• 9.375.055 stemmen

Voyage to the Prehistoric Planet (1965)

Sciencefiction | 78 minuten

Genre: Sciencefiction

Alternatieve titel: Prehistoric Planet

Geregisseerd door: Curtis Harrington

Met onder meer: Basil Rathbone, Faith Domergue en John Bix

Plot Voyage to the Prehistoric Planet

Een ruimteschip bevindt zich in een baan rond de planeet Venus. Op de oppervlakte onderzoeken twee astronauten en een robot de planeet, waarbij ze van veraf geobserveerd worden door professor Hartman. Dan worden de twee astronauten aangevallen door prehistorische monsters en verliezen ze de robot tijdens een vulkanische eruptie.

Prof. Hartman, Lunar 7

Dr. Marsha Evans, Vega

John the Robot

Andre Ferneau, Sirius (archiefmateriaal)

Hans Walter, Sirius (archiefmateriaal)

Dr Kern, Vega (archiefmateriaal) (onvermeld)

Cmdr. Brendan Lockhart, Sirius (archiefmateriaal) (onvermeld)

Allen Sherman, Vega (archiefmateriaal) (onvermeld)

avatar van zombie

zombie

Wat een enorm lage score, zeg...De special effects zijn echt fantastisch! Erg jammer dat de Russische regisseur nul credits krijgt voor deze film...(zie mijn comentaar bij "Planeta Bur")

avatar van Mythik

Mythik

Ik heb me ook best vermaakt met deze film eigenlijk .

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Roger Corman kocht de rechten van de Sovjet-SF "Planet of Storms" schoot wat extra scenes en monteerde er 3 films uit, waaronder deze.

Qua beelden een voorloper van 2001 en Solyaris.

Helaas is wat Corman nog van het verhaaltje overliet niet veel bijzonders.

Astronauten lopen wat rond op Venus (of kosmonauten want de Russische letters zijn vrij duidelijk te zien op de raket) en that's about it.

Jammer want af en toe lijkt er iets van een filosofisch werkje te zitten achter dit TV-voer.

Binnenkort maar eens kijken of die originele Sovjet-film ergens op te duikelen is.

avatar van RuudC

RuudC

Mannen in hagedissenpakken. Sirenes die volgens mij ook in Asterix en de Helden voorkomen (pleziereiland) en leuke effecten uit de jaren '60. Voyage To The Prehistoric Planet is een sterk verouderde film. Niet spectaculair, niet spannend, maar redelijk vermakelijk. Het verhaal is doodeenvoudig, maar heeft wel degelijk haar charmes. Ga het niet kijken als een doodserieuze SF avontuur. Voyage heeft leuke decors, soms belachelijke dialogen. Leuk voor een keertje, en dat komt ook zeker door de vrij korte speelduur.

avatar van Lennert

Lennert

Compleet plagiaat met uitzondering van enkele extra scenes met Basil Rathbone, die zo anders dan de echte film lijken, dat het gewoon beschamend is. Dit neemt niet weg dat de scenes op de planeet (met uitzondering van een hilarisch slecht vormgegeven robot) bij vlagen best mooi zijn door de sfeervolle achtergronden. De rondspringende dinosaurussen zijn wel dermate hilarisch, dat de film absoluut niet serieus te nemen is (al dragen de hierboven genoemde belachelijke dialogen hier ook veel aan bij). Nu ben ik toch eigenlijk wel erg benieuwd geworden naar de originele Russische versie.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

De ruimtepakken vind ik wel mooi, en de robot niet eens zo slecht.

"Het leukste is voor mij de "zweefmobiel".

Ook een aantal sfeervolle filmsets, en sommige special effects kunnen ermee door.

Het acteerwerk is te futloos, vooral dat van die saaie muts Faith Domergue.