• 9.375.245 stemmen

Met onder meer: Lior Ashkenazi, Knut Berger en Caroline Peters

Gesproken taal: Engels, Arabisch, Duits, Hebreeuws, Italiaans en Turks

Releasedatum: 11 augustus 2005

Plot Walk on Water

"He was trained to hate until he met the enemy."

Eyal is een professionele huurmoordenaar van de Mossad, de geheime dienst van Israël. Hij moet de stokoude Alfred Himmelman opsporen, een ex-nazi-officier die nog in leven zou zijn. Als Himmelmans kleinzoon Axel uit Duitsland op bezoek komt bij zijn zus in Israël, treedt Eyal op als zijn gids. Ondanks hun verschillende karakters, kan de taaie Eyal zich vinden in de liberale opvattingen en het opgewekte enthousiasme van Axel. Ongewoon kwetsbaar sinds de recente dood van zijn vrouw zal beroepsdoder Eyal enkele waarheden over zichzelf ontdekken.

Axel Himmelman

pascal83

Klinkt interessant.

avatar van tdrost

tdrost

Vandaag in de sneak gezien......erg mooie film. Goed acteerwerk trouweens. krijgt van mij 4.5 sterren.

avatar van T.O.

T.O.

Nogal hippie-idealistische film, die tracht de onzin van intolerantie en een aantal langlopende internationale conflicten weer te geven.

Dankzij originele, verfrissende settings en een aantal goede scènes stijgt het boven de middelmaat uit.

avatar van Iljaw

Iljaw

Wel een mooie fil, persoon lijk vondt ik dat " intolerantie en een aantal langlopende internationale conflicten" maar als decor worden gebruikt. De film gaat over een hamas agent die de draad een beetje kwijt raakt, maar de film blijft ernstig , toch zijn er een paar grappige en komische noten. De film heeft ook een lekker tempo.

avatar van gerhardvelde

gerhardvelde

Vorige week gezien, op de computer.

Gave film en niet in de laatste plaats door het cool-stoicijnse acteerwerk van de israelische hoofdpersoon (de mossat agent).

Een welkome afwisseling temidden van alle oppervlakkige mainstream shitfilms.

Een 5 dan maar, alleen al om het gemiddelde op te krikken.

avatar van stinissen

Geweldige film met een werkelijk adembenemende Lior Ashkenazi we zullen nog wel meer van deze top acteur horen.

avatar van Pedor

Pedor

Goed verhaal, goed acteerwerk.

Topfilm.

avatar van obuma

obuma

Een zeer goeie film. Deze film gaat over vooroordelen en over het feit dat je daarmee moet uitkijken.

Een topper van een film die boeit tot het eind.

5 sterren is het maximum, dus daarom 6: meer dan goed en het bekijken meer dan waard.

Greetz van Obuma

avatar van Capo_Vincent

Capo_Vincent

Alhoewel dit een feest van herkenning voor mij was qua cultuur, omdat ik recentelijk in Egypte was geweest, vond ik het allemaal wat karig. Het gehele gebeuren ligt er allemaal net iets te dik bovenop, er is maar weinig chemie tussen de twee hoofdrolspelers en af en toe worden er rare keuzes gemaakt. Vermakelijk: ***1/2 ster.

Ik heb niet echt Egyptische cultuur gezien...

avatar van Capo_Vincent

Capo_Vincent

Ik wel . De woorden (yella yella), hoe de mensen met elkaar omgaan, de drukte op de straten. Natuurlijk is het geen Egyptische cultuur, maar wel degelijk cultuur die ik herkende.

Oke .

avatar van cyberdad

cyberdad

Iljaw schreef:

Hamas agent ben jij misschien degene die de draad kwijt is, want om nou een Mossad agent met een Hamas agent te verwarren

avatar van ale viasco

ale viasco

ik vond het een zeer goeie film, de actie en het verhaal kwamen goed uit de bus

avatar van Jason28

Jason28

Uitstekende film, de mooie settings maken de hele film, bij deze film krijg je een beeld van Israel die velen zeker niet hebben (waaronder ik). Zo zie je maar wat een schitterend land het eigenlijk is en zo jammer dat het zo`n zooitje is daar. Het verhaal daarentegen is vrij standaard maar door de goeie acteerprestaties is dit toch wel een bovengemiddelde film. En ook leuk dat de film in verschillende talen wordt gesproken. Conclusie: Aanrader!

avatar van s_amoraal87

s_amoraal87

ik vond het een zeer slechte film! de genre actie komt helemaal niet(!!!!) in de film terug. het verhaal was te langdradig en niet realistisch.. een huurmoordenaar zal nooit zo'n opdracht krijgen, een huurmoordenaar moord en niet veel meer... conclusie: geen aanrader!

avatar van xplorer

xplorer

Hele leuke film, zeer sterk acteerwerk Ashkenazi, die voortreffelijk past in deze rol.

avatar van offermans

offermans

Ongelovelijke wendingen en niet aanneembaar feiten, maken het moeilijk dat deze film je meeneemt. Thema en acteerprestaties zijn aardig. Onderhoudend en niet meer dan dit. Een 2,5

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede dramatische film.

Het gegeven is ons bekend, een mossad agent die een oud nazi opspoort, er zijn al dozijnen films over gemaakt.

Maar deze is net iets anders, het draait hem meer om het menselijke aspect van de job als mossad agent, en hoe je met het moorden omgaat wanneer je een bepaalde sympathie ontwikkeld voor de familie van je 'slachtoffer'.

Deze film bevat zeer weinig actie maar is des te dramatisch.

Het onderwerp wordt hier eens van een andere kant bekeken en dat maakt deze film de moeite waard.

Prachtige muziek ook trouwens.

avatar van Chavez

Chavez

Zeer vermakelijke film, mooie verhaallijn en rond het einde toch wel dramatisch.

3,5* Zéér goede film voor tussendoor!

avatar van johnrambo

johnrambo

Tarkus schreef:

Goede dramatische film.

Deze film bevat zeer weinig actie maar is des te dramatisch.

Prachtige muziek ook trouwens.

Wilde zelf commentaar schrijven op deze film.

Is overbodig bij de perfecte omschrijving hierboven.

avatar van Reticulated

Reticulated

Ik vond het een goede film, zeker de moeite waard om eens te kijken.

avatar van whimp

whimp

Twee dingen die voor mij duidelijk naar voren gekomen in de film, 1 ding is dat een moordenaar/ iemand die (blind)haat / iemand zonder geweten op een gegeven moment erachter komt dat moord zinloos is,

helaas zijn er nog veel te veel van dit soort mensen die denken dat je met geweled iets oplost. Je zag in de eerste scene wat dit met mensen doet, tweede punt is toch als mensen die zoveel mensenlijk leed op hun geweten heeft, hoe oud ze ook mogen zijn, berecht moeten worden voor hun daden, mede voor de erkenning tegeover de slachtoffers en de nabestaanden ervan, helaas liet hier de film een steek vallen in mijn ogen en de blinde haat ging 54 jaar verder gewoon door. Hier heb ik niet het verloop van de film verklapt, alleen een andere invalshoek gegeven dan dat je tot nu toe ziet. Make love, no war. 3,5*

avatar van Gert P

Gert P

Mooie film met goed verhaal en overtuigend geacteerd.

avatar van N811

N811

ben benieuwd!

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Beetje een overambitieuze prent die evenwel de volle speelduur onderhoudend blijft. Soms begeeft Eytan Fox zich op het randje van het melige, maar veel meer kan je hem voor Walk On Water wat mij betreft niet ten laste leggen.

Een aantal leuke scènes en hier en daar wat (té?) milde humor waardoor deze film 'ns leuk was om te zien, te meer omdat de problematiek die de regisseur probeert aan te kaarten op een originele manier wordt benaderd. Maar echt gedenkwaardige cinema vond ik Walk On Water nu ook weer niet.

avatar van Arnie

Arnie

Aardige film, maar eerder interessant dan goed uitgewerkt. Het interessante zit er met name in dat we een parallel zien tusen het Israel-Palestina conflict en de joods-Duitse wrevel. Daarbij staat de nuance voorop; een wel erg linkse visie voor een Israeliër.
De dialogen zijn echter behoorlijk oppervlakkig en de verwikkelingen nogal ongeloofwaardig. Alleen al het feit dat een Mossad-agent de kleinzoon- en dochter van een Nazi moet 'onderzoeken' als die elkaar toevallig in Israel ontmoeten, waarbij ze ook nog eens net dan gaan ruziën over hun opa doet aardig af aan de film. De zijweg over Axels homosexualiteit vond ik weinig toevoegen aan het verhaal, het wordt er eerder een overprogressieve prent van dan verdiepend. De totale ommekeer bij Eyal is eerder Hollywood dan een realistische prent, en hier raakt de film dan ook volledig de nuance kwijt (hoewel ik zijn steek onder water naar 'salonprogressievelingen' die menen de Palestijnse zelfmoordenaars te begrijpen wel weer leuk vond).

Het acteerwerk is overigens wel dik in orde, maar Eytan Fox haalt niet uit het concept wat erin zit.

avatar van nadrin

nadrin

Wat me opviel was de fysieke gelijkenis tussen Pia en haar moeder.

Lijkt ook in het echt wel familie te zijn?

Soms grappig maar vooral boeiend vond ik deze film.

Al had ik het echt wel moeilijk met het einde.

Leek helemaal niet logisch.

En het laatste shot was zeker overbodig.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Goed verhaal, maar met de verkeerde mensen. Ik vond de acteurs kwalitatief gezien niet goed genoeg voor dit verder zeer aangrijpende verhaal.

De Israëliërs deden het wat beter dan de Duitsers, maar soms wat het echt niet om aan te zien. Vooral broer en zus waren niet om aan te gluren. Tenenkrommende scenes. Het was me trouwens ook al vrij vroeg duidelijk dat Axel homoseksueel was. Kwam dus niet echt als een verrassing.

Walk on Water mist net wat teveel om een echt aangrijpend drama te worden.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Hele aardige film met o.a muziek van Esther & Abi Ofarim met hun hit Cinderella Rockefella uit 1968.