• 9.374.332 stemmen

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Litouws

Releasedatum: 8 december 2005

Plot A Good Woman

"Seduction. Sex. Scandal."

In het New York van de jaren dertig vertrekt een vrouw, met een reputatie om rijke getrouwde mannen om haar vinger te winden, naar de Italiaanse Rivièra. Ze raakt verwikkeld in de relatie van een jong getrouwd stel, omdat ze de echtgenoot lijkt te verleiden. Maar haar ware bedoeling ontgaat bijna iedereen.

avatar van Esteban

Esteban

Scherpe dialogen en uitstekend acteerwerk zijn geen garantie voor een boeiende film. Zo bewijst de verfilming van ‘Lady Windemere’s Fan’, Oscar Wilde. Probleem. Mike Barker legt de nadruk zodanig op de licht komische kant dat het dramatische minder goed uit de verf komt. It never goes to the next level. Ondanks een indrukwekkende Hunt zo vergeetbaar als wat.

Warning, het is onmogelijk niet verliefd te worden op de mooi in beeld gebrachte locatie. (l)

avatar van T.O.

T.O.

Wat leuke plaatjes, maar vooral een saaie bedoening.

avatar van Redlop

Redlop

Helemaal eens met bovenstaande reacties. Aardig niemendalletje, maar had (zie Talented Mr. Ripley) veel mooier gekund . Bij gebrek aan boeiend plot al vrij snel saai en voorspelbaar. Tom Wilkinson is nog enigszins de moeite waard. Aforismen van Oscar Wilde werden eerder oubollig vanwege de uitgezakte leuk bedoelde mannen met glas cognac achteroverhangende situering. 2,5*

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Sterke dialogen, uitstekend acteerwerk en prachtige beelden. Ik vond het allesbehalve saai, omdat je nauwelijks tijd hebt om de geweldige zinnen (eeuwige liefde is net een spook, iedereen heeft erover maar niemand heeft het ooit gezien) te onthouden. Ik heb me prima vermaakt en ik wil 'm nog wel een keer zien.

avatar van kort0235

kort0235

Ik vond deze film best wel mooi, maar vooral omdat hierin de beeldschone Scarlett Johansson weer optrad.

Mooie plaatjes, mooie dialogen, maar het verhaal zelf wat minder. Toch een film die de moeite waard is om te zien.

avatar van olivier

olivier

kort0235 schreef:

Bof... vrij magere vertolking toch van de immer beeldschone Johansson. Alsof ze geen flauw idéé heeft wat ze in feite dient te doen op de set van een kostuumfilm.

avatar van ehuurman

ehuurman

Ik vond dit toch niet echt een kostuumfilm! Mooie dialogen, een standaard 19e eeuws plot, maar ik heb me prima vermaakt!

avatar van stinissen

ehuurman schreef:

Sluit ik me bij aan.

avatar van donnie darko

donnie darko

Hier heb ik de poster van, maar ik moet nog een plekje vinden om hem op te hangen. Ik vind het wel een hele mooie poster.

avatar van Hagele

Hagele

Poster is zeker mooi. Surrealistisch als ik me niet vergis..

Film 3,5*

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Je blijft kijken en kijken, maar niks gebeurt. Ook kon ik niet zeggen dat Scarlett zo goed was in deze film. Ik heb haar veeel beter gezien

*2,5

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Deze moet ik zeker ook zien.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Echt een vreselijke saaie film, die voor mij nogmaals bevestigt dat Scarlett echt niks aan is.

Er gebeurd inderdaad helemaal niks, en heb deze met zeer veel moeite gekeken.

0,5* geen aanrader!

avatar van Mug

Mug

De grootste kritieken die de film heeft ontvangen zijn 1) de acteerprestaties van Hunt en Johansson, en 2) de mislukte adaptatie van het blijkbaar o zo geniale stuk van Oscar Wilde dat zich afspeelde binnen de Britse salon-kringen.

Het zal best, maar ik heb me amper gestoord aan de twee actrices. En het stuk van Wilde (Lady Windemere's Fan) ken ik niet, dat scheelt. Ik zag gewoon een verfrissende klucht met drama aspecten.

Blijkbaar niet een briljante adaptatie als ik de kenners moet geloven, ik heb me anders prima vermaakt. 3,5*

Prima acteerprestaties van Hunt en Johansson.

Of het een mislukte adaptatie is weet ik niet, maar ik vond het een aardige film. Aardig sfeertje, mooie locaties.

De bijrollen vond ik juist te karikaturaal. De goede dialogen kwamen bij deze typetjes niet echt tot z'n recht.

2,5 sterren

avatar van Mug

Mug

Alhoewel de dialogen gebonden zijn aan de karikaturale typetjes. Tevens pleegt het verhaal een satire te zijn...dan ontkom je niet aan typetjes.

Ik kan me wel voorstellen dat zij die de film 'ingaan' met de notie 'een romantisch kostuumdrama' te gaan zien, bedrogen uitkomen en zich ergeren aan de typetjes.

Ehm, die notie had ik niet.

Norma

Als ik de trailer bekijk heb ik niet echt een idee van irritante typetjes? Krijg wel de indruk dat het er allemaal mooi en kleurig uit ziet! Ga hem toch maar eens aanschaffen, maar die prijs, die wil maar niet zakken...

Ik heb het niet over IRRITANTE typetjes gehad.

kappeuter schreef:

Ik heb het niet over IRRITANTE typetjes gehad.

Nee, klopt, dat is mijn persoonlijke invulling dan bij "je ergeren" aan "karikaturale typetjes". Ik kan dat namelijk eventueel wel doen. Maar de film spreekt me enorm aan, dus hoe ze ook zijn, ik zal ze voor lief nemen.

avatar van Kisje

Kisje

Ergens begrijp ik niet waarom de rollen van de 'maneater' niet waren omgedraaid. Oké, Helen Hunt is wel ouder en heeft meer ervaring, maar Scarlett Johansson is zo mooi in deze film.

+: Scarlett Johansson

-: film kwam nogal traag opgang, maar één maal daar was hij wel verrassend.

Norma

Een lichte teleurstelling. De clou komt naar mijn idee al te snel waarna er geen verrassingen meer zijn, en dat vond ik wat jammer. Daarnaast vond ik Hunt wat vreemd gecast als mannenverslindster, ook een klein minpuntje. Maar voor wie wel houdt van sfeervolle pastelkleurige decors, kleurijke personages en een jaren 30 sfeertje blijft er nog genoeg leuks over om de film wel te kunnen waarderen.

avatar van korykory

korykory

Grappig niemandalletje, met weinig pretenties en zichtbaar plezier gemaakt. Die clou vond ik wel een verrassing, al snap ik hem nog niet helemaal: kwam mevrouw Hunt nu werkelijk helemaal naar Italie gevlogen om de man van haar dochter geld af te persen? En waarom dan wel? Ze had toch een hele andere methode ontwikkeld om haar manier van leven te financieren? Haar drijfveren zijn mij niet helemaal duidelijk, maar goed.

Hunt en Johansson vielen een beetje tegen, maar de dialogen van de bijfiguren vond ik wel amusant, hoe karikaturaal ook; eerlijk gezegd begreep ik pas achteraf dat ze gebaseerd waren op Oscar Wilde.

avatar van ags50

ags50

Oscar Wilde schreef "Lady Windermere's Fan" in 1892 en nog steeds wordt het toneelstuk gespeeld. Zoals vaak stak Wilde op milde wijze de draak met de Britse "upper class", waartoe hij overigens graag behoorde en met wie hij het liefst intiem - niet alleen met Lord Alfred Douglas - verkeerde (woordspelingen met opzet).

De film wordt meer dan dertig jaar gesitueerd en de Windermeres zijn nu niet getiteld maar verkeren wel in dergelijke kringen. Typische Wildiaanse uitspraken als levensfilosofie mogen niet ontbreken, evenals het verkeerd opvatten van bepaalde gebeurtenissen.

Leuke rollen voor Stephen Campbell Moore als Lord Darlington (zie ook History Boys) en Mark Umbers als Robert Windermere.

avatar van nightbreed

nightbreed

2 jaar geleden voor 3 euro weten te scoren.

Ik kocht h'm vanwege de namen Helen Hunt en Scarlett Johansson.

Aan de hoes en de namen wist ik gewoon dat dit geen miskoop zou zijn.

Ik kan me nog weinig van de film herinneren maar ik weet nog wel dat ik na afloop dacht: "Die 3 euro zijn goed besteed".

Moet deze ooit maar weer eens in de speler gooien.

avatar van Noodless

Noodless

Inderdaad, Scarlet was beter geweest voor de rol van Hunt als mannenverslindster. Maar die is te jong voor de plot. Gemiddelde film, dus 6/10

avatar van usr14112

usr14112

Niets voor mij dit. Vreselijk duffe film, duf verhaal met een continue duf achtergrondmuziekje. Onbegrijpelijk die casting van Hunt. Zag in haar totaal geen mannenverslindster maar smaken verschillen wellicht. Wist overigens niet dat vrouwen in 1930 al met siliconen liepen. Johansson kon hier ook niets van maken. Saai, saai, saai.

avatar van Olivia

Olivia

Als eerste viel me op dat Hunt er wat oud uit ziet in deze film.

Ik vind haar inderdaad ook niet direct het type mannenverslindster, maar ik vind haar toch wel aardig acteren en ze zet haar personage wel elegant neer.

Meer tijd om er over verder over te schrijven heb ik nu even niet, dus dat komt nog!

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Gisteren op tv gezien en ik vond het ook een mooie film. Je moet natuurlijk wel een beetje van het genre houden: romantisch drama jaren 30.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Beetje 'de ware woensdag avond film' die RTL4 jaren geleden uitzond. Wel aardig. Heb me niet verveeld.

Kan Scarlett Johansson ook nog iets anders dan rondlopen als een zo'n wezenloze opblaaspop met haar mond open? En mensen die vinden dat zij de rol van de 'mannen verslindster' had moeten spelen denken in clichés! In het echte leven is dat vaak ook andersom hoor. Nooit gemerkt? Toch eens beter opletten dan. Ik moest eerst ook even wennen aan Helen Hunt maar ze deed het toch heel goed. (Wel te mager maar ja, Hollywood.....jammer...)

Veel goeie acteurs van een te hoog kaliber in deze 'feel good ware woensdagavond film' maar ja, dat maakte de film wel prettig om te kijken.

Oscar Wilde heeft zich vast in zijn graf omgedraaid. Maar ja, ik heb me nu eenmaal vermaakt.