• 9.153.103 stemmen

Met onder meer: Birthe Neumann, Jesper Lohmann en Ditte Gråbøl

Gesproken taal: Deens

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Lykkevej

Sarah (Birthe Neumann) leidt een gemakkelijk leven met haar man en tienerdochter in een van de rijkere dorpjes in de buurt van de hoofdstad. Deze situatie eindigt abrupt wanneer haar man voor een andere vrouw valt. Koste wat kost wil Sarah onafhankelijk blijven en ze verhuist naar een kleine bungalow in een doorsnee buitenwijk. Van nu af aan liggen haar prioriteiten bij het verdienen van haar eigen inkomen, het terugwinnen van haar zelfrespect en het opbouwen van een nieuwe vriendenkring.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van stinissen

Zeer aangename feel food film.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Je zult het maar meemaken dat je als huisvrouw de bons wordt gegeven en een jong groen blaadje je plaats inneemt. Daar sta je dan zonder enige opgebouwde rechten. Als je dan ook nog een bepaalde levensstandaard gewoon bent, dan kan je verschrikkelijk met de voeten in de realiteit geplaatst worden als je luxueuze bubbel wordt doorprikt. Het siert Sarah dat ze onafhankelijk wil zijn en wegens de luchtigheid van de film wordt er weinig geplaatst over onderhoudsgelden, verdeling van het huis of andere geldsommen.

Het is degelijke film, niet aanbevelingswaardig, maar mocht je hem toevallig tegenkomen, niet slecht. De tegenstellingen tussen het oude en nieuwe leven van Sarah worden wel wat uitvergroot. Haar buren hebben elk zo hun eigen problemen waarbij zij veelal als vertrouwenspersoon fungeert. Ondanks het dramagehalte een luchtige komische toets.

avatar van vanillaice

vanillaice

Heerlijke feeling good movie

Vrouw gaat scheiden van een rijke man die een jongere vrouw heeft gevonden

De vrouw gaat naar een troosteloze wijk, met hele vreemde mensen met allemaal een eigen mysterieus en bizar verhaal.

Ze wordt verliefd op een veel jongere buurman, waar iedereen een kijkje op heeft en zich ook vreemd gedraagt, zich in de nacht in de tuin wast, aarde schept en een enorme puinhoop rond huis heeft.

De man is afgestompt en gedraagt zich ook vreemd.

Film heeft mij vanaf het begin geboeid, gewoon jammer dat hij afgelopen is.

Kijkt heerlijk weg.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Gewoon een fijne feel good movie in een gewone straat in Denemarken. Zou ook hier in Venray gefilmd kunnen zijn.

avatar van Eefyeah

Eefyeah