Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Josh Lucas, Jessica Biel en Jamie Foxx
Gesproken taal: Engels, Koreaans, Russisch en Spaans
Plot Stealth
"Fear The Sky"
Luitenants Gannon, Wade en Purcell krijgen de opdracht een geheim Artifical Intelligence-programma te ontregelen. Het systeem is op hol geslagen en er dreigt een nieuwe Wereldoorlog als de piloten hun opdracht niet kunnen volbrengen.
Ben Gannon
Ray
EDI (stemrol)
Aaron Shaftsbury
supernova
verassend goed, erg realistisch graphics.... is het een lekkere amuzante SF film met goede acteerwerk. 3.5
De special effects waren zeer overtuigend en een stel actiescene's waren de moeite waard. Maar verder...het plot is nogal naatje en nep en het acteren is bepaald niet hoogstaand. Je moet er van houden....
Leuk voor een avondje, meer niet.
Yermove
Haha de een vindt de cast goed , de andere dan weer niet
het verschilt hier sterk van 1-4 *
Tja, je moet er aan zijn.. special effects waren niet altijd afgewerkt, muziek was erg slecht, de cast was al bij al goed, maar het verhaal viel sterk tegen. En dat morele over de 'war' is er nogal ingeforceerd..
Voor de rest goede actie enz..
2,5 - 3*
sofripa
Heerlijk fijn flimpje. Doet je hersencellen geen zeer. Dus vooral niet met een serieuze bril gaan bekijken. 3*
Sander de Bruijn
Is de film leuk genoeg om vanavond met mijn neefje van 10 te kijken?
Rocco1984
Is de film leuk genoeg om vanavond met mijn neefje van 10 te kijken?
Nee hij was alleen leuk als je neefje 9 was
Ant
Vanaf begin tot het end was het verhaal echt heel slecht. Realistisch zeker niet! Ook al is het een film, dit ging nergens over.
Iemand van het leger gaat echt niet zoeken in Noord-Korea naar een collega. Dan nog niet gesproken over wat daar gebeurd. En ook een vliegtuig/Stealth gaat niet de lucht in wanneer er mankementen zijn.
Verder had die Henry beter later dood kunnen gaan, dan was er nog een beetje spanning, want je wist al dat daarna de 2 wingers bleven leven.
Grafisch zag het er goed uit, maar de muziek in EDI was matig.
2.5 voor het stuntwerk en de special effects!
skipy05
ik vond dit geen slechte film. er waren mss wel een paar punten die beter konden. het verhaal zat wel goed ineen. het is geen top film maar wel eens leuk om te zien. de cast was ook zeer goed. en de effecten waren perfect op de meeste momenten.
centurion81
- 2067 berichten
- 1991 stemmen
Lekkere actie, matig acteerwerk, matig verhaal.
Goed met bier en chips
ehs21
veel slechter dan dit wordt het niet, waardeloos verhaal, waardeloze acteerprestaties en ik vond de SE ook niet best. Het enige wat ik nog leuk vond om naar te kijken was Jessica Biel, maar ook zij kan niet voorkomen dat dit toch echt een 0,5* waard is.
Leno
Matige film met een ongeloofwarig verhaal. Veel scenes zitten er puur voor de vorm in (met name Biel in bikini) en zijn geheel overbodig. Verer zijn de vliegscenes onrealistisch. Er zit echter voldoende vaart in om de film af te kunnen kijken.
ICE1907
Velen hebben het over het verhaal , nee dit zo nee dat zo..Velen hebben zeker ook geen 5.1 surround home cinema setje staan thuis ??
Want dit film moet je dus gaan kijken met een 5.1 thuisbiosccop setje.
Effecten van hoge kwaliteit , je kunt dit film al alleen gaan kijken voor de geleuideffecten.
Ik heb zonet de verise met DTS geluid gezien , en moeten zeggen dat ik erg heb genoten , het is dan een film met echte goede geluidseffecten.
Ik zou zeggen , neem een LCD scherm van rond de 120 cm full HD , en neem een 5.1 home cinema set , neem Stealth en wat popcorn , ga zitten en geniet 2 uur lang.
Ok het verhaal is misschien bagger , maar dit is gewoon een prachtig film die je moet zien met 5.1 geluidsinstallatie.
ehs21
Hmm ik kijk toch echt niet naar een film voor het geluid hoor. Tis leuk als dat goed verzorgd is en het is bij de ene film belangrijker dan bij de ander idd, maar verhaal en acteerprestaties komen bij mij echt wel op de eerste plaats.
Zelden zo'n stompzinnige, onzinnige, onmogelijke, ongeloofwaardige actiefilm gezien. Maar het was precies de juiste film om mijn nieuwe AV systeem uit te testen: Ik zat te schudden op de bank. Wat is 5.1 ongecomprimeerd geluid fijn voor je subwoofer.
En royale 3* omdat ik me goed vermaakt heb.
Kr!kke
Ik vond het echt een goed film. Actie is mijn favoriete genre en in deze film was er geen gebrek aan actiescènes...
Ik heb me in die 2 uur geen minuut verdeeld!
Muijs
Deze kijkt gewoon lekker weg. Gewoon bekijken en over je heen laten komen. Er zijn duizenden mindere films. Deze krijgt van mij een dikke 4sterren.
aburex
Gewoon een ontspannend avondje lekkere actie en ontploffingen zonder veel te moeten nadenken. Jessica Biel vond ik niet passen in deze stoere rol: in 7th heaven was ze stukken beter.
Toch 4$ voor de non stop actie
Zizzo
Prachtige beelden en een slap verhaal.
mee eens! zeker.... zeer mooie special effects! met een zeer matig verhaal
. deze film had veel veel beter kunnen zijn met een sterk en orgineel verhaal. cast is niks op aan te merken. het is een leuke actie film die zeker de moeite waard is om eens te kijken.
mnrk
mee eens! zeker.... zeer mooie special effects! met een zeer matig verhaal
Niks aan toe te voegen...wel een bonuspunt voor Jessica Biel
Maar voor de rest prima kijkvoer.
komerad
Middelmaat niet beter niet slechter dan dat.
Toch enkele bedenkingen :
Alhoewel eddy zijn 'rogue' missie staakt omdat zijn gevechtssysteem kapot is blijkt dit later gewoon terug te werken???
Alhoewel eddy geweldig wendbaar is kiest hij ervoor om laat, traag op te stijgen en al even klunzig al schietend te draaien om zich dan te zelfmoorden op die helicopter...?? Dit houd toch helemaal geen steek?
Noodless
Eerlijk gezegd, beter dan ik had verwacht. Puur vermaak en bombastisch gedoe gepaard met heel wat stoerheid en ontploffingen. Allemaal mooi in beeld gebracht. Het verhaal stelt niet veel voor, maar dat was ook geen verrassing. Het laatste kwartier was misschien wel het zwakste gedeelte van de film. 6/10
systemofadown.be
Ik vind dit een heerlijke film, kan niet begrijpen dat deze zo weinig punten krijgt, het is 1 van de beste sience fiction films die ik al heb gezien... Mooi verfilmd, en veel actie... heerlijke zondag namiddag film. Het is uiteraard een beetje een hersenlose film, maar deze doet perfect wat hij moet doen... vermaken! 4,5*
Wegenbouwer
Het is geen topfilm, maar wel een redelijke actie film, die ik zeker niet slecht vond. Van mij krijgt deze film 3 sterren.
Phantasm
Vrij goede film, leuke special effects, verder vrij vermakelijk.
confucius repeat
Een bionisch oog ware welkom geweest, dan kon ik de 'beestjes' zien vliegen (wel mooie dingetjes, mag gezegd worden). Toen ik het welletjes vond en op de pauze toets drukte vlogen ze nog als dolle kevers rond. Ten lange laatste kon ik het niet meer aanzien, Amerika op zijn smalst. Een zwaar gewonde (Amerikaanse) tegen honderden Koreanen!? Je mag honderd keren raden (de eerste negen en negentig tellen niet mee). Maar... heb hem toch bijna uitgekeken, bijna, er gebeurden teveel mirakels, een anti migraine pil drong zich op. Next.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006

The Kingdom
Thriller / Drama, 2007
kunstmatige intelligentiewashington dcvliegtuigamerikaanse marineaerial combatbehind enemy lineslegerpost-credits scenehuman vs computer