• 9.376.236 stemmen

Ninja: Silent Assassin (1987)

Actie | 88 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: Knight & Warrior / Ninja Operation: Knight & Warrior

Oorsprong: Canada / Hongkong / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Godfrey Ho

Met onder meer: Alphonse Beni en Richard Harrison

Plot Ninja: Silent Assassin

"Tough...Violent...Deadly!"

Wanneer politie-inspecteur Alvin zowel zijn badge als zijn vrouw verliest door toedoen van de drugshandelaar (en ninja) Rudolph, zweert hij wraak te nemen. De speurtocht van Alvin brengt hem uiteindelijk in Hong Kong, waar hij hoopt voor eens en altijd met Rudolph af te rekenen.

avatar van Waku

Waku

Ik weet niet wat mij in die tijd bezielde maar ik huurde wel veel verhikels die het aanzien niet waard waren.

Dit is weer zo'n voorbeeld. Dom verhaal, nog dommere actie scenes en een flutverhaal..

avatar van stephan73

stephan73

Godfrey Ho is de meester van de knip en plakfilms en Ninja: Silent Assassin is één van zijn leukere.

Twee verschillende films samengevoegd tot één onzinfilm. Ninja's in kleurrijke kostuums, muziek die overal vandaan is gejat (o.a. Miami Vice) en ninja's die kunne verdwijnen door een handbeweging. Ja, dat zijn de elementen van een Godfrey Ho film.

Het verhaal wat Ho echt heeft geregisseerd gaat over Richard Harrison, die samen met een vriend jacht maakt op een moordende drugsdealer die tevens ninja is.

Het andere verhaal, wat uit een kompleet andere film komt, gaat over een jongen die wraak wil nemen op de moordenaars van zijn vader. Nergens, maar dan ook nergens komen deze twee verhaallijnen samen of hebben ze ook maar iets met elkaar te maken.

En wanneer de film na een kort gevecht zomaar eindigt, blijf ik verbaast op de bank zitten met een enorme grijns op mijn gezicht.

Een dikke 3,5*