• 9.375.060 stemmen

A Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell (1990)

Fantasy / Sciencefiction | 82 minuten

Genre: Fantasy / Sciencefiction

Alternatieve titel: Dark Fortress

Geregisseerd door: Brett Piper

Met onder meer: Paul Guzzi, Linda Corwin en Alex Pirnie

Plot A Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell

"Where the prehistoric meets the prepubescent."

In een post-apocalyptische wereld moeten mensen zich staande zien te houden tegen mutanten. Door de nucleaire holocaust zijn er gemuteerde dinosaurussen ontstaan en die hebben het voorzien op een jonge vrouw.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lea / Secondary Reptilian Goon

Marn / Secondary Reptilian Goon

Clon / Swamp Critter / Secondary Reptilian Goon

Masked Stranger / Featured Reptilian Goon

Featured Reptilian Goon

avatar van Lennert

Lennert

verdomd, de trailer op IMDB gezien en ik weet nu zeker dat ik hem wil hebben!

avatar van DThuis

DThuis

whahahha die film ziet er echt fantastisch uit. weet iemand misschien waar je hem zou kunnen kopen

avatar van Reinbo

Heb ooit de dvd gehuurd. Trailer is een stuk beter dan de film.....

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

De trailer belooft inderdaad veel meer dan de film kan waarmaken, maar al met al vond ik m niet eens zo heel veel slechter dan bijvoorbeeld One Million Years BC. Tempo ligt wel veeel te laag. 2*

avatar van Vascago

Vascago

Wat een waardeloos prul !! Na 15 minuten gewoon gekeken te hebben heb ik de rest maar versneld gekeken, maar niks leuks kunnen vinden.

avatar van Mug

Mug

De trailer die een paar vrienden hadden gezien tijdens de Nacht van de Wansmaak - animatie-editie deden hen op het idee brengen om dit pareltje van de wansmaak op de bill te zetten van een jaarlijks wansmaak-avondje.

Resultaat: spijt.

Niet grappig, geen vaart, amper samenhang, eigenlijk te veel om op te noemen. Het zou net zo vermoeiend zijn als de voltallige film uit te zitten. De Troma-hoogtij-jaren (jaren '80) waren reeds in 1990 flink uitgeblust. Dit prutswerk voelt meer als een doodsteek (of -zonde).

Mijn persoonlijke queeste naar de allerslechtste film allertijden is in ieder geval weer een stapje gevorderd. Hoera!

avatar van Reinbo

Door de bovenstaande reacties kun je in ieder geval niet zeggen dat je niet gewaarschuwd was.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Moet dit zien.

1,9 op imdb, 1,05 op moviemeter, nou dat belooft wat

dutchtuga schreef:

Moet dit zien.

Nee hoor. (Dat dacht ik ook)

MeteoraXV

volgens mij hadden de makers net een of andere goedkope nes rpg gespeeld en wilden het verfilmen...

na het eerste half uur hield ik het bijna voor gezien maar ik heb het toch maar afgekeken en het was toch wel plezierig! meh

het goedkope einde mocht wel een minuutje langer...maar ja

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Alweer een hoog cijfer!

MeteoraXV

ik heb me bedacht ik maak er toch maar een 2 van, hij was leuk maar toch veel te lang

avatar van staralfur

staralfur

Ik deed het bijna in mijn broek van het lachen toen ik de trailer zag tijdens de Nacht van de Wansmaak op Lowlands 2011, maar ik heb de film nog steeds niet gezien. En als ik bovenstaande reacties mag geloven is dat helemaal niet zo erg

avatar van Bantavoer

Bantavoer

Geen denderende film. Special effects lijkt veel op Ray Harryhausen werk. Waardeloze film waar niets gebeurd. Gewoon snel doorspoelen en op naar de volgende film.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Deze troep werd destijds opgenomen met een Bolex H16 camera.

Regisseur Brett Piper liet zich door een distributeur adviseren om een actiefilm zonder dialogen te maken. Vervolgens klaagde dezelfde distributeur dat er geen dialogen aanwezig waren. Op de DVD sprak Piper tijdens het audiocommentaar zijn ongenoegen over de film uit.

1,0

avatar van Collins

Collins

Een tromafilm met een intrigerend plot. Komt ie: slechts weinigen hebben een atoomoorlog overleefd en de overlevenden moeten zich zien te redden in een vijandige post-apokalyptische wereld waarin niet ieder overlevend mens ook mens is gebleven. Nucleaire straling heeft gezorgd voor allerhande gemuteerde vormen van menselijkheid. Zo zijn er gemene hagedismensen die het voorzien hebben op de mensen. En om onverklaarbare redenen lopen er ook vervaarlijke dinosauriërs rond.

Zowel de dinosauriërs als de hagedismensen vormen een gevaar voor hoofdpersonage Lea. Zij is een overlevende die er als een vechtlustige krijger uitziet (maar niet heus) en voortdurend in de weer is om niet als voer voor de dinosauriërs te dienen, door ruige mannen verkracht of door de hagedismensen ontvoerd te worden. Dat klinkt op voorhand al niet heel intrigerend. Het klinkt tamelijk belachelijk. Maar goed, dat deed de filmtitel ook al. Maar ja, die impliceerde nog 'Nymphoid action'. En dat is niet onmogelijk in een tromafilm en biedt hoop. Valse hoop, zo blijkt. De 'Nymphoid action' heeft in ieder geval niets met nymfomanie te maken. Ik telde één verdwaalde vrouwentepel. En die was me nog bijna ontgaan ook.

We hebben hier te maken met onzinnige trash. En trash is het. Alles aan de film ademt slecht en goedkoop. Het acteerwerk is slecht. Van een verhaal is amper sprake. De effecten zijn bagger. De gevechtscènes belabberd. Soms kun je nog wel eens lachen bij zoveel ellende. Hier niet. Daarvoor is de film te ellendig. Slechts de inzet van Claymation en Animatronics wekt enige goodwill op. Die inzet is amateuristisch maar ik meende wel te zien dat de maker ervan zijn taak met liefde had volbracht.

Behalve een fantasievolle titel, een mooie filmposter en een verdwaalde dinosauriër amuseert eigenlijk niets. De film heeft maar weinig te bieden. Troma dus. Ik heb er niets mee.