• 9.373.321 stemmen

Lamb (2015)

Geregisseerd door: Ross Partridge

Met onder meer: Ross Partridge, Oona Laurence en Jess Weixler

Plot Lamb

"Innocence walks a fine line."

David Lam beleeft zware tijden in de weken na het uiteenvallen van zijn huwelijk én de dood van zijn vader. Hopende weer wat vertrouwen in zichzelf te krijgen, vestigt hij zijn aandacht op Tommie. Zij is een lastig en impopulair elfjarig meisje. David is ervan overtuigd dat hij haar kan helpen en neemt Tommie mee op sleeptouw tijdens een reis naar de Rocky Mountains .

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mvdklooster

Mvdklooster

Gisteren deze film eigenlijk per ongeluk gekeken. Het verhaal gelezen en daarop ingesteld, komt de film toch anders over als ik van te voren verwacht had.

Vooral het eerste half uur na het contact met Tommie, blijf je continu in gedachten welke kant

dit op gaat en blijf je in dubio wat je er eigenlijk van moet vinden.

Soundtrack vond ik erg mooi bij de film en deze straalt een erg fijne sfeer uit.

Acteerprestaties vond ik zeer overtuigend van beide hoofdrolspelers en ondanks er niet echt

veel gebeurd blijft je aandacht wel geboeid.

Tijdens de film ben je benieuwd hoe het zal eindigen en waar meerdere goede keuzes

mogelijk zouden zijn voor een knallend einde, word naar mijn inziens hier de plank mis geslagen.

Desondanks wel een vermakelijk filmpje!

avatar van italklaas

italklaas

Een redelijke film, hoofdrolspelers vond ik erg goed en de mooie natuur gaven voor mij de doorslag. Je blijft steeds denken welke richting het uit zal gaan, waardoor je balanceert op het randje van moet ik walgen of niet. Het viel mee, maar het einde vond ik wel onduidelijk en afgeraffeld.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ik kan er niet veel zeggen zonder iets over het verhaal weg te geven maar het ging een kant op die ik niet had verwacht. Het is een gevoelig onderwerp en laat de andere kant zien van een verhaal waar iedereen wel eens over gehoord of gelezen heeft. Er hangt de hele film een soort ongemakkelijke spanning waardoor het toch enorm blijft boeien, je wil graag weten welke kant het op gaat. En ondanks dat het een gevoelig en ongemakkelijk onderwerp betreft vond ik het daarentegen wel origineel en gedurft. Ook wordt er uitstekend gespeeld door beide spelers, de kalme sfeer is fijn en de muziek is prachtig.

avatar van arno74

arno74

Interessante, zeer spoilergevoelige film, waar je gewoon voor moet zitten als het plot je aanspreekt. Het voelt echt aan als een Amerikaanse auteursfilm, eentje waar weinig aan de kijker wordt voorgekauwd. Het gaat over een veertiger die na de dood van zijn vader door een moeilijke persoonlijke situatie heengaat en een kind tegenkomt die zich ook in een lastige situatie bevindt. Samen besluiten ze om hun problemen tijdelijk te ontvluchten door een week op reis te gaan. Qua acteerwerk zit het goed, en ook qua sfeer weet de regie de nodige onderhuidse spanning te creëren. Ruim 3,5*.

Wat de kritiek op het einde betreft, die deel ik zeker niet, je kunt als kijker zelf uitmaken hoe het afloopt zonder dat het je met de paplepel wordt ingegeven, dan kun je dus twee kanten op en je mag zelf uitmaken welke het wordt. Een ding wat de film niet doet is alles voorkauwen, en zo'n einde past daar prima bij.

avatar van kampsie1

kampsie1

De hele film voel je je ongemakkelijk. Persoonlijk vind ik Dit een meesterwerk, waarom valt hier niet te zeggen, dan verklap je te veel.

Top film, ga ik zeker herzien.

avatar van stinissen

Mooi, onroerend , ongemakkelijk, pedofiele , verdriet en liefde maar welke kant het opgaat nou dan moet je deze best mooie film maar gaan zien.

avatar van keimpeS

keimpeS

Aandoenlijke film, gewaagd & knap acteerwerk!

avatar van weberanja

weberanja

Ik vind dit een zeer mooie film, ook 1 die blijft hangen bij mij. Het verhaal was eigenlijk aandoenlijk, volwassen man met meisje van elf, met pedofilie vond ik het overigens weinig te maken hebben, was meer dat de man zich indentificeerde met het meisje. Wie van diepzinnige films houd is dit een aanrader.

avatar van Collins

Collins

Een man ontmoet een emotioneel verwaarloosd meisje en neemt haar mee op reis. Omdat de omstandigheden die tot het reisje leiden nogal schimmig en verdacht zijn, kleeft er aan het reisje en daarmee aan de film een gevoel van onbehagen.

De camera heeft een belangrijke rol. De beelden zijn vaak van dichtbij geschoten. Ze zijn koel en beschouwend. Zonder een zweem van sentiment of vrolijkheid. Ze confronteren en kweken een ongemakkelijk en somber gevoel. Ze onderstrepen het onbehagen.

De personages volgend, sijpelt het verleden van de man meer en meer door. Evenals het meisje is de man ook emotioneel beschadigd. Onvoltooide verwerking van trauma's uit het verleden blijken nog steeds een rol te spelen in zijn gedrag. Er ontstaat door dat inzicht in de psyche van de man zelfs iets van begrip voor de “kidnapping”.

Tijdens de reis en op de plek van bestemming ontvouwt zich een eigenaardige maar tedere en liefdevolle vader-dochter relatie. Doordat de man veel verheimelijkt, en de ware aard van de relatie verborgen blijft voor de buitenwereld, ontstaat er onderhuidse spanning. Welke kant gaat het verhaal op?

Het hardvochtige einde laat de kijker met vraagtekens achter. Een goed einde, vind ik. Het past goed bij de versluierde en sombere teneur van het verhaal.

Opvallend mooi spel van Laurence als het vroegwijze kind. Zij is heel overtuigend in haar emoties.

Een merkwaardige en ongemakkelijke film. Merkwaardig omdat het moeilijk is om een oordeel te vellen. Het is moeilijk om niet vertederd te raken tijdens het kijken. Het is ook moeilijk om niet negatief te staan tegenover de relatie die zich ontspint. Het is hinken op twee gedachten en dat voelt ongemakkelijk.

avatar van bjerik76

bjerik76

film gekeken zonder te weten waar het over ging.

De film geeft je de hele tijd een onaangenaam gevoel.
Wat is zo'n " oude" man met zo'n jong meisje van plan.
Alles blijft open / vrijwillig, maar je voelt dat er iets niet klopt.
Word het een speelfilm , drama / thriller, ik had geen idee.
Het uiteindelijke vermoedelijke pedofilie word voorzichtig langzaam duidelijk, en laat het ook van een andere kant zien.
Sterk spel, mooie beelden en nadenkertje.

avatar van Waku

Waku

Het meeste is eigenlijk allemaal wel gezegd hierboven mij.

Ook ik kreeg gedurende de film een naargeestig gevoel over de verstandhouding tussen David en Tommy. Hierdoor bleef je echter wel gefocust op het verhaal en bleef de film boeiend tot het eind.

Overigens gaf dat slot wederom een onbehagelijk gevoel.

3*/3.5*

avatar van Movsin

Movsin

Film die je werkelijk op sleeptouw neemt, maar omdat de opzet van David nooit duidelijk wordt ontbreekt het de film ook wel aan emotie.
Ook het slot laat nog mogelijkheden open. Zeker is dat er geen kwaad opzet in het spel zit en dat het om liefde gaat. Terzelfdertijd kunt ge toch ook vaststellen hoe gemakkelijk een kind door een volwassene te bepraten valt..
In zijn geheel kon me de film maar matig bekoren en op acteergebied is alleen Oona Laurence echt overtuigend.
Er zit zeker talent in het meisje dat ik reeds bezig zag in "Southpaw".

avatar van Pompidoe

Pompidoe

ONGELOOFLIJK!!! Ik heb in mijn leven al duizenden films gezien, maar dit slaat werkelijk alles, ZO SLECHT! Het gaat helemaal nergens over. Ik zou wel eens willen weten in wat voor GGZ kliniek de maker van deze film zit. Ok♪, smaken verschillen, maar dit valt onder geen enkele andere categorie dan "waanzinnig". Zelfs geen fantasy, sprookje of horror kan hier aan tippen. Film gisteravond gekeken en een dag later ligt deze bij het grof vuil: vernietigd!