Star! (1968)

geregisseerd door
Robert Wisemet
Julie Andrews,
Richard Crenna en
Michael CraigBiografie over het leven van Gertrude Lawrence, die geboren werd in een arme buurt in Londen, maar na veel tijd en moeite uitgroeide tot een beroemde musicalactrice.
[permalink] geplaatst op 27 mei 2007, 16:57 uurIk vond het een aparte film, goeie muziek, maar jammer dat de voorkeur van Gertrude voor mannen in deze film is, dit was ronduit een leugen is. Het was algemeen bekend dat ze meer van het vrouwelijke schoon was.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 september 2011, 16:38 uurThe sound of music ken ik fragmentarisch maar heb ik tot op heden nog nooit in zijn geheel gezien, ondanks dat die al hoe vaak op tv is geweest maar een echte aanleiding zie ik toch niet. Ik vind die Julie Andrews dan ook zo'n irritante actrice. Wat deze film betreft zat er niets anders op dan dat te accepteren, want een film over Gertrude Lawrence, waar ik ook niet zo erg veel over wist, leek me toch wel interessant. Eerlijk is eerlijk, Andrews zet geen slechte rol neer.
Wel een overdreven lange film, 2 uur en 45 minuten zo lang duurde de dvd. De film behandelt het leven van Gertrude tot en met 1940 al was haar carriére daarna dus niet over, ze overleed in 1952 door ziekte. Maar gezien het jaartal van de film als ook de lengte was het beter geweest om nog wat verder door te gaan. Nu krijg je een tamelijk beperkt en oppervlakkig beeld te zien waarin bovendien erg lang wordt stilgestaan bij de jaren '20.
Toch geen musical die slechter is dan andere musicals, in tegendeel zelfs en een beetje onterecht geflopt. Daarna is de film flink ingekort, met heel wat minder muzieknummers maar misschien ook met stukken die ik juist leuk vind. Ik vond de muzieknummers, ondanks dat die vaak gewoon uitgevoerd worden op het toneel, over het algemeen niet zo best, maar het drama tussendoor was wel aardig als ook de gehele opzet van de film. Opvallend want bij de meeste musicals die ik gezien heb is dat juist andersom. Maar de film ziet er verzorgd uit, met veel mooie shots, met felle kleuren maar juist ook met opvallend veel bruin, als een oude film die gaat verkleuren. De film zit vol met grappige en ook mooie momenten. Zeer fraai was ook het gedeelte met Do Do Do met zo'n dansmarathon, wat in die tijd een ware uitputtingsslag was.
Een kleine 3.0 dan maar want het is toch ook niet een film die bij deze keer blijft. De film zit daarvoor toch te mooi in elkaar.