• 9.370.166 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Kristanna Loken, Ben Kingsley en Michelle Rodriguez

Plot BloodRayne

"Revenge never tasted so sweet."

In het Roemenië van de 18de eeuw probeert Bloodrayne, een jonge dhampir (half mens/half vampier), de verkrachting van haar moeder en moord op haar vader te wreken. Bloodrayne is opgegroeid in een circus en kent haar krachten nog niet, totdat ze voor het eerst menselijk bloed proeft. Ze verandert in een bloeddorstige vampierenjager en wordt door twee andere jagers ingeschakeld om een aantal levensgevaarlijke monsters te vernietigen.

avatar van razija

razija

• 1994 stemmen

het was cool, maar toch betje te romelig, te veel personages.

somige films zouden moete blijfen bij spelletjes en anders om. maar toch was het vermakend.

avatar van mca22

mca22

wat en slechte film met een oeroude verhaal en jeetje wat een flutactrice die rayne speelt, uiterste slechte vechtscenes van haar. tip kijk naar underworld evolution das wel heel mooi gemaakt.

avatar van The_Game

The_Game

razija schreef:

het was cool, maar toch betje te romelig, te veel personages.

Iets aan je spelling doen en dan komt het wel goed.

Maar over de film nu:

Ik vond het helaas nogal een saaie bedoeling. Had wel wat meer verwacht, omdat ik (deel 1) van het spel ken. Het acteer werk was erg gemakkelijk en stijf. Het verhaal is totaal niet orgioneel, maar toch moet ik wel zeggen dat je door Kristanna Loken wel blijft kijken.

2.5

De_Hollander

ik vond het zeker niet saai er zit best wat aktie in.

Ik heb me prima mee mee kunnen vermaken

avatar van soms100

soms100

Slecht Slecht Slecht

Op IMDB nu bottom 100: #22

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Uwe Boll is goed op weg om de nieuwe Ed Wood te gaan worden.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

deze film moet ik nog kijken, ik weet eigenlijk niet wat ik er van moet verwachten kijk wel.

avatar van FlyBoy

FlyBoy

In het begin was de film wel aardig maar hoe langer hij duurde hoe saaier alles werd.

Alles was voorspelbaar, viel in herhaling ... gewoon saai. Het laatste deel van de film heb ik eigenlijk met tegenzin gekeken. Maar ja ... ben je eenmaal zover dan kijk je toch maar tot het einde.

De_Hollander

Ik had er wel wat meer van verwacht

avatar van DarII

DarII

Ik vind dat Rayne niet door Kristanna Loken (TERM.3) moest worden gespeelt maar door Milla Jovovich (RES1&2)

De_Hollander

de retrail dvd is veel mooier dan de bioscoop versie.

De dvd versie is unrated

avatar van omegasupreme

omegasupreme

draak van een game

draak van een film...

erg low budget allemaal, heb net underworld 2 gezien,dat ziet er zeker beter uit..

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Bloedmooie en opwindende actrice die Kristanna Loken. Nog een bewijs dat blanke vrouwen de mooiste op aarde zijn. Wel een matige film. Lelijke kostuums, simpele script, idioot acteerwerk, veel nep-actie en overdreven veel bloed.

2#

Oscar Wilde schreef:

Nog een bewijs dat blanke vrouwen de mooiste op aarde zijn.

Hm.

avatar van roadmouse

roadmouse

Het enigste leuke aan deze film is Kristanna Loken.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Oscar Wilde schreef:

Nog een bewijs dat blanke vrouwen de mooiste op aarde zijn.

avatar van jesje

jesje

Gevechten waren te fake maar na een half uur werd het camera werk wat mooier en de film dus ook wel!

Ik vond de film niet zo geweldig!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Wat een enorm wanproduct was dit

Om precies uit te leggen waarom dit de slechtste film van het jaar is heeft iemand langer nodig dan de tijd die Uwe Boll in deze film heeft gestopt. Zó ontzettend veel dingen waren er fout aan dit product.

1- Het verhaal.

Het verhaal is zo lachwekkend slecht dat je tijdens de gehele film geen flauw benul hebt waar het over gaat en zelfs na de film vraag je je af of je niet in slaap bent gevallen en je een half uur heb gemist of zo. Niet dat dat iets had gemaakt want er is nergens uitleg. Het lijkt alsof Boll het zo heeft gemaakt dat hij iedereen een dikke middelvinger geeft die het spel nooit heeft gespeeld.

2- De acteurs.

Een week voordat de camera begon te draaien was alleen Kristanna Loken als Rayne zeker van haar rol. In de laatste week is Uwe Boll gaan kijken welke acteurs toevallig wat tijd over hadden en die heeft hij gecontracteerd. Daarna (!) is hij gaan kijken welke rol hij aan welke acteur gaf. Met als gevolg dat Michael Madsen chronisch miscast is.

3- De choreografie.

Wie na het zien van de poster een aktiespektakel verwacht komt bedrogen uit. De gevechten zijn op één hand te tellen en kennen de slechtste choreografie ooit. Het is alsof er überhaupt geen choreografie is en dat de acteurs het onderling maar hebben uitgezocht. Tot die conclusie kom ik mede door de manier waarop de camera de gevechten niet bij kon houden waardoor het er nog houteriger uitzag.

4- De haarstukjes.

Soms zijn er kleine onbelangrijke dingen die zo vreselijk fout zijn dat je je er gewoon aan gaat irriteren. Zo heeft Ben Kingsley een enorm fout haarstukje op zijn altijd kale hoofd gekregen en heeft Meat Loaf een pruik op die tot twee keer toe afvalt tijdens de film. Over de pruik van Billy Zane wil ik het gewoon niet hebben

5- De dialogen.

De dialogen van deze film waren echt heel erg belabberd. Mede omdat Boll van acteurs als Michelle Rodriquez, Udo Kier en Michael Madsen verwacht dat ze in een soort van Middeleeuwse dialect spreken (wat gewoon klinkt als een orgasme van Rita Verdonk, dat wil ook niemand horen).

Was er dan wel iets goed aan deze film ?

Nee.

avatar van Leno

Leno

Nou Jeroen, je maakt me wel nieuwsgierig naar deze film..

avatar van AHWA

AHWA

Ik heb hem thuis op de pc staan, maar ik heb hem nog steeds niet gekeken. Na zo'n recensie weet ik niet of ik dat nog wel moet doen

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Kon nog niet echt een mening vormen over de beruchte filmmaker Uwe Boll, aangezien ik enkel zijn wanproduct Alone in the Dark had gezien. En onder het motto 'iedereen heeft recht op een tweede kans' dus ook zijn BloodRayne maar eens bekeken. Niet echt een goede keuze om Boll meer te gaan waarderen, aangezien dit product nóg slechter is dan het afgrijselijke Alone in the Dark. Dat wil wat zeggen.

Want wat een ongelofelijk saai plot. Althans, het had vast leuk kunnen zijn (ken het spel overigens niet), maar dat is het niet. En om Boll maar niet overal de schuld van te geven maak ik daarom ook een hoofdschuddend gebaar richting mevrouw Guinevere Turner, die verantwoordelijk is voor het schrijfwerk. Deze heeft het voor elkaar gekregen een oninteressant verhaal, waardeloze personages, afgezaagde dialogen en foute one-liners op een papier te kotsen en het te laten verfilmen.

Nou ja, misschien dat de acteurs nog iets goed kunnen maken. Het antwoord: Nee. Het blijkt maar weer dat je zelfs met grote namen in dienst nog prima belabberd acteerwerk in je film kan krijgen. Madsen mompelt er maar wat op los, Zane lijkt niet te weten in wat voor soort film hij zit, Meat Loaf komt met een wel erg zielige rol, Kier is waardeloos en hoofdrolspeelster Loken is niet minder dan irritant. Maar het grootste dieptepunt van de castlist is toch Ben Kingsley, die zich niet zo lang geleden ook al liet zin in een soortgelijk gedrocht. En ook in deze film doet ie niets meer dan een beetje staren en wat zinnetjes oplezen. Wat een afgang! En wat een toupet!

Nu bestaan er genoeg films die een goed plot en goede acteurs missen, maar tóch nog enigszins wat amusant zijn. Zeker in dit genre kan een film met goede special effects en amusante gevechtsscènes nog best ver komen, ook al zal het nooit een Oscar in de wacht slepen. Maar ook op dit gebied faalt Boll.com ontzettend. Die lange en übersaaie zwaardgevechten in het donker, die voor het gevoel wel een uur door lijken te gaan, zijn zo langdradig dat je echt zin krijgt om ramen te gaan lappen. Zelden zulke matig uitgevoerde en slecht gefilmde gevechten in een film gezien. Sterker nog; zelden zo'n slechte film gezien. Dank je, Boll. Bedankt.

0,5 sterren.

avatar van darkcity

darkcity

HEEL erg slecht, alles is slecht aan deze film met als toppunt het acteerwerk en de over de top gore effecten.

Wat een slechte actrice is die Kristanna Loken toch en dat accent van Rodriguez was toch ook wel vreselijk.

Naja goed, iedereen leest z'n regeltjes dus op.

Slechte gevechten, slecht verhaal, domme dialogen, duffe actie, totaal overbodige rollen van Zane en Meat Loaf, een zeer lachwekkende sexscene, kortom: gewoon heel erg saai en bovenal HEEL ERG SLECHT.

Een paar geinige scenes en wat herkenningspunten uit de game maar dat was het dan ook wel.

Alone in the dark was dan wel nog slechter als deze maar dit was toch ook wel verschrikkelijk. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat een film afgelopen was, wat een kwelling!!! 1 ster.

avatar van tukker1966

tukker1966

Oscar Wilde schreef:

Ga eens naar Tanzania en Zanzibar...dan weet je niet wat je ziet.....dus beetje vreemde opmerking van jou.

Zeker niet veel van de wereld gezien....pffff

Maarja..iemand die Pulp Fiction een halve ster geeft zegt meer dan genoeg....

avatar van james_cameron

Reign in blood? Niet echt, al regent het wel nepbloed en spuit het werkelijk uit iedere mogelijke opening. Onbedoeld hilarisch (die dialogen! die decors! die akteurs! dat verhaal! die seksscene! die aktiescenes! die special effects!) en dus als komedie nog wel te genieten. Als serieus bedoelde fantasy-film is het helaas allemaal te infantiel voor woorden. Een stap terug (voor zover mogelijk) voor regisseur Boll, die met Alone In The Dark een hele klein beetje progressie leek te maken. Terug naar af dus.

avatar van DarII

DarII

Als je een film maakt waarvan al een spel bestaat wordt die meestal niet echt goed, hier is een voorbeeld van.

avatar van edenbeazt

edenbeazt

Indeed this movie is bad...

All acting is so bad i wanna run away.

I like kristianne loken in curse of the ring, but she needs some acting lessons is my opinion.

And i agree, black women are the most beautiful on earth.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

uwe bol kan alleen maar fims maken die bestaan op ps2 of xbox of sega zeker:s

avatar van dje-em

dje-em

tja ook ik vond het niet veel. Er zat behoorlijk potentie in de film door de cast en de mogelijkheden van het verhaal. Maar ja nergens werd uitgelegd wat de organisatie is van Vladimir waarom dat zo belangrijk is. Je hebt een idee omdat de bad guys vampiers zijn. Bovendien Rayne is een machtige vechtster maar zit tijdenlang opgesloten in een circus? Ze is nooit eerder ontsnapt? Michelle Rodriquez speelde aardig maar op een gegeven moment wil ze het kasteel verdedigen om later uit te vinden dat ze blijkbaar een verraadster is?

Kortom, deze film is gewoon slecht!

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Voor degene die de film wel leuk vonden en hem op DVD willen hebben:

Hij is te bestellen via The Music Store.

Hij is nu nog vrij prijzig (44,99 euro) maar ik denk dat dat wel snel zal dalen.

avatar van BlueSword

BlueSword

tja, verwachte er al niet veel van, mooie sfeer, goeie acteurs, en beetje gore (wat er heel erg nep uitzag), zeer goedkoop gefilmd en slechte gevechten, toch nog wel beetje vermakelijk door de rayne en wat leuke scenes, niet spectaculair te noemen ofzo.

kon veel beter worden!