeker gezien worden. De spanning en mysterie zitten er goed in, vergezeld met een sterke cast en knappe muziek.

avatar van Woolf

Woolf

Ik had deze film als eens gezien maar vond het zeker de moeite waard om nog eens te kijken. Goed verhaal.

avatar van Woolf

Woolf

Jeroen123 schreef:

Ja, de dvd is voorzien van ondertiteling. Dat kijkt wel zo prettig.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Erg leuk mysterieus filmpie, ik hou wel van films met vreemde dorpjes en hun nog vreemdere bewoners, films al bv Calvaire of Deliverance vind ik echt geweldig, iemand nog tips???

OlafK

Na De Hel van Tanger, De Zaak Alzheimer en Loft, heb ik nu ook De Indringer gezien. En opnieuw bewijst de Vlaamse film dat hij er wezen mag! De Vlaamse film is hot!

Net als in de eerdergenoemde films is het verhaal prima. De Indringer is een sterke thriller die spanning, mysterie en drama perfect met elkaar weet te verweven. Koen de Bouw en Filip Peeters dragen de film en zetten echte karakters neer.

Het duurt even voordat de film op gang komt, maar zodra dat gebeurd is, blijft deze ook tot het einde interessant. Koen de Bouw speelt de rol van Tom Vansant. Deze Tom is een arts die op zoek gaat naar het verhaal achter de verdwijning en dood van zijn dochter. Deze zoektocht brengt het naar een klein dorpje in de Ardennen, waar meer niet dan wel lijkt te kloppen. Tom wordt dan ook als indringer gezien en wordt zodoende behoorlijk tegengewerkt.

Het spannende verhaal, goede acteerprestaties en solide camerawerk maken De Indringer een prima te kijken film. Niet zo goed als Loft, maar nog steeds behoorlijk sterk. De Vlaamse cinema leeft!

het = hem uiteraard

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Goed verhaal, maar het duurt zo laaang en gaat zo langzaam. Had graag wat meer vaart en wat minder lange speelduur gehad. Ook vond ik hem niet spannend genoeg om de hele film te boeien. Toch een erg aardig verhaal in een mooie sfeer.

Oh, en iedereen die dit vergelijkt met Calvaire is gek!

Bob Gray schreef:

Oh, en iedereen die dit vergelijkt met Calvaire is gek!

Ik vond dat ook een vreemde vergelijking inderdaad.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

De enige overeenkomst is de Ardennen maar dan is er ook alles gezegt. Calvaire is briljant in al z'n weirdness deze moet het vooral hebben van z'n verhaal.

avatar van willemfilm

willemfilm

Goed verhaal en dito acteurs. Spannend ook. Een film naar ware gebeurtenissen. Niet voor te stellen dat het je overkomt als ouder. Kom je uiteindelijk terecht in een inteeltdorp in de Ardennen. Daar ontrafel je het grote vraagstuk, waarom ? Spannende muziek maakt de film compleet. Moeiteloos 110 minuten gekeken. Het gebruik van de talen is om jaloers op te worden. Chapeau buren, zal ik maar zeggen....

avatar van yasper

yasper

Leuk scenario enzo, maar als het nu iets vlugger vooruit zou gegaan zijn!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Zeer interssante film. Maar ik begrijp nog 1 ding niet.

Dus Charlotte ziet in het begin van de film de foto van Louise en doet alsof ze haar gezien heeft. Vervolgens wordt ze bij een familie gestoken waar Charlotte zogezegd vermist was. Wat is de kans nu dat juist DAAR IN DAT DORP VAN DIE FAMILIE de gebeurtenis rond Louise zich afgespeeld heeft?

Dat is toch puur toeval, als het ware een speld in een hooiberg of een kans op oneindig?
Of heb ik iets gemist dan?

Help mij alstublieft.

avatar van Demini

Demini

Ceeda7 schreef:
Zeer interssante film. Maar ik begrijp nog 1 ding niet.

Of heb ik iets gemist dan?

Help mij alstublieft.

Het is nog straffer: Charlotte is niet Charlotte, maar een andere wegloopster met ongeveer dezelfde leeftijd en uiterlijke kenmerken, PLUS dezelfde geboorteplek dan de Charlotte die begraven ligt onder de bungalow
Een speld in een hooiberg? Een druppel in de oceaan!
Is trouwens niet de eerste keer dat een vlaams scenario met zulke haken en gaten in elkaar is geknutseld. Dit soort films is om te ondergaan en achteraf niet te veel over te denken....

Wat zijn trouwens de aan het eind van de film vermelde ware feiten waar dit op gebaseerd zou zijn? Dat in Belgie soms kinderen weglopen en soms niet levend terugkomen? Dat in Wallonie raar volk woont? Dat Vlamingen graag verblijven in caravans in de Ardennen? Wel wat vaag allemaal....

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Blij dat ik niet alleen ben, want aan de vorige commentaren te lezen, schijnen vele users weinig problemen te hebben met het plot.

Idd weer een goede opmerking. Misschien dat Vlamingen daar Frans praten, en Walen geen Nederlands kunnen? (kuch)

avatar van Demini

Demini

Spoiler:Ook dat iemand uit het raam springt omdat ze getuige geweest is van een (dodelijk) ongeluk vind ik nogal met de haren getrokken. Wat is de reden dat iemand dat verhaal voor zichzelf zou houden, en bijvoorbeeld geen aangifte gaat doen? Het was toch erg duidelijk dat het om een ongeluk ging waar haarzelf niets in te verwijten viel?
Af en toe een toeval in een verhaal kan het verhaal aantrekkelijk(er) maken, maar laat hier de toevalligheden weg en je houd niks meer over.

Ja, zelfs dat was in de film ver weg van ware feiten. Je kreeg de indruk dat bijna alle dorpelingen daar perfect nederlands spraken...