Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Mark Wahlberg, Thandiwe Newton en Tim Robbins
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 27 maart 2003
Plot The Truth about Charlie
"Everybody has a secret."
Een jonge vrouw uit Parijs staat op het punt om te scheiden van haar echtgenoot tot ze ontdekt dat hij dood is en al hun geld verdwenen is. Ze ontmoet een mysterieuze man die haar vertelt dat het geld eigenlijk van hem was, en dat hij het terug wil. De man is ervan overtuigd dat zij het geld verstopt heeft.
Regina Lambert
Charlie Lambert
Sylvia
Lieutenant Dessalines
Macmanus
Trailer ziet er redelijk uit.
Misschien goed.
Wie zal het zeggen.
Wolkenmeter
Charmant filmpje, met goede vertolkingen en genoeg interessante plotwendingen om te verbergen dat je dit allemaal al eens eerder hebt gezien (en niet alleen in het origineel). Vooral leuk om Tim Robbins nog eens op het scherm te zien. Die was ik zowat uit het oog verloren
bioscoopzaal
Bah, wat een vervelende film. Matig geacteerd, veel te lang en al die nadrukkelijke verwijzingen naar de nouvelle vague werken behoorlijk op de zenuwen. Geen aanrader.
yosemite44
nee alleen in het vliegtuig (KLM) te zien... daar weten ze tenminste dat je niet weg kan lopen
FisherKing

Ja dat doen al die luchtvaartmaatschappijen..
De meest wanstaltige ramsj vertonen.
Tip aan de maatschappijen. Vertoon Costa..!
Dino10
Het verhaal is zelfs aan het einde van de film nog warrig. Film komt niet echt van de grond maar echt slecht was ie niet. Zo'n zondagmiddag film (als het regent).
neo
Bah wat prul van een film is dit. Werkelijk niks is origineel, alles is cliche en ja hoor wat een verassend einde
Muziek van Rachel Portman is af en toe wel erg goed, alhoewel dit toch een van haar mindere scores is. 1.5 sterren
wackyboy
Slecht gemaakte film die kant nog wal raakt.
Raar toch, van zo'n gerenommeerde regisseur dat ie zo'n prul kan afleveren.
De muziek vond ik erg slecht bij de film passen. Alhoewel, als het een slechte film is past die slechte muziek er misschien juist wel weer goed bij
Markie Mark met alpinopet; gekker moet het toch niet worden
Justice4All
Slechte film, volgens mij één van de slechte films die hij heeft gemaakt, de regisseur bedoel ik.
jassonn
Vond een maar een raar filmpje.Het verhaal leuk wel een bij elkaar geraapt zooitje, en het einde was een beetje met de franse slag..
Freud
Heb hem in een hotel in Frankrijk gezien, maar zo laat dat ik veel moeite had om te volgen. Misschien dat het daardoor kwam dat ik echt wel geboeid heb gekeken, ik weet het niet, maar ik vond het zeker geen slechte film. Het einde zat nogal idioot in elkaar, geef ik toe, maar ik vond het als film best geslaagd. Ik geef hem 3.5 sterren, dat is misschien wat te veel maar hij kan wel wat steun gebruiken denk ik
moviefreak#1
*Gaap* wat een slaapverwekkende film was dit, niet te geloven hoe ontzettend traag er naar een plot werd toegewerkt om uiteindelijk het plot te zien waarvan je vanaf minuut 1 dacht : het zal toch niet zo zijn dat .... Jawel hoor !
Daarbij is de film (met zeer welkome uitzondering Tim Robbins) dramatisch geacteerd door vooral Thandie Newton die met haar vreselijke oerengelse accent helemaal de plank misslaat en dan Mark Wahlberg met dat petje, kriebel kriebel wat erg was dat.
ehuurman
niets aan toe te voegen, behalve nog een extra *Gaap*
0,5 *
Eerlijk gezegd vind ik juist van niet. Onaantrekkelijk ook qua acteurs.
Bonemans
Teleurstelling, had er veel van verwacht. Ik ken het orgineel niet en toch vond ik deze film voorspelbaar. Muziek is goed, Robbins is goed, dus toch nog 2 sterren.
Bobvdlelij
-1 *
Zonde dat er geen negatieve waardering mag worden gegeven!!
Een verschrikkelijke tijdverspilling, slecht geacteerd en vol vreemde en niet kloppende scenes.
Een van de grootste flops ooit gemaakt als je het mij vraagt.
Huilen met de pet op...
moviemike
Komaan mensen, zo slecht is deze film toch niet ?!?
Er zit misschien niet veel actie in , Wahlberg irriteert een beetje en het geheel is nogal gewoontjes, maar voor de rest is dit toch een aangenaam sfeerfilmpje?
Persoonlijk vond ik dat deze film een bepaalde charme met zich meedroeg, en dan vooral dankzij het naieve acteerspel van Newton (die hier helemaal niet slecht in acteert, eerder opgetogen omdat ze eindelijk een grote filmrol te pakken heeft).
Parijs en zijn straatjes worden mooi in beeld gebracht, Demme regisseert duidelijk met veel plezier en zowat alles straalt een zekere luchtigheid uit.
Wat hoeft deze film meer te zijn?
Ik heb er van genoten. 3.5*
Bobvdlelij
Er is duidelijk niet veel nodig om een film 3.5e (!!) ster toe te kennen bij jou Mike...
Het acteerwerk is toch ronduit bedroevend te noemen, een hoop gegil van Newton die alleen door haar mooie hoofd niet keihard door de mand valt.
Het verhaal vind ik maar vreemd in elkaar zitten en die commandant van de politie is ook nogal vreemd.
Misschien dat de regisseur iets anders in gedachten had door de karakters zo apart neer te zetten, maar het wordt niet duidelijk uit de film.
Deze film verdient naar mijn mening echt niet meer dan 1 ster.
3.5e ster.. kom op... dat geef je aan films van hogere kwaliteit (zoals 15 minutes, Matchstick men, Secret Window).
Kritisch zijn is net zo belangrijk als eerlijk zijn
moviemike
Kritisch zijn is net zo belangrijk als eerlijk zijn
Bob
Ik was er bijna ingelopen, maar toen je schreef dat Secret Window en 15 minutes van een hogere kwaliteit zijn besefte ik dat je slechts een grapje maakt.
Eerlijk ben je wel, kritisch net zo min als ik.
snoezelke
vond de film zo slecht nog niet.
wat meer originaliteit en extra vaart had zeker gemogen.
de 'onvoorspelbare' wendingen komen geforceerd over en dat maakt alles erg voorspelbaar.
dessalnietemin is newton best charmant en heb ik me niet verveeld en das al heel wat .
2.5 sterren.
aardig,maar ook niet meer dan dat
olivier
Uitermate charmante, intieme en vooral erg europese film. Plot zat uitermate spitsvondig in elkaar en voor één keer sloeg men erin om een triller/komedie te maken die niet moest teren op flauwe grappen of wansmaak. Absoluut hoogtepunt: de immer sublieme charles aznavour die door de kamer swingt (al doet de surrealistische tangoscène niet erg veel onder...) Much respect! ****
Scratt
Stomme film, voor de rest niks aan toe te voege...
U-96
- 2076 stemmen
Vage film met een even vaag verhaal. De film komt met nogal wat plotwendingen in combinatie met best veel hak-op-de-tak-werk wat haastig over, maar blijft toch boeien. Mark Wahlberg zet toch wel de opvallendste rol neer, in tegenstelling tot Thandie Newton die naar mijn mening niet zo in haar rol zit.
De ontknoping van deze film is vrij suf en kon me ook eigenlijk niet zo boeien. Vermakelijke film, maar het blinkt verder nergens in uit...
olivier
Belachelijk laag gemiddelde. Dit is een prima film die perfect doet wat het belooft: ontspannen ontspannen ontspannen! Heerlijk europees sfeertje!
kArIzMa_TuRk
goede acteerprestaties van de acteurs met een redelijk verhaal. krijgt een 3*
ags50
Klopt helemaal: is een remake van Charade (1963) met Cary Grant en Audrey Hepburn.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005