• 9.373.219 stemmen

El Kárate, el Colt y el Impostor (1974)

Actie / Western | 107 minuten

Genre: Actie / Western

Alternatieve titels: The Stranger and the Gunfighter / Là Dove Non Batte il Sole / Blood Money

Oorsprong: Spanje / Verenigde Staten / Hongkong / Italië

Geregisseerd door: Antonio Margheriti

Met onder meer: Lee Van Cleef, Lieh Lo en Karen Yeh

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 5 juni 1975

Plot El Kárate, el Colt y el Impostor

"The fastest gun in the West joins with the most brutal hands in the East!"

Een revolverheld en een karate-expert gaan op zoek naar een schat. Alsof de tegenstand van een paar bandieten nog niet genoeg is, bestaat de kaart uit vier stukken, elk als tatoeage op een vrouwenbil.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ho Chiang

Russian Mistress / Twin Sister

Italian Mistress

Chinese Mistress

American Mistress

Yancey Hobbitt

Lord Barclay

Chief Constable

Wat is de vertaling van het woordje Là hier ? Geen lidwoord ?

Nee, volgens mij betekent het 'daar' .

Je hebt gelijk.

Met dank aan freetranslation.com: There Where it does not Beat the Sun.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Mooie poster!

avatar van Diesel

Diesel

Niet echt nee.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Vind 'm wel gaaf, sowieso mooier dan die ik er had bij gedaan. Maare, als je een betere vindt mag je 'm altijd corrigeren!

avatar van The Lexx

The Lexx

Leuke film, te vergelijken met Soleil Rouge wat genre betreft.

Van Cleef en Lieh Lo zijn een leuk duo.

eigenlijk is dit de voorloper op Shanghai Noon

avatar van Legan

Legan

Blood Money, dat zich grotendeels in het Wilde Westen afspeelt, is een leuke, simpele en sfeervolle actiekomedie maar doet tevens erg onevenwichtig aan.

De buddyhumor is soms teveel van het goede en de jaren '70 muziek heeft de neiging te vrolijk te worden. Ook zijn enkele personages te karikaturaal en ongeloofwaardig met als dieptepunt Julián Ugarte als de prekende bandiet Yancey Hobbitt. Daartegenover staan enkele bloedmooie vrouwen, bij vlagen lekkere actie (pistool en kung-fu), sfeervolle decors en goed gekozen lokaties.

Uiteindelijk slaagt het er wel in om je te onderhouden, maar het is jammer dat de wisselwerking tussen de actie en het luchtige zo erg uit balans is.

avatar van thunderball

thunderball

Deze van de week op blu ray ontvangen en bekeken.

Film teert zowel op Van Cleefs faam in Spaghetti westerns, als op de destijds door Bruce Lee ontketende Kung Fu rage, maar kan verwachtingen maar deels waarmaken.

Allereerst is Lo geen Bruce Lee. Hij heeft nauwelijks charisma, komt eerder wat klunzig over en de martial arts gevechten zijn enorm slecht en nep, wat erg op de lachspieren werkt.

Van Cleef is weliswaar zoals gewoonlijk goed en straalt een en al cool en klasse uit en ik snap dat deze film voor hem weer eens wat anders was dan de gewoonlijke western, maar uiteindelijk wordt het allemaal veelte doorsnee en rommelig gebracht, waardoor dit toch niet meer dan wel aardig vermaak is geworden en zeker geen klassieker.

Toch jammer, want met een betere regie en script had er zeker meer in gezeten...

Een zesje, ofwel drie sterren.

avatar van mr rumson

mr rumson

Deze western is niet echt mijn ding .

Zo vond ik de meeste acteurs maar amateuristisch acteren .

Lee van Cleef heeft met het acteren ook wel eens betere dagen gekend .

De actie waar deze western het van moet hebben zijn niet echt mooi in beeld gebracht.

Maar dat kan ook komen dat de western in het geheel wat rommelig overkomt.

Kortom deze western mix van Spaghetti en Kung Fu zal best wel zijn liefhebbers hebben maar ik ben er niet kapot van .