• 9.383.404 stemmen

Met onder meer: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon en Seth MacFarlane

Releasedatum: 14 december 2016

Plot Sing

"Auditions begin."

Buster Moon (Matthew McConaughey) is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is. Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer.

Buster Moon (stemrol)

Rosita (stemrol)

Mike (stemrol)

Eddie (stemrol)

Johnny (stemrol)

Meena (stemrol)

Nana (stemrol)

Miss Crawly / Additional stemrols (stemrol)

Big Daddy (stemrol)

John Milton

Stemt mij ook niet positief

‘Sing’ Doesn’t Just Play The Standards, It Lowers Them

Misschien geen grote verrassing,maar David Ehrlich trekt de film finaal uit elkaar.

“Sing” is a film that’s designed to placate children rather than enrich or inspire them. Illumination’s target audience may be too young to know how awful their latest movie is, but they’ll never watch it when they grow older, they’ll never cherish it as a source of nostalgia. They’ll simply grow up expecting less of the movies, less of the world around them, and less of themselves. No big deal.

Geen malse recensie... Of dat less of themselves waar is, weet ik niet, maar veel argumenten snijden wel hout...

John Milton

Ik had je reactie voorspeld voor ik hem opende

Maar kinderloze 'filmsnobs' (zoals ik een beetje) zijn natuurlijk niet zo onder de indruk van het feit dat een 11-jarige die we niet kennen, het wél leuk vond. Niet het summun van een kritische blik, met alle respect voor je dochter, die vast het een en ander weet na al die films samen!

Er waren overigens genoeg animatie en kinderfilms die zuurpruim Ehrlich wél hoog aanprees. Hij beargumenteert volgens mij uitgebreid waarom hij dit een dom vod vond, en met die argumenten kun je het eens zijn of niet, maar een fuck that guy is niet echt constructief, Walter

La La Land ga ik morgen zien, maar of daar een blasé snobbenstuk uit geboren gaat worden, durf ik nog niet te beloven!

avatar van Walter S.

Walter S.

Hoho (kerstmanmodus aan), niet alleen die 11 jarige vond het een leuke film, ook deze 47 jarige vond het een leuke film.

En die David Ehrlich van jou gooit zijn eigen mening wel erg nadrukkelijk in de ton van mijn 11 jarige dochter door te stellen:

“Sing” is a film that’s designed to placate children rather than enrich or inspire them. Illumination’s target audience may be too young to know how awful their latest movie is, but they’ll never watch it when they grow older, they’ll never cherish it as a source of nostalgia. They’ll simply grow up expecting less of the movies, less of the world around them, and less of themselves.

Vooral die laatste zin, wat een load of bullcrap zeg. Mister knowitall zal wel even uitmaken hoe er tegen deze film aangekeken gaat worden. Bugger toch off, semi soal.

Nu verdenk ik de meeste filmcritici er sowieso van dat ze films kijken helemaal niet leuk meer vinden gezien de zure pen waarmee ze schrijven en daardoor erger ik mij (heerlijk, ergeren!) altijd aan die zelfingenomen stakkers die zelf nog nooit iets moois gemaakt hebben maar wel alles afzeiken. En jij, John Milton, loopt dan blind achter zo'n gast aan. Je hebt de film niet gezien en toch heb je je mening al klaar. Open your mind en niet alles geloven wat David Ehrlich zegt. Geloof mij nou maar, ik ben Walter Eerlijk.

John Milton

Lol, ik loop er niet achter aan, want zoals je zegt, ik heb de film niet gezien. Ik post zijn felle stukje in verbazing, in de hoop op reacties van mensen die de film al wel hebben gezien. Zoveel reacties zijn er nog niet op deze pagina. Misschien iemand die zegt, 'nou inderdaad', of iemand die beargumenteert waarom hij lulkoek uitkraamt.

Dat ik hem citeer betekent nog niet dat ik voor waarheid aanneem, of zelfs maar dat ik het er noodzakelijkerwijs mee eens zal zijn. Ben het regelmatig met hem oneens, zoals ik het met letterlijk elke criticus regelmatig oneens ben. Dat maakt hen, of hun uitgebreide reviews echter voor mij niet bij voorbaat oninteressant.

Beste Walter, dat is op zijn beurt weer Quatsch

Alsof critics alleen maar zeiken. Het zien geen Anton Ego's uit Ratatouille. De meesten doen juist erg veel om hun liefde voor film over te brengen. En critici maken trouwens wel eens wat hoor, kan er genoeg opnoemen. kijk maar eens naar de Franse New Wave of een Mark Cousins. Toegegeven, Ehrlich is geen filmmaker, maar zijn door hem zelf gemonteerde Best Films of the Year lijstjes zijn onder de liefhebbers legendarisch.

Spreekt daar geen liefde voor film uit?

Maar ik ben het roerend eens met je laatste zin. Ik geloof nooit zomaar alles wat iemand zegt. En wie weet gooi ik de film er nog eens in, al trekt het me ook na de laatste trailer die voor Vaiana zat (die vond ik bijvoorbeeld wel erg fijn) nog steeds niet zo.

avatar van tbouwh

tbouwh

John Milton ik vind dat 'ie zwaar overdrijft. Makkelijk zeiken ook als je overduidelijk niet tot de doelgroep behoort. Was zelf ook niet al te enthousiast, maar heb wel geprobeerd dat enigszins te nuanceren. Ehrlich (ik kende hem verder niet) kiest er duidelijk voor dit niet te doen.

Ok.

John Milton

Kijk, zo ken ik je weer...

En als het niet zo is, dan moeten we hem die misschien maar eens voorschotelen...

John Milton

Inmiddels heb hem ook gezien. En ik moet zeggen, ondanks dat ik het inhoudelijke wel met die eerder gelinkte review van Ehrlich eens ben, neigde ik toch zowat naar een zesje, aangezien ik me niet verveeld heb en er zeker wat glimlachjes en (helaas vaak te korte) swingmomentjes waren. Toch een devil in disguise? Nee, dat lijkt me wel wat overdreven.

Het zal de kinderziel dus heus niet gelijk bederven, maar erg leeg en oppervlakkig vond ik het wel. Mijn vriendin naast me zat overigens wel te genieten. Rationeel snapte ze mijn bezwaren prima, maar ze vond het toch gewoon leuk. En dat zullen een hoop mensen met haar eens zijn, denk ik. Ze is iets beter in haar schouders ophalen en te denken: 'niet zeuren'.

Ik wil meer. En je kunt natuurlijk zeggen: 'JM, je hoort niet bij de doelgroep', maar voor mij snijdt dat argument geen hout. Ook een kinderfilm kan meer bieden dan Illumination Entertainment hier doet. Meer diepgang, betere karakters, maar bovenal meer ziel. Snelle popliedjes en cute animals, niet verrassend dat een hoop kinderen het best leuk vinden, maar is dat de enige maatstaf voor zo'n animatiefilm? Voor mij dus niet. Maar ik heb dan ook geen kinderen, wellicht speelt dat mee.

Wat animatie betreft was 2016 een prima jaar. La Tortue Rouge, Tower en Anomalisa vond ik alledrie heel sterk, maar die zijn wel echt voor een andere doelgroep gemaakt. Wat vergelijkbare films betreft zou ik Moana/Vaiana, Kubo and the Two Strings, Finding Dory en Zootopia allemaal boven Sing plaatsen. Ruim. My Life as a Zucchini en Your Name moet ik nog zien. Ik verwacht dat die 2 films meer in 'mijn straatje' zullen liggen. The Secret Life of Pets, Ice Age: Collision Course en The Angry Birds Movie kan ik misschien beter aan me voorbij laten gaan?

2,5+ *

John Milton

Dat maakt ze inderdaad niet beter, maar toch geef ik daar de voorkeur aan. Zootopia en Finding Dory vond ik overigens niet geweldig, beide een zeventje. En ik ben niet de pedagoog van het jaar hoor, ik kijk in de eerste plaats naar wat een film voor mij zelf doet.Dat andere is slechts een sidenote

Maar ik ben wel beduidend meer Pixarfan dan jij, overduidelijk, en op de een of andere manier kan me bij hun films over het moraaltje heenzetten, en stoort het me niet zo erg. Ik ben wel benieuwd, heb jij ooit een animatie toplijstje gemaakt? Ik zou hem graag zien!

avatar van Walter S.

Walter S.

Mijn vriendin naast me zat overigens wel te genieten. Rationeel snapte ze mijn bezwaren prima, maar ze vond het toch gewoon leuk. En dat zullen een hoop mensen met haar eens zijn, denk ik. Ze is iets beter in haar schouders ophalen en te denken: 'niet zeuren'. ?

Kunnen we John Milton niet inruilen voor zijn vriendin? En de vriendin van Onderhond zal ook wel een verbetering betekenen. Dat gezeur van volwassenen over kinderfilms.

John Milton

Haha! Nou ze staat regelmatig op het punt om een account aan te maken, Walter. Ze kent sommigen van jullie zelfs van naam. Komt er vast een keer van. In de tussentijd ga ik vrolijk verder haar te corrumperen en indoctrineren. En helaas voor jullie moet je het in de tussentijd met mij doen. Inderdaad een schril contrast met Mrs. Milton

edit: ze moest hard lachen en is vereerd, Walter!