Take the Money and Run (1969)
Genre: Komedie / Mockumentary
Geregisseerd door: Woody Allen
Met onder meer: Woody Allen, Janet Margolin en Marcel Hillaire
Plot Take the Money and Run
"Crime lives!"
Pseudo-documentaire over het leven van de incompetente kleine crimineel Virgil Starkwell. De film belicht zijn jonge jaren, de mislukking van zijn muzikale carriere en zijn obsessie voor bankovervallen. De film wordt voorzien van commentaar en er zijn interviews met familie, vrienden en bekenden.
Virgil Starkwell
Fred
Vince
Frank
FisherKing
Toen Allen nog origineel was. Een van de eerste die een documentaire vorm gebruikte voor een film. Vond hem destijds zeer vernieuwend en zeer geestig. Vooral als zijn ouders in beeld kwamen en andere familie-leden. Zal ongetwijfeld wel wat gedateerd zijn nu.
corbijn
in 1969 zal de film wel erg vernieuwend zijn geweest. ik heb de dit jaar gezien (2003) gezien het is natuurlijk erg gedatterd. maar er zitten toch stukken die de tand de tijds hebben doorstaan. vooral de muziek van hamlisch.
herman78
Als ik deze titel zie, heb ik meteen Radiohead in mijn hoofd.
Sjoerd
Als ik deze titel zie, heb ik meteen Radiohead in mijn hoofd.
Hahaha, ja had ik ook...
"women and children first..."
corbijn
deze film heb ik gekocht voor 1 euro in de opruiming bakken van vd maar dat begrijp ik ook wel.
Justice4All
Woody Allen maakt met deze film een originele "documentaire" speelfilm, mogelijk in die tijd zeer origineel. Maar ik weet zeker als deze film anno nu gemaakt zou worden zeer slecht uitvallen.
Jammer, alleen had ik deze film 10/15 jaar geleden moeten zien dan zou de grappen misschien ook orgineel zijn. Ik mijzelf overgeschakelt in de jaar 1969 en geeft deze film 3,5*
Dennis Evahi
Woody Allen speelt het schlemielige, neurotische type Virgil Starkwell super in deze film. Geweldige aparte dialogen en evenzo heerlijke humor. Hilarische scènes in overvloed. De muziek in de film vind ik ook goed gekozen, de deuntjes blijven nog lang in je hoofd zitten. Ik heb mij kostelijk vermaakt tijdens het kijken van deze film. De eerste grote film van Woody Allen, geregisseerd en geschreven. Origineel bedacht om de film in een documentaire vorm uit te brengen. Zeker het kijken waard! Van mij krijgt de film ****-sterren.
MarkFish
Grappige film, dat commentaar is echt heel flauw en de grappen, niet altijd even goed en scherp, volgen elkaar in hoog tempo op. Lekker wegkijkfilmpje.
Git
Echt heel flauwe, grappige film. Voor die tijd zal het wel een orginele film zijn geweest, nu iets minder maar toch nog erg leuk. Zeker het kijken waard, waarschijnlijk ook leuk voor mensen die uit die tijd komen. Krijgt van mij een 3,5
Domusmuris
Prachtige humor hier en daar. Het personeel van de bank laten kiezen door welke bende ze beroofd willen worden, hoe verzin je het? Alleen al om z'n originaliteit de moeite waard.
kort0235
Leuke vroege film van Woody Allen met leuke grappige vondsten. Ook soms een beetje flauw. Vond het eerste uur wel beter, daarna zakte de film een beetje weg.
De documentaire-vorm is zeker niet storend en gaf iets extras aan de film.
Lang niet de beste van Allen maar toch zeer genietbaar.
Een 3.5*
Dennis Evahi
Laatst de film nog een keer gekeken.........blijft grappig!
Bank Teller #1: Does this look like "gub" or "gun"?
Bank Teller #2: Gun. See? But what does "abt" mean?
Virgil: It's "act". A-C-T. Act natural. Please put fifty thousand dollars into this bag and act natural.
Bank Teller #1: Oh, I see. This is a holdup?
Hij zit in een dubbelbox met Kentucky Fried Movie, voor drie euro bij E-Plaza.
Had die liggen. Het was me vooral voor Take the money and run te doen. Sterke film uit de beginperiode van Woody Allen. Dit is ook helemaal Allen: hij speelt, schreef en regisseert deze film. Ook al heeft hij nog niet de ervaring, toch is dit een typische Allenfilm met de nodige zwarte humor. Je merkt ook wel dat dit een laag budget heeft (maar 1.5 miljoen). Toch een aanrader.
robertus65
Woody Allen op z'n best in deze slapstick, eigenlijk speelt Woody Allen zichzelf. In z'n beginjaren maakte hij leuke
komedies, dat was later wel anders.
komedies, dat was later wel anders.
In die periode maakte hij nog veel gebruik van zwarte humor waar hij heel sterk in was. 'Was' omdat hij tegenwoordig meer films brengt met lange en vervelende dialogen. Allen wordt oud!
Theatertje
Flauwe komedie mey Woody Allen. Deed me vaag terugdenken aan de film 1984.
Down_By_Law
Heel erg leuke komedie, maar net zoals "Love And Death" (1975), is de tweede helft wat minder leuk.
Vinokourov
De eerste leuke film van Woody Allen! Erg experimenteel met die mockumentary-vorm en nog niet geheel vlekkeloos, maar prima door te komen.
confucius
Niet mijn eerste Woody film. Om precies te zijn: Achtendertig
Woody´s - dat zijn ze bijna allemaal heb ik bekeken én er
mijn mening over geschreven (heb ze ook alle achtendertig
op dvd natuurlijk). In alfabetische volgorde ga ik ze op MM
zetten, zo objectief als maar mogelijk is, dit voor de Woody
Allen fanaten, maar ook voor hen die Woody nog niet kennen.
Hier gaan we:
1969! Woody´s tweede ( en wat voor een) ijzersterke film. Dit was voor het eerst dat W.A. met succes uitpakte met zijn tics. In een experimentele fase wel nog, maar de pret zat er al wel in. Zijn gitzwarte humor - je moet het gezien hebben om het te geloven wat hij tóen reeds uit zijn neurotische mouw wist te schudden - is van een hilarische soort die wij heden ten dage (2008) niet meer weten te (kunnen) waarderen. "Gedatteerd" hoor je links en rechts, terecht natuurlijk maar dat sluit niet uit dat het een "aangenaam hebbedingetje" is geworden.
Origineel, pikdonkere humor, en de docu stijl was ook reeds vernieuwend, zelden vertoond... Tóen ... . En toch is dat voor mij geen reden om NIET met sterren te gooien. 3+ (ik vind mijn 'halfje' op mijn klavier niet meer).
"Iedere keer als ik zwanger ben, krijg ik zin om een Woody film te zien" ´t Zou een 'Woodianisme' kunnen zijn maar ´t is een
Confucia/woodianisme geworden. Moet kunnen.
wwelover
Een zeer absurde maar o zo originele film van Woody Allen, ik ben een groot liefhebber van absurditeit en flauwe grapjes en deze film beschikt daar dan ook over, en allemaal van hoog niveau. Ik heb echt gelachen om de meest nutteloze opmerkingen. Moet ook zeggen dat ik dit niet had verwacht van Woody Allen.
Pieter Montana
Ontzettend leuke Allen. Geen meesterwerk zoals Annie Hall, maar zeker fijner dan de meeste komedies. Vooral die Groucho Marx-brillen
Jasper72
Zo'n beetje alles is al geschreven over deze film, dus ik ga er niets meer aan toevoegen behalve dan dat Woody Allen de meest begaafde filmmaker aller tijden is!
Mads Smikkelsen
Ha ha ha, ik heb ontzettend gelachen om deze Woody Allen, meligheid ten top (vooral de vermomming v. zijn ouders was geweldig) Deze film is hier naar mijn idee fiks ondergewaardeerd, heerlijke humor en goed tot het einde (o.k. misschien 1 of 2 moppen die echt te flauw waren) maar verder heerlijke dialogen.
Voor € 0,50 bij Spotter (duopack)
Jasper72
Voor € 0,50 bij Spotter (duopack)
Dat is een interessante prijs, wat is Spotter?? Nooit van gehoord..
Mescaline
Woody Allen in zijn begin periode moest ik gewoon eens gezien hebben!
De film is erg flauw en droog maar toch wel erg vermakelijk.
Eerste helft is beter dan de 2de helft, maar voor een comedy is de film vermakelijk genoeg.
Misschien een beetje verouderd enzo, maar toch leuk om Woody een keer zo op het scherm te zien!
simonvinkie
Haha, net een klein stukje gezien en ik vond dit behoorlijk briljant! Deze Woody Allen wordt binnenkort zeker in zijn geheel gekeken.
simonvinkie
Mijn eerste Woody Allen en dan kan je ook het beste beginnen met zijn eerste officiele speelfilm. Zoals ik hierboven al zei zaten erg echt een paar geweldige momentjes in de film (de eerste bankoverval), maar als totaalplaatje werkte het niet echt, al was het meestal nog wel redelijk...
...maar heel veel vond ik er niet aan. Jammer, want nadat ik een stukje had gezien lagen mijn verwachtingen toch best wel hoog. Origineel was het absoluut wel. De documentaire achtige stijl werkte wel geinig, maar ondanks dat de speelduur allesbehalve lang was, verveelde de film toch wel een beetje af en toe. Wel was het deuntje was vaak voorbijkwam erg leuk en speelde Allen zelfs een prima rol. Maar verder dus een doorsnee filmpje. Beetje een teleurstelling, maar ik zal binnenkort eens wat meer Woody Allen films kijken.
2 sterretjes
Robi
Grappige, hoewel ook wel erg melige, Woody Allen film over een klunzige bankovervaller.
chevy93

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Buffalo '66
Drama / Romantiek, 1998

They Shoot Horses, Don't They?
Drama, 1969

El Verdugo