locatie: Films » Loft (2008) » Info

Thriller / Mystery
118 minuten

geregisseerd door Erik Van Looy
met Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts en Filip Peeters

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 22:50 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Stephanovic schreef:
Dit is volgens mij gewoon een reactie omdat je even anders wil zijn. Denk je serieus dat Rush Hour 2 in de gedachte van iemand opkomt na al deze plottwists etc?

Asaharo heeft het dan ook niet over de plot twists, maar over het gevecht in de regen tussen de bad guy en de held. Deze scène is een flauwe kopie van honderden gelijkaardige scènes in al even ongeïnspireerde Amerikaanse actiethrillers. Het enige verschil is dat zoiets in een Hollywood film nog passend kan zijn, in een Vlaamse vind ik het eerder lachwekkend.
Stephanovic schreef:
Hoe inwisselbaar het script is, ik moet je zelf nog maar eens dergelijk iets in elkaar zien knutselen.

Ik en Asaharo geven gewoon onze mening over deze film, het is onze taak niet om scripts te schrijven. Op die manier kan je nergens kritiek op geven.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 22:41 uur
Goed acteerwerk, spannend plot en een leuke twist.

Voor een belgische productie vind ik dit de beste tot nu toe (ik heb wel nog niet ''de heelaasheid der dingen bekeken.)

Ik vind wel dat de perverse belg goed word weergegeven in deze prent. (Ik ben zelf een belg) Sommige belgishe kringen zijn/hebben zo'n perversiteit die ik weinig in andere films zie. Deze vond ik goed weergegeven.

Een vriend van mij stoorde zich wel een beetje aan alle twistjes en kleine invalletjes die zich voordeden maar ik vond het niet storend.

Leuke film 3.5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 16:47 uur
Erik Van Looy zal de Nederlandse remake van de Vlaamse thriller en kaskraker 'Loft' regisseren. Dat heeft Marc Punt van Independent Films bekendgemaakt op Radio 1.

Nederlanders zouden moeilijk te bekoren zijn voor Vlaamse films. 'Loft' is, volgens Punt, te Vlaams voor onze noorderburen. De Nederlandse misdaadauteur Saskia Noort kreeg daarom de opdracht het scenario van Bart De Pauw te herschrijven.

De opnames van de film zullen deze zomer plaatsvinden, de release in de Nederlandse zalen is gepland voor begin 2011. De thriller, die in 2008-2009 1,2 miljoen Vlamingen kon bekoren in de bioscoop, vertelt het verhaal van vijf mannen die een loft delen waarin ze in alle rust hun minnaressen ontvangen.

Wie de ontrouwe mannen - in de Belgische versie Filip Peeters, Koen de Bouw, Matthias Schoenaerts, Bruno Vanden Broecke en Koen De Graeve - in de Nederlandse film zullen spelen, is nog niet bekend. Loft was de eerste film geproduceerd door Woestijnvis.

Bron: De Standaard, 25/01/2010

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 16:50 uur

Bron: De Standaard, 25/01/2010

Jammer jammer, ik vind dat Vlaams juist wat moois hebben.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 17:09 uur
Wat een enorme onzin zeg. Als je dit al van het Vlaams naar Nederlands moet remaken...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 17:11 uur
Ik zie de toegevoegde waarde niet echt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 17:32 uur
Echt heel belachelijk. Zullen ook wel weer de bekende namen worden als Jaap Spijkers, Pierre Bokma, Peter Blok, Frank Lammers etc... (allemaal gigantische charismatische acteurs ahum...). Nouja, laten we hopen dat Thomas Acda achterwege mag blijven

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 19:56 uur
Dit is inderdaad te belachelijk voor woorden. Loft is een atypische Vlaamse film en Van Looy remaket hem omdat de Hollanders hem niet vatten omdat het Vlaams is? En precies of het is voor Hollanders moeilijk om 'het zaad van een maat kan geen kwaad' te verstaan. Dik gezwets ja.

Ik vind het concept van een remake sowieso al belachelijk, laat staan in 'dezelfde' taal door dezelfde regisseur, amper twee jaar later. Van Looy liet Dossier K., een zeer goed scenario, verfilmen door Verheyen (wat een keuze...) omdat een film maken zo belastend is dat hij er liefst altijd enkele jaren mee wacht.

Waarschijnlijk komt er ook nog een Amerikaanse versie bovenop, benieuwd of Van Looy daar ook voor zal tekenen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2010, 14:15 uur
Ik zegt het niet vlug, maar een Nederlandse remake is totaal van de pot gerukt!
De Vlaamse versie stijgt echt boven de middelmaat uit.
En ondertitelling dan?
De remake zal zoiets worden als het programma''man bijt hond'' bij onze Nederlandse vrienden.
Het trekt gewoon op geen kloten! Jammer.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 12:00 uur
bioscoopzaal schreef:

Barry Atsma, Fedja van Huêt, Marcel Hensema, Jeroen van Koningsbrugge en Gijs Naber spelen de vijf bevriende schuinsmarcheerders in de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft.
Bron: Parool

Atsma, Van Huet en Hensema zijn goede acteurs. Naber ken ik niet en Van Koningsbrugge heb ik nooit in een film gezien. Op basis van deze namen en het plot kan het een interessante film worden. Echter, deze Vlaamse versie wil ik eerst eens gaan zien.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 15:01 uur
Een Vlaams pareltje! Spanning zit erin van begin tot einde, zeer goede acteurs maar wat verwacht je ook met zo'n cast. Het verhaal zit mooi in elkaar en ook het einde was verrassend. Eigenlijk nog realistisch op sommige vlakken! En goed camerawerk. 4,5*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 17:34 uur
Mr. Eddy schreef:

Bron: Parool

Van Koningsbrugge gaat de rol van Willem spelen las ik, gezien de Vlaamse film zie ik hem niet echt zo'n rol vervullen eigenlijk. Ik ben benieuwd...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 13:39 uur
Een nederlanse versie. Hahaha

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 15:39 uur
Welke idioot verzint het in godsnaam om hier een nederlandse remake van te maken!! Alsof het wat uit maakt of de film Vlaams of Nederlands is, echt te gek voor woorden. Ik vond dit werkelijk een erg goeie film maar als je eenmaal het plot weet is een 2e keer niet leuk om te zien. Ik denk dat al heel veel nederlanders deze film hebben gezien dus om dit plot nogmaals in het nederlands te zien slaat natuurlijk nergens op.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 16:58 uur
Misschien dat ze 'm in de remake wél op het juiste moment laten eindigen :P

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2010, 0:47 uur
Ik ben normaal gesproken niet zo dol op Nederlands/Belgische films, maar deze was zeker de moeite waard. Goede acteurs, spannende verhaallijn maar zoals eerder gezegd net iets te lang; dikke 3,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2010, 19:53 uur
Nand schreef:
Een nederlanse versie. Hahaha

wait and see, maar ik vermoed minder naakt dan in de belgische versie.

NL kan in ieder geval het einde beter maken dan Loft.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 8:21 uur
Spannende thriller. Het feit dat Vlaaams gesproken wordt, is naar mijn mening geen enkel bezwaar. De flashbacks laten het verhaal vakkundig ontrollen. Het einde van de film is onnodig. Als de film eerder stopt was het nog krachtiger geweest. De info van de laatste minuten is onnodig. Laat dat aan de fantasie van de kijker over.

Wat mij betreft onzin om hier een Nederlandse remake van te produceren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 18:56 uur
Hannes791 schreef:
Nand schreef:

wait and see, maar ik vermoed minder naakt dan in de belgische versie.

NL kan in ieder geval het einde beter maken dan Loft.

nl het zal wel erik van looy zijn die ook de remake zal maken

niet ingelogd

106.763 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.462.165 berichten | 3.457.154 stemmen