• 9.197.133 stemmen

Thoroughly Modern Millie (1967)

Komedie / Muziek | 138 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titel: Modern Millie

Geregisseerd door: George Roy Hill

Met onder meer: Julie Andrews, James Fox en Mary Tyler Moore

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans en Spaans

Plot Thoroughly Modern Millie

"Julie as you love her... in the happiest motion picture hit of the year!"

Plattelandsmeisje Millie gaat naar de grote stad om een goede baan bij een rijke baas te vinden en wellicht met hem te trouwen. Haar onschuldige vriendin wordt ontvoerd uit het hotel waar ze verblijven.

Millie Dillmount

Oriental #1

Oriental #2

avatar van otherfool

otherfool

Absurde humor in deze veel te lange film op het hoogtepunt van Andrews' carriere. Is gebaseerd op een musical, maar zeker niet aan te raden.

2 sterren.

avatar van mariekjuh1982

mariekjuh1982

super film, met leuke kostuums, gezellige muziek en een wat absurd verhaal maar wel leuk.

avatar van ags50

ags50

In de hoop dat het op een gegeven moment interessanter of beter zou worden heb ik de film tot het einde toe gezien (bijna tweeëneenhalf uur kijken dus). Nou, nee, het bleef van constante lage kwaliteit. Het verhaal speelt zich af in 1922 en dus zijn alle liedjes charlestonachtig (geen variatie). Het verhaal is nietszeggend en van enige spanning is werkelijk geen sprake, hoewel het toch met ontvoering van meisjes van doen heeft, die als blanke slavinnen moeten dienen (heel modern, eigenlijk). Julie Andrews schitterde uiteraard in "The Sound of Music" en was ook heel goed in Victor/Victoria, maar hier niet (althans, dat vind ik). Wel een leuke rol van James Fox, die je meestal ernstiger ziet spelen.

avatar van egbert-Bos

egbert-Bos

Heerlijke film heb 2 en half uur kunnen lachen een film die niet heeft ingeboed aan kracht en de tand des tijds goed heeft doorstaan.

Hoewel de film af en toe zeer cliché-matig is is het verhaal zeer humoristish en zitten er erg leuke momenten in. Het deed me veel denken aan de films die ik in mijn kindertijd heb gekeken.

aanrader voor de liefhebber van (oudewetse) films

avatar van Dk2008

Dk2008

Onbegrijpelijk dat een film als deze zo succesvol is geweest. Niet bepaald veel stemmen bij deze film. Duidelijk dat er gewoon groepen liefhebbers zijn die sterk afwezig zijn bij deze site, en andere films genieten dan weer overdreven veel aandacht.

Ik vind het maar een eigenaardige film. Het wel of niet houden van musicals lijkt me niet eens van toepassing maar eerder de humor, die begrijpelijk de ene wel leuk vindt en de ander niet. De film heeft een klein beetje weg van een andere film van Andrews Star! (1968), die juist weer een flop werd. Het blijft een vreemde wereld. Weliswaar gaat die over het leven van Getrude Lawrence, maar zoals ik daar schreef blijven ze erg lang hangen in de twenties.

Andrews is wel acceptabel. Verder dacht ik dat die vrouw een man was, maar het is Beatrice Lillie, die ook al gauw vervelend wordt, nog maar te zwijgen van Carol Channing, erg irritant.

Vreemde montage maar kan ook omdat het zowel muzikaal als ook filmisch een verwijzing is naar die tijd. Bekend leuk titelliedje en nog een aantal andere bekende nummers uit die tijd o.a. Baby Face.

Ik zag deze dvd voor heel weinig geld liggen, maar mijn streven is alleen nog maar films aan te schaffen die ik graag wil.

1.0