• 9.386.673 stemmen

Fun with Dick and Jane (2005)

Komedie / Misdaad | 90 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Dean Parisot

Met onder meer: Jim Carrey, Téa Leoni en Alec Baldwin

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Fun with Dick and Jane

"Giving big businesses a run for their money!"

Wanneer Dick Harper gepromoveerd wordt tot hoofd communicatie bij het bedrijf Globodyne, zijn hij en zijn vrouw Jane door het dolle heen. Eindelijk hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over geld en kan Jane stoppen met werken om thuis te moederen over zoontje Billy. Helaas blijkt dit toekomstbeeld al snel een illusie, want de volgende dag gaat Globodyne op verdachte wijze failliet. Aangezien Jane haar baan al heeft opgezegd, staan de Harpers er beroerd voor. De eerste maanden kunnen ze nog redelijk in hun behoeften voorzien, maar wanneer het water hun echt aan de lippen staat, lijkt het criminele pad onvermijdelijk.

Behoorlijk flauwe film, die aardig begint maar steeds verder wegzakt. Ondanks enkele leuke geintjes (kind dat alleen Spaans spreekt, overval met electro-stemmetjes) toch wel behoorlijk onder Carrey-niveau, vooral door een flauw, ongrappig script.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Behoorlijke tegenvaller die voor een comedie verassend ongrappig is en als satire op "The American Way" al helemaal nergens geslaagd lijkt te zijn. Jim Carrey, die ik normaal best wel kan hebben zelfs in zijn comedies, acteert ongelooflijk slap en ongeïnspireerd. Er lijkt op een paar geslaagde scenes na nergens echte chemie of bezieling in de film te zitten. Het blijft een leeg vehikel dat me te vaak deed denken aan een slap aftreksel van Office Space een film die er wel in slaagt om op een grappige manier kritiek te leveren op Corporate America en de fixatie daar op van de gemiddelde amerikaan.

Nee 1* is echt het maximum en laat Jim Carrey aub volgende keer weer gewoon uitbundig, over the top grappig zijn of zich storten op een serieuze rol. Dit hangt er ergens tusenin en raakt zodoende kant nog wal.

avatar van otherfool

otherfool

Onevenwichtig filmpje dat een bestaande issue op een wat sullige manier om probeert te toveren tot een wel zeer licht satirische komedie. Ik bedoel, als Carrey een overval pleegt ipv een baan onder zijn niveau aan te nemen, moeten we dan medelijden met hem hebben?

Het einde is net even te onrealistisch en happy happy joy joy om deze film ook maar enigzins serieus te nemen, ondanks dat ik uit de aftiteling begreep dat ik dat toch echt had moeten doen. Jammer dan.

2*.

avatar van gotti

Laat Carrey toch stoppen met die gekke bekken-rollen en meer serieuzer werk a la Man on the Moon gaan doen. Dit hebben we onderhand wel eens gezien. Komt ook nog bij dat het zeer matig geschreven is, met een ontzettende anti-climax.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond deze echt tegenvallen, had er veel meer van verwacht!

Jim doet het wel leuk maar ook niet echt heel bijzonder, en het verhaal stelt ook bijna niks voor.

De humor vond ik ook ver te zoeken, oke er zaten wel leuke stukjes in maar toch echt niet de hele leuke dingen die ik van Jim gewend ben!

avatar van tsjidde

tsjidde

Ik vond Jim Carrey juist wel aangenaam in deze film, niet zo over the top, maar gewoon wel grappig. De eerste helft, met de financiële aftakeling van Dick en Jane, vond ik weinig aan. Maar wanneer ze het crminele pad opgaan en beginnen met hun pogingen tot het plegen van een overval, wordt de film wat vermakelijker. Het einde is een leuke zet, daarom nog een 3*.

avatar van The Oceanic Six

Vanavond voor de 2e keer gezien, een anderhalf later.

Ik vind hem nog steeds leuk. Jim Carrey kan soms zo irritant zijn maar in dit deel is zijn gedrag gewoon grappig. Het hele verhaal is grappig en het plezier bij de uitwerking al helemaal. Het einde heeft ook geen stom moraalverhaal einde, maar gewoon een grappig slot waar de bay guy voor gek wordt gezet. Leuk idee!

Geef de film 3,5*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Redelijke komedie,

Komt niet boven het maaiveld uit, maar weet gedurende de film bij momenten wel degelijk te vermaken. Jim Carrey speelt zijn rol, zoals hij dit eigenlijk altijd doet. Daar waar hij in Bruce Almighty al vaak storend was, ging hij hier soms echt te ver. Grappig bedoelde scènes waarin we Carrey op een tafel rare taal uit zien kramen, temidden van allemaal hoge functionarissen pakken niet goed uit doordat het te lang gerekt wordt en het gewoon irritant i.p.v. grappig is.

Maar bij momenten dus toch wel aardig. Met name de scènes als Carrey en Leoni het roverspad betreden zijn grappig. Verder had het muzikaal en qua camerawerk niet echt veel om het lijf. Alhoewel er wel wat te zien was. Bv. die scène met aparte belichting, waarin de donkerblauwe kleur overheerste. Verder een redelijk verhaaltje, vol met de zogenaamde platgetreden paadjes, maar wel leuk om te volgen. Al was het maar doordat Leoni en Carrey weinig ruziën en elkaar niet de zwarte Piet toespelen, zoals heel vaak gebeurt bij zulke ontslagsituaties. Verder geen film waarbij de hoofdpersonages bij de pakken neer gaan zitten. En daar houd ik dan wel weer van.

Op zich nog wel met enig plezier naar gekeken. Ondanks enkele ergernissen. Redelijk, 2,5* dus.

avatar van dave

dave

Auw, ik had last van plaatsvervangende schaamte toen ik deze film bekeek. Dit MOET toch wel het dieptepunt uit Carrey's carrière zijn.
Het genre is zogezegd Komedie/Misdaad, maar dit klopt niet.
De humor is ver te zoeken, dat komt waarschijnlijk door Téa Leoni, die absoluut GEEN gevoel voor humor heeft.
Ze komt in het begin over als een typische huisvrouw. Bezorgd, toegewijd.. naarmate de film vordert verandert ze echter in een gek, paranoïde mens dat al haar gezond verstand verloren heeft.
Carrey probeert die uiterst zwakke prestatie op te vangen, maar slaagt daar niet in.
Ook het aspect 'misdaad' is ver te zoeken. dit komt vooral door het enorme tempo die deze film heeft. Van de ene moment op de andere begint het koppel de bandiet uit te hangen om zo aan geld te komen. Die overgang is zo snel, dat de kijker er eigenlijk weinig belang aan hecht, terwijl dit toch een belangrijk gegeven is!
De kleine discussies die het koppel voert TIJDENS de overvallen hebben me ook doen walgen. Dit legt ook het niveau van de film vast.

'Fun with Dick and Jane' is niets meer of minder als een flop, niet eens te gebruiken om het verstand op nul te kunnen zetten.

avatar van Zinema

Een van de mindere films met Carrey is deze onleuke komedie. Gemiddeld filmpje.

avatar van Spetie

Hoewel Jim Carrey de laatste jaren ook bezig is met serieuze films en dat trouwens niet onverdienstelijk doet, liggen zijn roots toch bij de komedie. Fun with Dick and Jane is zo'n komedie waarin Carrey zichzelf weer eens ouderwets kan uitleven. De film is lekker luchtig, bevat veel humor, met een aantal aardig verzonnen grappen. Carrey is eigenlijk weer ouderwets leuk, maar ook Tea Leoni is af en toe zeer grappig en erg goed gecast. De lol en het enthousiasme spat er af toe duidelijk van af. Erg vermakelijke film wat mij betreft en een dikke voldoende waard!

avatar van Hannibal

Hannibal

Lachen werkt aanstekelijk, en gisteravond hebben we met het gezin naar 'Fun with Dick and Jane' zitten kijken. Het zou niet mijn eerste keuze zijn, maar de rest van de familie lag in een deuk, en daarom werd het voor mij ook een leuke aangelegenheid.

En ik moet toegeven dat die Carey met zijn welbekende manier van grappig doen, ook best wel grappig is! Hij zorgt er dan ook in zijn eentje voor dat deze film leuk is om naar te kijken. Zeker geen topper, en hij zal ook vrij snel uit mijn geheugen zijn verdwenen, maar het is wel een echte leuke gezins-dijenkletser!

avatar van booyo

booyo

Wat een lage score zeg, ik vond het wel een leuke film eerlijk gezegd.. Vermakelijk zeker. Ken slechtere van onze vrind Jim!

avatar van 606

Zeer geinige film met een leuk uitgewerkt verhaal.

sommige scenes waren erg grappig.

Er wordt ook goed geacteerd.

3,5 ster

avatar van scorsese

Matige comedie over een eigenlijk minder grappig onderwerp (kijk daarvoor de documentaire Enron maar eens). Jim Carrey is een goed acteur en komiek, maar niet alles wat hij doet is nu eenmaal grappig. Wel vormt hij een leuk duo met Tea Leoni en duurt de film niet al te lang.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Wat een verschrikkelijk saaie film is dit zeg! Nergens grappig, irritant, ongeloofwaardig. Wat een lange zit....

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik ben al bekend met Carrey en heb genoeg films van hem gezien.

Een doorsnee komedie van Carrey. Hij heeft echter wel leukere rollen en in grappigere films gespeeld. Dit is natuurlijk geen onaangename verrassing. Het keek lekker weg en dankzij de speelduur viel het allemaal reuze mee.

Het verhaal kan door een kleuter worden verzonnen en is dus op geen vlak speciaal. Wel zijn er een paar leuke momenten uitgehaald. Het stel als misdadigers (stukje met stemvervormers vond ik wel leuk), Dick's concurrentie bij sollicitaties en hun langdurige strijd om alles zo voordelig mogelijk te houden. Met zo'n ondergang van een bekend bedrijf is de schuld vaak aan de top-chefs te wijzen en ook bij deze is het zo. Vrij voorspelbaar dus. Hun plan om een bankbrief te vervalsen en het uit te voeren vond ik wel een spannend en grappige stukje.

Personages waren niet zo boeiend en dat kleine kind van hun vond ik maar irritant met z'n Portugees of weet ik wat voor accent die had. Carrey en Leoni als koppel heeft wel een klik en kunnen als duo leuk overkomen.

Een film met (overduidelijk) een happy ending waar iedereen, behalve Baldwin, het gaat vieren.

Gewoon een film die het van Carrey moet hebben.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mijn mening is bij (gedeeltelijke!) herziening niet enorm veranderd: het probleem is dat de scherpe maatschappijkritiek die het wil zijn, ondergesneeuwd raakt door de veel te makkelijke humor die het brengt. Het gevolg is een onevenwichtige komedie met soms meesterlijke vondsten maar ook behoorlijk flauwe momenten. Waren de eindeloze toespelingen op het woord Dick nou echt nodig geweest...?

avatar van BBarbie

BBarbie

Een draak van een film, maar dat vind ik van vrijwel alle komedies met Jim Carrey.

Die moet het altijd hebben van gekke bekken trekken en ander overdreven gedoe.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Leuke film waar Jim lekker zijn gang kan gaan en ook zijn humor weet uit te drukken. Verstand op 0 en verder niet te veel nadenken. Gevolgen van economische crisis zijn niet meer serieus te nemen, dit is FUN. 2,5 ster

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Simpele evening-filler die weinig bijzonders brengt maar wel vermaakt. Kleurt niet buiten de lijntjes, maar kleurt het wel in met een luchtig script, dat vaak wel raak schiet door de cast.

***

avatar van Serpicos

Serpicos

Matige komedie

Het begint wel leuk, want ik heb deze film toevallig opgemerkt toen hij net was begonnen op tv en heb de film dan opgenomen om hem de dag erna te bekijken.

De rest van de film viel behoorlijk tegen.. er zitten naast een paar grappige momenten talloze fragmenten in die gewoon niet komisch zijn (komisch tot ergerlijk zelfs) en ook het verhaal is zwak en heeft weinig potentieel (''het criminele pad'' tss).

Conclusie: Dankzij de aanwezigheid van Carrey is deze nog een beetje leuk.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Het wil maar allemaal net niks worden met deze film.

Ondanks Carrey.Toen nog redelijk groot.

De humor wil niet op gang komen,de actie die er in voor komt is matig.'

Had meer in gezeten.kan gebeuren.

avatar van Brabants

Brabants

Als een satire op een aantal financiële schandalen bij Amerikaanse bedrijven is de film met enkele rake doch clichématige grappen enigszins zeer geslaagd. Jim Carrey en Téa Leoni acteren goed en kennen samen een sterke chemie. Het self-fulfilling Robin Hood gedeelte is behoorlijk over de top, maar ach het mag de pret niet drukken.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1995 stemmen

Inderdaad een erg grappige film, nu al twee keer gezien en elke keer weer genieten.

Doorsnee comedy.

Parisot hoopt iets te hard dat Carrey het wel zal oplossen hier, maar die zit in een redelijk strak keurslijf en kan amper z'n ding doen. Hier en daar is er dan wel een scene die eruit springt (de stemvervormers inderdaad), maar deze zijn eerder zeldzaam.

De rest is een redelijk flauwe comedy die maar moeilijk grappig wil worden. Het ietwat maatschappijkritische verhaaltje past niet echt en is ook verre van scherp genoeg, de overvallen zijn wat aan de flauwe kant en ook de finale is maar magertjes.

Het is dat de film wel de gehele speelduur luchtig blijft en dat het gelukkig allemaal niet te lang duurt. Daarom is het nog wel een degelijk tussendoortje, maar toch één van Carrey's mindere films. De rest van de cast hangt er jammer genoeg ook maar een beetje bij, en als de main man dan niet helemaal z'n ding kan doen dan krijg je een filmpje als dit.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Are these non-fat muffins? ARE THESE NON-FAT MUFFINS?”

De laatste film van dit vreselijke jaar heb ik gisteravond gekeken. Op oudejaarsdag heb ik (ondanks de maatregelen) totaal geen tijd nog even een leuk filmpje aan te gooien want ik heb een aardige planning voor me. Ik typ ook even gauw deze mening uit zo in de nacht omdat ik daar waarschijnlijk morgen nog een tijd voor ga hebben. Ik wou toch wel even een bepaalde film hebben waar ik voor moest zoeken aangezien ik dit klote jaar toch nog even wou afsluiten met een lach op mijn gezicht. Dit jaar is voor ons allemaal zwaar geweest en vooral erg saai, dit is ook niet te veranderen. Hopend op een betere toekomst (sowieso) en een beter jaar maar, daardoor wou ik wel even lachen. Mijn oog viel al gauw op deze film (ook mede doordat hij op ‘Netflix’ staat) en ik heb hem eigenlijk zonder enige twijfel opgezet.

De film leek me op zich best interessant. Het verhaal klonk geinig en het concept was ook niet heel verkeerd, misschien soms wat cliché maar dat was niet overheersend. En uiteraard de cast die me toch wel erg trok. ‘Jim Carrey’ maakt mij over het algemeen wel aan het lachen, zijn overdreven typetjes zijn soms wennen en ligt niet iedereen maar ik vind hem zeker een geslaagde komedie acteur. In deze film pakt hij het overigens rustig op, zijn rol is gelukkig niet al te overdreven en dat past wel bij deze film. De rustige ‘Carrey’ is overigens wel een keer nodig, maakt zijn films ook wat afwisselend. Ook ‘Téa Leoni’ deed het erg leuk en is met ‘Carrey’ in een prima evenwicht. Knappe vrouw overigens.

Het verhaal was geinig. Een vrij goed lopend en standaard Amerikaans gezin hebben beiden een full-time job als op een gegeven moment ’Dick’ bij de grote bazen word geroepen en ze hem een VP maken. En erg gewilde functie die goed betaald, iets wat elke Amerikaan (overigens wij ook) wel wil. Een ware strijd dus ook binnen dat bedrijf. Even later als ‘VP’ word er een faillissement aangekondigd en stort het bedrijf in, net nu ‘Jane’ haar werk op heeft gezet raken de twee beiden werkloos. Ze zitten met hun handen in het haar als ze vervolgens ook nergens werk kunnen krijgen en ze moeten iets anders gaan verzinnen nadat ze hun hele inboedel hebben verkocht. Ze besluiten het criminele pad op te gaan aangezien hun hypotheek ook nog eens dreigt met uitzetting. Ze overvallen als eerst de lokale supermarkten maar het gaat steeds beter en overvallen nu ook mensen en zelfs later een bank. Tot ze er achter komen dat de oude baas alles heeft gedaan en ze besluiten hem te bestelen en de ontslagen werknemers een extra zakcentje te geven.

Het was allemaal vrij simpel bedacht maar de scenes brachten wel komische momenten op. Het moment bijvoorbeeld dat ‘Dick’ zijn pistool niet uit zijn zak kreeg was erg leuk. Of het moment dat ze vragen om de vetvrije muffins (zoals de quote beginnend aan mijn mening). En het moment dat ze een bepaalde man overvallen en dit met stem vervorming doen, erg leuk.

Ik heb me dus best weten te vermaken met de film. Hoewel er soms wat inzakkers in zaten en ‘Carrey’ je niet wakker weet te houden met zo’n typetje, keek de film lekker weg. Zoals ik al zei is dit de laatste film die ik kijk in het jaar ‘2020’. Een erg onstuimig jaar waarin heel veel is gebeurd, leuke en minder leuke momenten. Het hoort erbij, zo is het leven. Kop op vooral voor iedereen, en voor mij een leuke afsluiter met deze film. Tot volgend jaar!