Genre: Komedie / Familie
Geregisseerd door: Nick Castle
Met onder meer: Walter Matthau, Mason Gamble en Joan Plowright
Releasedatum: 29 juli 1993
Plot Dennis the Menace
"He's armed... He's adorable... And he's out of school for the entire summer."
Overal waar de vijfjarige Dennis komt, laat hij een spoor van vernieling en rotzooi achter en het lijkt wel of zijn buurman, meneer Wilson, er het meest wordt door getroffen. Als blijkt dat zijn beide ouders ver weg moeten voor een zakenreis, moet Dennis logeren bij zijn buren. Dit tot grote tegenzin van meneer Wilson, die een belangrijk avondje in het verschiet heeft met veel gasten. Hij is als de dood dat Dennis het met zijn streken zal verpesten. Ondertussen is er een dief in het kleine stadje aanwezig, die alle waardevolle spullen van nietsvermoedende inwoners meeneemt.
George Wilson
Joey
Chief of Police
Polly
Jerome-B
Zo irritant als dat joch is, zo irritant is de film ook. 1,5 sterren.
BS
redelik leuke film,maar niet echt leuk.Leuk geprobeert maar niet echt succesvol.1.5 ster voor de moeite
Chainsaw
Jeugdsentiment. Zeker niets meesterlijks, maar ik vond hem wel geestig.
sn@ke
- 2077 berichten
Wat is dit lang geleden. Echt jeugdsentiment. Ik vond het wel een coole en leuke film. Ik hou het voorlopig op drie sterren.
bylar
Wat een kutjoch was dat zeg.
Wat is nou eigenlijk het grootste kutkind-op-film ooit?
Is daar een lijstje van, top-tien ofzo?
Nick Kang
in één wood te omschrijven: afschuwelijk. Eigenlijk zou je er 0.0 ster voor moeten geven, maar ja die hebben ze niet hier.
WB
Zo slecht was hij nou ook weer niet, het is gewoon een kinderfilm.
....Eigenlijk wel ja! En aangezien ik em op die leeftijd (toen ie net uit was) wel leuk vond, krijgt ie van mij een klein zesje...
AICHA
Wat vind ik dit toch een leuke en grappige film zeg.....:D en een heel schattige jongentje die er in speelt, wat wil je nog meer ..... gewoon goed voor klein en oud

3.5***
Derkje
De rencies die voor deze film staan, gaan nergens over. Als iedereen nou gewoon even kijkt naar het technische en de acteerprestaties, kom je echt wel verder dan 1,5 ster. Voor de leuke prestatie van Matthau en Lloyd 2 sterren!
Quido
Ja, want 2 is veel meer dan 1,5!
Nee, dat jochie deed het naar mijn weten ook niet echt goed hoor...
martines

3.5***
Je bedoeld zeker jong en oud?
Maar ik ben het echt helemaal met je eens. Veel situaties zijn erg grappig. Vooral dat stukje met Dennis en die zwerver!
bram16
ik heb deze film al een miljoen keer in de bus gezien, ben hem ondertussen dan ook serieus moe. maar als ik denk aan de hier en daar leuke momenten: 1,5*
V
Wat een pestventje. Lijkt me toch dat je als kijker ook enige sympathie moet krijgen voor dat jochie, maar het enige wat ik wilde doen was mijn voet plaatsen in een plek waar het altijd donker is. 1*
Ikkeuh
grappige film, verdient meer sterren, ik geef 3.5
Captain Pervert
Mikt op basisscholieren en is ook alleen maar leuk voor basisscholieren. Ik vond hem 10 jaar geleden namelijk ook best leuk
The Eye
Wat een kutjoch was dat zeg.
Wat is nou eigenlijk het grootste kutkind-op-film ooit?
Is daar een lijstje van, top-tien ofzo?
Macauly Culkin (alleen die naam al)
Dat fuckventje uit the Sixth Sense (over het paard getilde wanacteur)
Haydn Christensen (die is ook nog niet zo oud en een weggerot stuk maandverband kan beter acteren dan hij)
Om d'r es drie te noemen
Edie
Als kind vond ik er niet veel aan, en nu nog steeds niet. Irritante film, en dan duid ik vooral op Dennis zelf uiteraard
Omdat de film mij net iets beter beviel dan het ronduit belachelijke 'Problem Child' 2 sterren, de cast is verder wel leuk uitgekozen vind ik.
Edie
The One Ring
Meneer Wilson was grappig, maar de rest wist me niet te boeien. Ik ben vandaag trouwens goed bezig met dit type film beoordelen. Schiet je er een tebinnen komen ze gelijk allemaal naarboven.
Waarom niet? Ook kinderen hebben recht op goede films.
Bas17
Deze films is te irritant, vooral die nagesynchroniseerde nederlandse film is gewoon erg slecht.
Ik had hem ooit voor sinterklaas gekregen toen ik 9 was ofzo, toen vond ik hem ook niks

A Dennis the Menace Christmas
2007

Dennis the Menace Strikes Again!
1998

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

The Witches
Fantasy / Komedie, 1990

Fluke
Drama / Komedie, 1995
oppasgebaseerd op stripslingshotbased on comic strip