• 9.373.293 stemmen

Geregisseerd door: R.D. Robb

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire en Amber Benson

Releasedatum: 19 juni 2003

Plot Don's Plum

Net als elke zaterdagavond spreken Brad, Jeremy, Ian en Derek af in hun favoriete tent, Don's Plum. De Grote Opdracht voor de avond is zoals altijd weer om een meid te scoren, wat Derek echter als enige niet lukt. Wat zal er allemaal gebeuren wanneer 4 jongens en 3 meiden samenkomen in een café, en daar een onbekende vierde meid tegenkomen?

avatar van tom

tom

Ik zag een scene op tmf, kweet niet wat ik er van moet denken, wil em wel zien denk ik.

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Als DiCaprio een rechtzaak tegen de producers heeft gehad, dan wilde hij dus niet dat hij uitgebracht zou worden. Dat zal niet zonder reden zijn. Dus ik verwacht er niet al te veel van!

avatar van lorelei

lorelei

oke, komt die in de bios, is hij al op video, is hij te huur? Ik had ook een stukje op tmf gezien! Ik dacht meteen: die moet ik zien! whaa

avatar van NERD

NERD

Lorelei de film komt als het goed is in de bios, weet niet wanneer.

Leuke nieuwe poster!

avatar van Sjoerd

Sjoerd

De reden dat Di Caprio en Maguire een rechtzaak aanspanden, omdat de film alsnog werd uitgebracht, is niet omdat het zo'n slechte film is. Het schijnt juist een hele goede film te zijn. Maar omdat ze zich ongelofelijk schijnen te misdragen in deze film en ze in feite "zichzelf" spelen zijn ze doodsbang voor hun imago...

Sorry, maar hun actie kan ik echt niet waarderen. Vind ik volkomen quatsch. Als ze nou in een pornofilm gespeeld hadden, ja, dan had ik het begrepen.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Nu word ik erg nieuwschierig.

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

hij zou gister draaien in het filmhuis in leeuwarden! ik leuk ga erheen nou mooi niet, draaide er een andere! Zou hij dan hier ook al verboden zijn?

programma filmhuis Leeuwarden

Don's Plum staat er niet in vermeld.

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

hij stond wel in het boekje, maar bedankt voor de link!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Naar verluid is deze film al sinds 1998 klaar, maar mocht hij niet uitgebracht worden omdat Leo's advokaat er een stokje voor had gestoken. DiCaprio was namelijk niet erg blij met het resultaat. Waarom de film dan nu wel uitkomt, is een raadsel. Waarschijnlijk hebben de producers met een stapel bankbiljetten geflapperd ofzo ...

In Amerika mag hij niet worden uitgebracht. In de rest van de wereld wel.

avatar van Macmanus

Macmanus

Deze Banjo

avatar van puck

puck

Had deze film een jaar geleden op het filmfestival gezien, en vond 'm wel vermakelijk. Begrijp ook niet zo goed waar die DiCaprio nou zo moeilijk over doet, zo'n ruige film is het niet. Typisch geval van overdrijven op z'n Amerikaans.

avatar van Yak

Yak

Wel, om maar in de taal van deze film te blijven spreken: behoorlijk kut. Wat we te zien krijgen is veel oeverloos geouwehoer over bitches, masturberen en sex in het algemeen, stompzinnig gescheld en gevloek dat het je zwart voor de ogen wordt, en een paar totaal geforceerde drama-scenes. Oké, DiCaprio doet het heel aardig en laat zich (met bijvoorbeeld Titanic in het achterhoofd) van een wel héél andere kant zien, en ook de andere heren laten blijken dat ze kunnen acteren. De dames zijn met hun veel te nep-vrolijke getetter eerder een kwelling om naar te kijken. Met Meadow Sisto voorop: steeds wanneer ze weer in beeld was leek ze te denken "Ah, wat voor interessant gezicht zal ik nu eens trekken?". Met slechts een enkel leuk moment krijgt dit prul één miezerig sterretje.

En dan nog dit: Don's Plum heeft me verdomme de hele avond gekost, omdat ik ervoor vanuit Den Haag op en neer moest naar Haarlem. Zelden zo'n tijdverspilling meegemaakt. Gelukkig maakte het goede gezelschap de tegenvaller toch nog te dragen.

avatar van bram_stuckinaday

bram_stuckinaday

nou! ik heb me erg vermaakt. mooi gefilmd, sterk geacteerd en hele gave muziek. het verhaal vind ik leuk... avondje uit met vrienden, veel puberaal gezwets over seks met wat geinige onderbrekingen en een lekker warrige climax. alleen worden de karakters wat matig uitgediept en het verhaal wat schokkerig opgebouwd. ik vond het wel een inspirerende film, in de zin van: "dat kan ik ook!"

avatar van Mindflight

Mindflight

Inderdaad. Mooi camerawerk, goed acteerwerk, en een super soundtrack. Alleen dat is dan ook het enige wat mij aanspreekt bij deze film.

Esteban

Toevallig niemand die weet hoe het met deze zit voor Belgie?

avatar van jassonn

jassonn

Heb 'm in Nederland anders ook nog niet gezien.

avatar van Phoenix

Phoenix

Vanaf 29 juni te huur.

Kan kloppen.

avatar van Bloompje

Bloompje

Deze film vond ik echt geweldig. vorig jaar gezien in het Moviezone programma. gelukkig dat de film ook nog in augustus op DVD wordt uitgebracht (door A-Film). Ik snapte helemaal niet waarom al die ophef werd gemaakt door Leo en Tobey. Echt een goed filmpje en een staaltje sterk acteerwerk. plus een goeie soundtrack.

avatar van Beejeej

Beejeej

merkwaardige film.

best realistisch en zelfs enigszins herkenbaar.

goed acteerwerk en best prima opbouw. ik vond alleen het begin een beetje wazig...

Esteban

Voor geinteresseerden, in Belgie is deze sinds een week of 2 ook te huur.

avatar van Intruder

Intruder

Best een leuke film. Zichtbaar gedraaid met weinig middelen en ook geen intenties om hem uit te brengen, wat ertoe leidt dat je de acteurs van hun (in mijn ogen) beste en natuurlijkste kant ziet, vooral Maguire die gewoonweg zichzelf neerzet. Herkenbare personages, aardig gefilmd.

avatar van MarkFish

MarkFish

Herkenbaar ja, elkaar keihard confronteren in alle openheid, zonder fatale gevolgen voor de vriendschap. Op zich zijn het wel allemaal stereotypen, maar het is aardig neergezet.

Esteban

Knap hoe een babbelavondje onder vrienden onophoudelijk weet te boeien. Enkel Tobey Maguire bewandelde een paar keer de lijn tussen geloofwaardig 'onstabiel' en over-acting, wat uiteindelijk weinig impact heeft op de rest. De moeite.

avatar van james_cameron

Begint erg slecht, blijkt daarna redelijk onderhoudend maar loopt tegen het einde tegen een muur van cliche's aan. Jongeren die worstelen met hun ouders, elkaar en met zichzelf, dat hebben we eerder en vooral beter gezien. Di Caprio is prima, de rest akteert matig. Amateuristisch gefilmd, slecht gemonteerd en voorzien van een hele matige soundtrack. Nee, we hebben hier niet te maken met een meesterwerk.

avatar van savi_7

savi_7

deze is tehuur bij msndvdclub

avatar van hessel

hessel

ik vond het een beetje saaie film. het onderwerp pakte mij niet echt ondanks dat ik een puber ben. er had meer moeten gebeuren. acteer werk is wel erg goed! was vooral verrast van onze spiderman. de 2,5 * sterren zijn voor acteer werk en die geniale stukken scene die zich afspelen in het kleine cafétje met die geweldige zingende/pratende neger! Prachtig stuk, lekker vaag.