Genre: Drama / Misdaad
Italië
Geregisseerd door: David Grieco
Met onder meer: Malcolm McDowell, Marton Csokas en Ronald Pickup
Plot Evilenko
Film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Andrej Tsjikatilo, beter bekend als het monster van Rostov. A.R. Evilenko is een seriemoordenaar die in de voormalige Sovjet-Unie meer dan 50 kinderen vermoordde en V.T. Lesiev is de agent die hem opspoort.
Andrej Romanovic
Tabakov
Frolov
Ramemskij
Diesel
Het verhaal klinkt goed en de trailer (officiële site) ziet er geweldig uit.
moviefreak#1
Dan moet je misschien Citizen X eens gaan kijken want dat gaat ook over de Rostov-moorden.
Xan21
De trailer ziet er goed uit, maar ik heb deze film nog nergens kunnen vinden. De soundtrack is volgens mij heel mooi....
Prima rol van McDowell in een verder meer dan redelijke film.
Lis
Wat kreeg ik de kriebels van die vent brrrr.Vooral bij de aftiteling,kon er gewoon niet meer naar kijken.
rondh
Hoe verder de film vorderde hoe beter hij werd. Een goede thriller met een top rol voor Malcolm McDowell, die erg scary speelt.
Juutje
Pas toen de film was afgelopen had ik zoiets van, tja best goede film! Tijdens het kijken begon hij een beetje te vervelen, maar werd later toch weer boeiend. Mooi in elkaar gezet.
Nis
Helemaal mee eens.
Nieke
Oneens met het voorgaande. En die politieagent op z'n knietjes? (Film kijken om meer te weten). Compleet over the top.
Acteertalent was thuisgebleven, net zoals een boeiend script. We zullen maar zeggen dat smaken verschillen, maar deze film een een opeenstapeling van beelden, niet meer en niet minder.
Nis
Die McDowell is perfect gecast voor deze film, niet een wereldacteur natuurlijk, maar prima voor dit soort films.
Maar vertel, hoezo is die scene over de top, ik neem aan dat het in het echt ook zo is gegaan?
SuuuuuS
Persoonlijk vin ik et een superfilm..... erg jammer dat je niet veel aktie in beeld ziet!
holmes
malcom mc dowell is goed maar de rest van de cast sucks. de film op zich is niet slecht. andrej chikatilo word hier in ieder geval beter neergezet dan in citizen x.
Jake la Motta
Pracht film, waar zowel de sfeer van het Rusland in die jaren (waar het communisme op de rand van de afgrond staat) als de bloeddorstige en duivelse persoon Evilenko uiterst goed naar voren komen. En inderdaad, Malcom McDowell zet zijn personage uiterst geloofwaardig neer, bijna bij het beangstigende af. Als het niet echt gebeurd zou zijn, kan het einde van de film ongeloofwaardig overkomen, nu geeft het echter een extra dimensie aan de film. Hoe ver ga je?
Pascal A
Heel moeilijk om hier een mening over te hebben, de film is eerder intressant om naar te kijken.
3 sterren.
cabanier
Voor een low-budget Italian film vond ik het best goed gemaakt (meeste van die films trouwens).
Mij heeft hij althans geboeid van begin tot einde.
Ook was er een sterke gelijkenis met de echte Rostov Killer vond ik.
Tun-89
Ik vond het behoorlijk saai, en langzaam opkomen.
het was opzich wel interesant, maar je verwacht tog een vlotte film en wat duidelijkheden.
ik vond malcolm mcdowell wel goed spelen, hij kwam echt over als een griezelig vies mannetje.
verder niet veel soeps,
2,0 *
bugno
Erg slap allemaal,het waargebeurde verhaal liet een veel sterkere film toe,Citizen X maakt hier veel beter gebruik van,deze film niet,2*
clairest
De film is zeker interessant. Maar steekt qua opbouw en afwikkeling niet goed in elkaar. En bevat allerlei onwaarschijnlijke fantasie-elementen. Ik vind dat storend, omdat het waargebeurde verhaal inzichzelf ook al tamelijk ongelofelijk is. Als je dan ook nog allerlei gefantaseerde situaties toevoegd wordt het voor mij een rommelig geheel.
Op de dvd van Evilenko staat de wervende tekst "the real citizen x", naar ik aanneem om kunnen te profiteren van het succes van die eerdere film over hetzelfde onderwerp. Die tekst klopt niet, het is juist andersom. Citizen X is veel trouwer aan de waarheid en steekt als film tevens goed in elkaar. Citizen X is juist "The real Evilenko". Overigens is Evilenko dus ook een fantasienaam. De werkelijke naam van betreffende moordenaar is Andrei Romanovich Chikatilo, zoals gebruikt in Citizen X.
maurice74
Wijkt af van het oorspronkelijke verhaal en dat is vrij vervelend. Zo heeft de echte Citizen X nooit iemand in de trein vermoord en is ook nooit op heterdaad betrapt door iemand. Bovendien was hij fysiek aantrekkelijk en had hij een slechte relatie met zijn vrouw.
Daarnaast is de film onnodig traag en zijn de acteerpresentaties onder de maat, vaak erg overdreven.
nightbreed
Losjes gebasseerd op het verhaal van de seriemoordenaar Andrei Romanovich Chikatilo, ook wel bekend als 'The Butcher of Rostov' en 'The Rostov Ripper'.
De film is lekker sober en realistisch zoals je dat mag verwachten van een film over een beruchte seriemoordenaar.
Zoals ik al zei is de film losjes gebasseerd op het verhaal over Andrei Romanovich Chikatilo, helaas zijn er dus een paar fictieve dingen ingestopt die volledig overbodig waren maar desondanks vind ik het een goede en onderhoudende film.
De film bevat trouwens een prachtige soundtrack die je tijdens de aftiteling helemaal kunt horen.
elkader
zeker een prachtig film echt goed
vind trouwens van bundy 2002 ook een goede film ook zo goed
vistrida
Vond het erg langdradig in het begin maar het einde maakt alles weer goed!!
Donkerwoud
Aparte thriller. De daden van een seriemoordenaar worden gekoppeld aan het tijdperk van desillusie na de val van het communisme. Dat maakt een heel vreemd, naargeestig sfeertje. Ik had wel vaak het gevoel te zitten kijken naar Russen zoals Amerikanen ze zien: enge mannetjes die je maar beter kunt mijden.
steventje
Vele gelijkenissen met Citizen X.
In Citizen X vond ik het verhaal en het onderzoek beter verteld.
In Evilenko is de moordenaar dan weer beter in beeld gebracht dan in Citizen X.
Phantasm
De film is veel te traag, er had wat meer vaart in gekund, is mijn persoonlijke mening.
Scorpio11
In Clockwork Orange speelde Malcolm McDowell ook zo'n gluipert.
Guines
Niemand minder dan Badalamenti, de goede 'kameraad' van Lynch zorgt voor de betoverend mooie muziek in deze film van Grieco.
Een bescheiden film die toch wel pakkend is, mede door bovengenoemde dus. Ik vond de reportage op sbs6 beter, alhoewel het niet eerlijk is om deze twee met elkaar te vergelijken. Mcdowell speelt overtuigend en het gaat er in deze film niet zo om de moorden, dan wel om de karakter zelf, wat ik wel goed gedaan vond.
Toch vond ik het zeer jammer dat een buitenlandse (Italian meen ik) regisseur dit in elkaar zet met nota bene Engels als voertaal, puur om een breed publiek te trekken. Naar mijn mening hebben de voormalige Russen ook uitstekende regisseurs in huis en zou het nog monotoner en magischer geweest zijn als deze film in het Oekrainisch gemaakt zou zijn
gauke
Zeer goede rol van Malcolm McDowell in een film die te lang duurt en niet duidelijk is in zijn boodschap.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime