• 9.375.027 stemmen

Gesproken taal: Pools en Frans

Releasedatum: 13 januari 2005

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Genesis

Een Afrikaanse verteller doet ons het ontstaan van de wereld uit de doeken. Een onwaarschijnlijk verhaal, net een sprookje. Maar dan wel een waargebeurd sprookje, want het gaat over onze geschiedenis. De geboorte van ons universum, de vorming van de Aarde, het ontstaan van het leven, eerst in het water en daarna op het land...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

Net als alle andere ben ik van mening dat de verteller naast het nagesynchroniseerd te zijn, ook soms irritant was. Het ging mij er geen eens om dat hij steeds aangaf wat er na hem weer zou komen, maar het voelde meer als een onderbreking bij al het moois. Toch 4 sterren

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Interessant!

Af en toe heb ik echt met open mond naar alle schoonheid in deze film zitten kijken. De ontstaansgeschiedenis van de aarde en het dierenrijk is best fascinerend te noemen, net zoals de filosofische noten die men plaatst over het verschijnsel 'leven'. Bovendien wordt alles opgeleukt met prachtige plaatjes van enkele dieren zoals de slang, daarnaast ben ik ook een hoop abstractere zaken tegengekomen, die prachtige plaatjes opleverden. Ik vond de verteller in deze film alleen nogal overbodig aandoen. Vandaar een 3,5*

avatar van Film Pegasus

Ik had een film verwacht in de stil van Earth, maar deze documentaire is eerder filosofisch over het ontstaan van de wereld en het leven dat evolueert. Minder mijn ding en zeker het filosofisch gedoe is voor mij eerder storend dan een meerwaarde voor de film. Qua film is het af en toe niet slecht, maar de gemiddelde BBC-documentaire doet tegenwoordig al veel beter.