Genre: Familie / Avontuur
Met onder meer: Michael J. Fox, Sally Field en Don Ameche
Releasedatum: 7 oktober 1993
Bekijk via Disney+
Plot Homeward Bound: The Incredible Journey
De jonge weduwe Laura, moeder van drie kinderen, besluit te hertrouwen met Bob. Het gezinnetje verlaat het ruime huis van Laura voor een woning heel ver weg, in een andere staat. Peter, Jamie en Hope zijn niet gelukkig met deze verhuizing, vooral omdat hun trouwe huisdieren, de honden Shadow en Chance en de kat Sassy, niet mee kunnen. De dieren worden aan de zorgen van Kate toevertrouwd, die woont op een boerderij in de bergen. Al snel missen de drie dieren hun vriendjes en ondernemen zij pogingen om hen terug te vinden.
Chance (stemrol)
Peter Burnford
FisherKing
Kunnen de andere 6 stemmers zich verdedigen voor deze film
narva77 (crew films)
Geloof het of niet, maar volgens mij ken ik deze...
GerwinF
Is dit die film waar die kat op den duur in het water valt? en mee wordt gesleurd. Dat vond ik zo zielig!
Sjan
Heeeel lang geleden gezien in de bioscoop tijdens een of andere kinderbouwweek: ik vond t toen wel een leuke film, maar ja toen was ik 7 ofzo. 2.5*
neo
Niet bijster bijzonder, maar Fox heeft zijn stem voor een karakter wel briljant ingesproken. 2.5 sterren
sn@ke
- 2077 berichten
Heb ik tientallen keren gekeken vroeger , dat bewijst genoeg. Ultravermakelijke disneyfilm met pratende honden : 1 wijze hond ,1 leeghoofd en 1 koppige kat ... Klassieker die je als kind gezien moet hebben.
8/10
Sannepan
Ik vind het gemiddelde hier vrij laag, maar dat zal wel komen doordat het een kinderfilm is. Dit is echter wel DE kinderfilm bij uitstek. Dit was vroeger m'n favo film en dat was dus zeker niet voor niets. Ik heb hem laatst nog maar weer bekeken en hij blijft leuk! Voor kinderen zit er genoeg spanning in, maar verder zitten er ook een heleboel leuke grappen in. Met name Chance is een heel leuk personage, omdat het zo'n leeghoofd is (en hartstikke ondeugend) Fox heeft z'n stem voor dit personage inderdaad briljant ingesproken. Het personage krijgt echt karakter.
De aanvaringen met Sassy (stem van Sally Field) zijn erg leuk. Shadow is er meer om het verhaal nog iets braafs mee te geven en dat is dan ook het saaiste karakter.
Maar toch: waarschijnlijk is er vrijwel geen kind die zich met deze film zal vervelen.
4* (met name voor leeghoofd Chance)
Nubis
Dit is echt oh zo grappig! Deze films heb ik wel 10 keer gezien toen ik jong was met m'n zus. Ik leende ze altijd bij de bieb.
Zag het met kerst geloof ik nog op tv, en toen was 't eigenlijk best saai haha, maar da's wel logisch omdat 't een kinderfilm is. Toch wel een paar grapjes, wel leuk.
Regan_Robbie24
heel mooi, deze film hebben we 3x moeten kopen omdat ik die tape helemaal kapot keek! die dieren zijn lief!!!! en hun gedrag ook heel erg mooi gedaan.
CAPIpsv
redelijke jeugdfilm, volgens mij is dit wel het tweede deel, want er is ook nog een eerste deel, staat ook op deze site maar wel uit 1963.
Maar ik vind het wel een redelijk goede en leuke film, met name voor jongere kijkers, heb hem vroeger ook wel vaker gezien.
Frank V
Homeward Bound: The Incredible Journey uit 1993 is een remake van The Incredible Journey uit 1963. Homeward Bound II: Lost in San Francisco is het vervolg op de film uit 1993.
snakevega
ik vond en vind dit nog steeds mijn favo kinderfilm.
5sterren*****
film_kaza
best spannend en leuk. leuker dan deel 2.
deze herinner ik me niet alles van maar had het wel naar mijn zin er mee.
3,5
us_raider
- 2034 berichten
Heel vaak gezien en echt een toppertje. Vooral kinderen zullen deze film keer op keer kunnen zien door de prachtige beelden, muziek en het verhaal is op momenten ook spannnend.
Als je als volwassene gaat kijken zie je dat bijvoorbeeld het acteerwerk niet echt goed is.
Toch geef ik deze film 4 sterren omdat ik een mooi gevoel aan de film overhoudt vooral ook na het geweldige einde! (voor kinderen zeker)
nummervlinder
Het klinkt raar, maar toen ik heel klein was, had ik bang van deze film... Ik vond het zo zielig, wat er allemaal met die 2 honden en die kat gebeurde. Nu zou ik hem nog wel eens willen zien, maar ik vind hem niet meer
dafoefan
Een leuke film, maar deel 2 is toch leuker.
Dat komt omdat er in deel 2 meer actie zit, met de brand en met die straathonden.
Houd het wel op de volgorde van de films eerst 1 en dan 2
illogical
Deze film vroeger echt ontelbaar keer gezien! Heel veel plezier mee gehad 4,5*
illogical
Hahaha, ja dat is deze
maxcomthrilla
Vroeger heb ik deze film gezien en ik vond hem geweldig. Vooral de kat, die zich eigenlijk als een verwend nest opsteld vond ik erg lachwekkend. Het avontuur dat de dieren beleefden vond ik boeiend en soms zat ik op het puntje van mijn stoel. Vooral toen de lynx zich aandiende.
Ik zal deze film ook zeker later met mijn kinderen kijken en genieten van hun tevreden gezichten bij deze film. Anno 2006 stelt het voor mij niet zoveel meer voor, ik wist al wat er ging komen en ik heb nu eenmaal meer de belevingswereld van een kind om hier keer op keer van te genieten, zoals ik dat vroeger wel kon. 2,5*
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
kei leuke film, wil ik absoluut opnieuw zien!! Vooral de kat is wel leuk.
seanpuffy
mijn stem verhoogd naar 4.5
heb net deze film terug gezien en het is gewoon ongeloofelijk wat deze film in petto heeft. het blijft een fantstishe film voor jong en oud. deze film heeft alles. ontroering, blijheid, avontuur, klein beetje aktie,. een heerlijke familie film gewoon die de liefde voor je huisdieren laat tonen.
de stem van change hebben ze niet beter kunnen nemen als michael j fox dat vind ik geweldig.
aan de reacties te lezen vind ik wel dat de gemiddelde punten veel te weinig is.
een dikke 4.5
(R)filmmaker007
heerlijke film
heel leuk was een van mijn lievelings films toen ik klein was..
de kat vond ik het leukste!! zo grappige uitspraken enz..
ik zag hem wel in het nederlands
met in de stemmen michael pass
de tweede vond ik leuker, ik weet niet waarom maar ik bekeek die ook meer als deze. nog meer =)
Roseicollis
Goed gedaan
deze komt steevast ieder jaar met de kerst op Tv
kijk hem altijd
Albino Hamster
weer een mooie tijdloze film zeker 1 van mij favoriete !!
een 5
van mij