Geregisseerd door: Frank Darabont
Releasedatum: 2 maart 1995
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Shawshank Redemption
"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."
Andy Dufresne
Brooks Hatlen
1946 D.A.
Skeet
Mr. Orange
Dit is zo'n goede film, alles is goed, het acteerwerk, het verhaal de sfeer, echt alles.
Top Film!
Ascari
dat ze al die films waar een sterretje bij staat vergeten zijn zeg, daar zitten een hoop toffe films tussen: green mile, sin city, forrest gump, Requiem for a Dream, enz.
bij die films met een sterretje staan wel veel films die het op moviemeter goed doen
Santino Corleone
Geweldige film met veel spanning en goed acteerwerk van Tim Robbins en Morgan Freeman..
beast
had deze dus voor de eerste keer gekeken gisteren (werd wel eens tijd
) ... maar het was echt een geweldige film! het acteerwerk, verhaal etc.. de ontsnapping zag ik echt niet aankomen tbh
ben aan het twijfelen tussen 4.5* of 5* ... 4.5 dan maar voor nu
movie*freak
heel lang geleden gezien maar ik weet niks meer alleen het einde ik probeer hem toch overal te vinden maar ze hebben hem echt nergens niet in winkels, videotheek, echt jammer ik moet hem toch echt zien...!!!
Huh?? Ze hebben hem vrijwel in iedere Free record shop of Media Markt voor 6,99
Huh?? Ze hebben hem vrijwel in iedere Free record shop of Media Markt voor 6,99
helaas niet bij ons ik heb hem nog niet gezien
ik denk dat ik hem bij via internet bestel
helaas niet bij ons ik heb hem nog niet gezien
ik denk dat ik hem bij via internet bestel
Goed idee, bol.com is betrouwbaar.
movie*freak
Goed idee, bol.com is betrouwbaar.
thanx
Ascari
ik vond dit wel een goed film, maar 1 ding is een beetje raar, dufresne zegt dat alle sporen van zijn witwasserij leiden naar zijn bedachte personage, maar als hij vervolgens na zijn ontsnapping dat personage gaat overnemen wordt hij niet gepakt ????
Tim_FilmGek
iedereen beoordeeld deze film zo goed.. nou, dan wil ik hem ook wel is zien he! kijken of ie echt zo goed is..
vast wel.. ik twijfel niet aan jullie! haha
Brechje
Dit is gewoon een prachtige film! had hem helemaal niet zo verwacht. 5 sterren
basketballerke
Gezien en hij was fantastisch. Een zeer sterk verhaal wat heel poëtisch aanvoeld en prachtig wordt verteld door Morgan Freeman. De personages worden stuk voor stuk zeer goed vertolkt. En dan dat einde, meesterlijk, ontroerend, mooi, hoe je 't wilt noemen.
us_raider
- 2034 berichten
Deze week herzien en The Shawshank Redemption heeft niets aan kracht verloren. De kracht van de film zit in de rust die het uitstraalt. De muziek, de locaties, de periode waarin het zich afspeelt... het draagt allemaal bij aan een zeer mooie sfeer. Er gebeurd eigenlijk vrij weinig spectaculairs, maar de kleine 2,5 uur zijn binnen de kortste keren voorbij. Het verhaal stelt ook niet erg veel voor, maar de uitwerking ervan is o zo sterk. De 'bierscène' bezorgd me kippenvel en het slot is onvergetelijk. De ontzettend sterke cast heeft hier een belangrijk aandeel in, de personages worden meer dan geloofwaardig neergezet. Net als de thema's die worden behandeld; hoop, vrijheid, 'institutionalisme' in combinatie met vriendschap... 1 woord: prachtig.
Frank7
Schitterende film. Natuurlijk bekijk je zo'n film wel iets anders daar je weet dat hij zo goed beoordeeld is maar dat is ook terecht. Morgan Freeman speelt z'n rol hier echt geweldig. Mooi is dat in deze film een mooi einde heeft waarin veel op z'n pootjes valt. Mooie sfeer loopt door de film. Enig minpuntje is wel dat ik me in deze film maar moeilijk in de personage's verplaatsen kan, je voelt niet echt wat zij voelen. Tim Robbins is dus echt"ondoorgrondelijk" en hierdoor staat het verhaal niet zo dicht bij je, maar goed da's dan puur persoonlijk. Super film.
hitemup
Mocht er iets misgaan en de belastingsdienst er achter zou komen dat ze geld aan' t witwassen waren.. Dan kreeg hij (fictieve persoon) de schuld van alles.. Maar alles verliep zoals gepland en voor alles lekte was hij ervandoor met al het geld dus..
Mieltjuh
Heb deze film meteen aangeschaft nadat ik zag dat deze film op nr 1 stond in de top 250..
Absoluut briljante film, spannend t/m het eind!
*4,5
chelsea
volgens mij hebben de 'bedenkers'van prisonbreak deze film ook gezien...
serpico
volgens mij hebben de 'bedenkers'van prisonbreak deze film ook gezien...
Waarom? Prison Break gaat veel meer over de uitbraak, het complot, het gevangenisleven voor 'de gewone man'. Dat laatste element zit natuurlijk ook overduidelijk in The Shawshank Redemption, maar je komt er pas helemaal aan het einde achter dat hij de hele tijd bezig was met ontsnappen. Bovendien kwam hij niet in de cel om er daarna weer uit te breken.
Movie_fan#
goede film met een uiterst goede freeman en robbins.
De ontsnapping is ook hier weer subliem maar ik hou het toch even bij escape from alcatraz
Verder is het einde erg mooi en die locatie bij die boom houd me geheugen nog wel even fris. Leuk sfeertje in de gevangenis en je ziet hoe het er aan toe gaat.
Tim_FilmGek
Vandaag gekocht bij media markt voor €5,99!
kijken wat het is he vanavond:D
by_the_way
Het is een hele goede film. Maar als je de dvd uitgave ziet denk je niet Zo dit is de beste film allertijden, maar een gelopte film.
L. luchtloper
Ik wil nog niet op hem stemmen, maar na een keer zien vond ik het zeker een goede film. Maar kan iemand me vertellen waarom deze film boven aanstaat in de toplijst? Want ik kan daar niet bijkomen dat dit een van de beste films ooit is.
Er zijn tal van films die ik beter vind, maar wat maakt deze film nu geniaal naar jullie mening?
MXO
Vraag ik mezelf ook nog steeds af. Standaard verhaaltje dat aardig is uitgewerkt. Waarschijnlijk toegankelijk voor veel mensen waardoor je aan een hoog gemiddelde komt.
us_raider
- 2034 berichten
Er zit zeker wel meer in dan slechts dat.
Goodfella_90
Nou, als ik uit dat bericht halen moet waarom hij nummer 1 is.

'The Shawshank Redemption' is vanavond te zien op tv: 'Meesterlijke film'

'The Shawshank Redemption' is binnenkort te streamen: 'Subliem, keihard en realistisch gevangenisdrama'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond (10 juni) te zien op televisie

The Godfather
Misdaad, 1972