Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Paul Etheredge
Met onder meer: Dylan Fergus, Bryan Kirkwood en Hank Harris
Releasedatum: 27 juli 2006
Plot Hellbent
"When the night belongs to the Devil, the party goes to hell."
Het is Halloween in Hollywood. Twee mannen worden vrijend in een park gestoord door een seriemoordenaar. Later die avond besluit een stel homoseksuele jongeren de plaats delict te bezoeken.
Eddie
Maria
Mikey
White Pepper
movielauxje
De trailer lijkt heel goed weet iemand wanneer gij in Belgie uitkomt.
movie-freak
Scream, maar dan met gillende homo's in plaats van gillende tienermeisjes...
Hattori
Ik had de R2 UK versie gekeken en wist vantevoren niet dat dit een gay-horror zou zijn.
Begrijp me goed; ik heb niets tegen homo's maar als je er niet op rekent om constant homo's te zien paraderen in een horrorfilm dan valt dat een beetje verkeerd uit.
Ook de moorden waren nu niet echt spectaculair te noemen. Wel veel bloed maar daar koop ik niets voor.
BlueSword
Scream, maar dan met gillende homo's in plaats van gillende tienermeisjes...
haha.
- 11913 berichten
Ben op zich ook wel benieuwd. Weer eens wat anders.
e-teddy
Wie of wat er in mee speeld is mij om het even. Maar als ze de film per se moeten promoten door het feit dat er homo's in spelen klinkt het alsof ze de aandacht af willen halen van de rest van het verhaal: "wij doen al iets nieuws dus de rest..." (als je begrijpt wat ik bedoel.)
Het belangrijkste van een (horror)film is dat het verhaal goed in elkaar zit: In een horror film willen we weten/zien hoe 'ze' dood gaan en in spanning afwachten waarom en waardoor.
Maar natuurlijk ga ik hem zien, als trouwe film liefhebber.
p.s.
Ik ben naar de officele site gegaan, ook daar leggen ze nogal erg de nadruk dat het de 'eerste homo horror film' is.
Op de website zelf de trailer niet...(als je trailer selecteert wordt er aangegeven dat deze er op dit moment niet is, gelukkig is er imdb en daar staat hij wel)
ZuZa
IK vond het geen goede film.
weinig diepgang...Maar dat verwachte ik wel...
De omgeving waarin deze slachtpartij zich afspeelt is wel weer eens heel anders.
En ik vind niet dat mensen moeten zeuren dat dit discriminatie is want hoeveel hetero horrorfilms zijn er wel niet
Luca_s
Zonder enige diepgang in het verhaal, weinig opvallende personages en decors blijft het voor mij niets meer dan een standaard B-horrorfilm. Het feit dat hier een voor een homo's worden uitgemoord maakt het er niet beter op. De actie is ook een klein beetje achterhaald.
saw_lover
Het verhaal op zich is niet slecht.....voor de nummer 1 op de "top of the suckers".
We hebben deze film al 10 000 keer gezien, maar dan in de vorm van "Halloween, House of wax, Creep" enzovoort.
Het enige 'origineel' was dat in deze film geile homo's worden vermoord in plaats van geile hetero's

geitje
Vond het een hele vermakelijke film. Horror nivo is wat laag, maar de tierelantijntjes eromheen maken het heel leuk en toch wel uniek.
Maar Hattori, waarom die tegenstrijdigheden in je zin:
Als je niets tegen homo's hebt, begin er dan ook niet over. Ik klaag toch ook niet over verliefde hetero's in films, want ik heb ook niets tegen hetero's ...
AmazingPP
Homo-horror! Hahahaha... Afgezien van dat feit is het gewoonweg een belachelijke film. Of het nu hetero of homo is dat maakt niet uit, maar het script van deze film rammelt aan alle kanten, het is ook niet goed uitgewerkt, belachelijke effecten en wie is dan nu eigenlijk de moordenaar? Dat weet je nog niet als je het (open) einde hebt gezien. Er zal wel een vervolg komen:
Hell bend over.
- 2023 stemmen
ik heb hem nog niet gezien, misschien dat ik hem wel eens ga huren. Maar dit is zeker niet de eerste slasher voor homo's, dan moet je nightmare on elmstreet 2 maar eens bekijken.
Misschien toch maar beter de klassiekers eens bekijken dan al die nageaapte zever
- 11913 berichten
maar het script van deze film rammelt aan alle kanten
Waar dan? Vond dit erg vermakelijk! Acteurs doen goed werk en de setting is weer eens wat anders. Grappig dat het nu homo's zijn die de hoofdrol hebben. 3*
pompoen
Dit moet toch meer komedie zijn dan horror, een horror voor homo's, Lol!!
AmazingPP
Waar niet? Is er uberhaupt een script geweest? Niemand zal het ooit weten...
hannes64
- 1926 berichten
Dit moet toch meer komedie zijn dan horror, een horror voor homo's, Lol!!

Patat
De eerste gay slasher is een nogal matige film die vooral in het lange middengedeelte grandioos inzakt. Het begint nochtans goed met een stomende vrijscène die een voorspelbaar einde kent: twee homo's worden vermoord in een park. Een serial killer lijkt aan het werk.
Dan verhuist de ganse film naar een gayevenement op Halloweenavond en daar zit vooral het probleem met de film. We zien de vier hoofdpersonages (waaronder de obligatoire slet, travestiet, nerd en de maagd) een ganse nacht drinken, feesten en vrijen, sporadisch onderbroken door één of andere moord waar de omstaanders zich blijkbaar niets van aantrekken. Spanning is vrijwel geheel afwezig en het cliché dat opgehangen wordt van de gay community doet meer dan eens de tenen krommen.
Tot het laatste kwartier. Dan lijkt de film alle registers open te trekken met een spannende confrontatie in een verlaten appartement inclusief sfeervolle belichting, muziek en ga zo maar door. Waarom kon de film niet eerder deze sfeer oproepen? Net wanneer je denkt dat de film op dreef komt is het echter alweer afgelopen. Het feit dat we de motieven van de serial killer niet te weten komen zal voor sommigen misschien een meerwaarde zijn, maar ik heb toch graag een motief, een uitleg, ... zoals de meeste slashers, maar waar vooral de giallo's sterk in zijn.
Een origineel idee (homo's in een slasher) wordt hopeloos onderuit gehaald door een cliché-uitwerking. Een gemiste kans!
- 11913 berichten
Waar niet? Is er uberhaupt een script geweest? Niemand zal het ooit weten...
Een mailtje sturen naar de filmstudio moet toch wonderen doen, lijkt me.
He R!!
Beter de klassiekers bekijken?? A Nightmare 2 is al zeker 20 jaar geleden dat ik die voor het laatst gezien heb. Ik hou meer van de goede, oneven delen. Dus deel 1,3,5 en 7 vind ik erg goed, maar alles wat daar tussenin zit is bagger, naar mijn mening. Maar je weet inmiddels van me dat ik mijn klassiekers wel ken, toch??

P.
- 2023 stemmen
Awel, ik vond dit geen slechte film (merci PP!). Tuurlijk zijn er minpunten, maar laat ik eerst beginnen met wat ik goed vond. Ten eerste die hele ommezwaai: de final girl wordt een final boy en diverse locaties en typetjes die in andere films totaal misplaatst zouden zijn, maar hier perfect passen. De overige van oudsher aanwezige slasherelementen (drugs, seks...) zijn er natuurlijk ook bij.
Hoewel bepaalde locaties erg "fake" uitstralen (in het park), moet ik toch zeggen dat de sfeer in deze film zeker geslaagd is. Het is geleden van "Terror Train", dat ik zulke claustrofobische, surrealistische kleuren en ruimten heb gezien. Vrij speciaal dus.
De cast acteerde magertjes en zeker de final boy liet wat de wensen over qua geloofwaardigheid en acteerprestaties. De travestiet vond ik dan weer grappig bij momenten en zorgde wat voor amusement. Ook de "parade" met zijn ondergrondse clubs en zijn themepark vond ik best gezellig en maakte de film toch wel speciaal.
Alleen die killer, ja wat moeten we hiermee? In een film als deze verwacht ik toch wel een motief: wat bezielde hem eigenlijk. Ook de reden waarom hij die travestiet eerst niet wou vermoorden en daarna toch wel , na de vermomming afgenomen werd, is niet opgedoekt. De kijker blijft toch een beetje op zijn honger zitten. Ook een goede twist zat er niet in.
Het glazen oog vind ik wel goed gevonden en geeft meteen betekenis aan de poster. Maar qua originele ingrediënten houdt het hier dan ook wel op. Maar hé tussen alle tierlantijntjes door mogen we niet vergeten dat we naar een slasher aan het kijken zijn: een subgenre waar de vondsten al lang opgehelderd zijn.
Toch zeker waardig om te bekijken: al is het maar voor de sfeer op te snuiven. Een film die nergens geniaal wordt, maar het slasher genre toch weer een extra dimensie geeft (en die had hij zeker nodig).
3,5
Vascago
Als je het zo stelt dan klinkt het alsof ie ze puur vermoordt omdat ze homo zijn. Dat kan toch een motief van een gestoorde freak zijn. Je leest tegenwoordig toch ook vaak genoeg in de krant dat er lui naar homo verzamel plekken gaan om ze in mekaar te slaan of erger.
Ik heb de film nog niet gezien dus ik weet het niet. Maar zo klinkt het mij in de oren.
- 2023 stemmen
Ja kan wel natuurlijk, maar de moordenaar zit zelf in een spannend broekje aan het rondlopen
. Had toch liever hier wat informatie bijgekregen. Het lijkt nu allemaal zo ad random.
Halcyon
Het zal wel aan m'n verwachtingen liggen maar ik had, gezien de geboortedatum van dit werkje, een meer afgelikte film verwacht. Ik vond het op audiovisueel vlak veel te karig voor een film uit 2004. Gelukkig is de invulling van het slasherthema eigentijds genoeg, anders had ik het idee dat het om een film uit begin jaren '90 ging.
Wat ik me dan afvraag is hoe de holebi-gemeenschap naar een film als deze kijkt. Wat mij betreft is het een oprecht gemaakte slasher die weliswaar de verplichte clichés aansnijdt (in dit geval de typetjes), maar nooit beledigend is naar de gemeenschap toe.
Slasherfilms zet ik op voor het vermaak, maar dat was bij Hellbent helaas ver te zoeken. De moorden zijn saai en geenszins creatief (behalve dan de scène die ook op de filmposter afgebeeld staat) en ook spanning is doorheen de ganse film ver te zoeken. Ook van die authentieke sfeer is totaal geen sprake waardoor het op den duur een gewoon "horrorfilmpje" wordt. Er zijn in dit decennium alvast veel betere slashers gemaakt.
Floris1988
Ogen dicht en beeld je in.
Scream meets Brokeback Mountain.
Maar dan minder goed.
Dan heb je Hellbent.
HAHAHAHAHAHAHAHAAAA!!!
Lui (crew films)
Een niet al te beste film, maar erg vermakelijk. Leuk voor een keertje, maar voor de 'niet-horror-liefhebbers' onder ons is het zeker geen aanrader. En het einde? Tja...
DjFrankie
Aparte verfilming van Halloween. Verders veel cliche.
Wel erg leuk het mes op het glazen oog en het oog eruit likken.
Dit had ik nog nooit eerder gezien.
1 keer kijken en that's it.
Tom de Haas
Irwin Yablans die ook betrokken was bij Halloween vond het een goed idee om een gay slacher te maken en daar zijn ze redelijk in geslaagd maar het lage budget is wel aan de film af te zien. Deze had vele male beter kunnen zijn. jammer. Dan vond ik Nightmarre on Elmstreet 2 beter. Deze had een subtiele gay ondertoon.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime