Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: R.D. Robb
Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire en Amber Benson
Releasedatum: 19 juni 2003
Plot Don's Plum
Net als elke zaterdagavond spreken Brad, Jeremy, Ian en Derek af in hun favoriete tent, Don's Plum. De Grote Opdracht voor de avond is zoals altijd weer om een meid te scoren, wat Derek echter als enige niet lukt. Wat zal er allemaal gebeuren wanneer 4 jongens en 3 meiden samenkomen in een café, en daar een onbekende vierde meid tegenkomen?
Brad
Amy
Bernard
Acid Jazz Artist
tom
Ik zag een scene op tmf, kweet niet wat ik er van moet denken, wil em wel zien denk ik.
jeroentje125
Als DiCaprio een rechtzaak tegen de producers heeft gehad, dan wilde hij dus niet dat hij uitgebracht zou worden. Dat zal niet zonder reden zijn. Dus ik verwacht er niet al te veel van!
lorelei
oke, komt die in de bios, is hij al op video, is hij te huur? Ik had ook een stukje op tmf gezien! Ik dacht meteen: die moet ik zien! whaa
NERD
Lorelei de film komt als het goed is in de bios, weet niet wanneer.
Sjoerd
De reden dat Di Caprio en Maguire een rechtzaak aanspanden, omdat de film alsnog werd uitgebracht, is niet omdat het zo'n slechte film is. Het schijnt juist een hele goede film te zijn. Maar omdat ze zich ongelofelijk schijnen te misdragen in deze film en ze in feite "zichzelf" spelen zijn ze doodsbang voor hun imago...
Sorry, maar hun actie kan ik echt niet waarderen. Vind ik volkomen quatsch. Als ze nou in een pornofilm gespeeld hadden, ja, dan had ik het begrepen.
Violet-Oi!
hij zou gister draaien in het filmhuis in leeuwarden! ik leuk ga erheen nou mooi niet, draaide er een andere! Zou hij dan hier ook al verboden zijn?
bioscoopzaal
Naar verluid is deze film al sinds 1998 klaar, maar mocht hij niet uitgebracht worden omdat Leo's advokaat er een stokje voor had gestoken. DiCaprio was namelijk niet erg blij met het resultaat. Waarom de film dan nu wel uitkomt, is een raadsel. Waarschijnlijk hebben de producers met een stapel bankbiljetten geflapperd ofzo ...
In Amerika mag hij niet worden uitgebracht. In de rest van de wereld wel.
puck
Had deze film een jaar geleden op het filmfestival gezien, en vond 'm wel vermakelijk. Begrijp ook niet zo goed waar die DiCaprio nou zo moeilijk over doet, zo'n ruige film is het niet. Typisch geval van overdrijven op z'n Amerikaans.
Yak
Wel, om maar in de taal van deze film te blijven spreken: behoorlijk kut. Wat we te zien krijgen is veel oeverloos geouwehoer over bitches, masturberen en sex in het algemeen, stompzinnig gescheld en gevloek dat het je zwart voor de ogen wordt, en een paar totaal geforceerde drama-scenes. Oké, DiCaprio doet het heel aardig en laat zich (met bijvoorbeeld Titanic in het achterhoofd) van een wel héél andere kant zien, en ook de andere heren laten blijken dat ze kunnen acteren. De dames zijn met hun veel te nep-vrolijke getetter eerder een kwelling om naar te kijken. Met Meadow Sisto voorop: steeds wanneer ze weer in beeld was leek ze te denken "Ah, wat voor interessant gezicht zal ik nu eens trekken?". Met slechts een enkel leuk moment krijgt dit prul één miezerig sterretje.
En dan nog dit: Don's Plum heeft me verdomme de hele avond gekost, omdat ik ervoor vanuit Den Haag op en neer moest naar Haarlem. Zelden zo'n tijdverspilling meegemaakt. Gelukkig maakte het goede gezelschap de tegenvaller toch nog te dragen.
bram_stuckinaday
nou! ik heb me erg vermaakt. mooi gefilmd, sterk geacteerd en hele gave muziek. het verhaal vind ik leuk... avondje uit met vrienden, veel puberaal gezwets over seks met wat geinige onderbrekingen en een lekker warrige climax. alleen worden de karakters wat matig uitgediept en het verhaal wat schokkerig opgebouwd. ik vond het wel een inspirerende film, in de zin van: "dat kan ik ook!"
Mindflight
Inderdaad. Mooi camerawerk, goed acteerwerk, en een super soundtrack. Alleen dat is dan ook het enige wat mij aanspreekt bij deze film.
Bloompje
Deze film vond ik echt geweldig. vorig jaar gezien in het Moviezone programma. gelukkig dat de film ook nog in augustus op DVD wordt uitgebracht (door A-Film). Ik snapte helemaal niet waarom al die ophef werd gemaakt door Leo en Tobey. Echt een goed filmpje en een staaltje sterk acteerwerk. plus een goeie soundtrack.
Beejeej
merkwaardige film.
best realistisch en zelfs enigszins herkenbaar.
goed acteerwerk en best prima opbouw. ik vond alleen het begin een beetje wazig...
Esteban
Voor geinteresseerden, in Belgie is deze sinds een week of 2 ook te huur.
Intruder
Best een leuke film. Zichtbaar gedraaid met weinig middelen en ook geen intenties om hem uit te brengen, wat ertoe leidt dat je de acteurs van hun (in mijn ogen) beste en natuurlijkste kant ziet, vooral Maguire die gewoonweg zichzelf neerzet. Herkenbare personages, aardig gefilmd.
MarkFish
Herkenbaar ja, elkaar keihard confronteren in alle openheid, zonder fatale gevolgen voor de vriendschap. Op zich zijn het wel allemaal stereotypen, maar het is aardig neergezet.
Esteban
Knap hoe een babbelavondje onder vrienden onophoudelijk weet te boeien. Enkel Tobey Maguire bewandelde een paar keer de lijn tussen geloofwaardig 'onstabiel' en over-acting, wat uiteindelijk weinig impact heeft op de rest. De moeite.
Begint erg slecht, blijkt daarna redelijk onderhoudend maar loopt tegen het einde tegen een muur van cliche's aan. Jongeren die worstelen met hun ouders, elkaar en met zichzelf, dat hebben we eerder en vooral beter gezien. Di Caprio is prima, de rest akteert matig. Amateuristisch gefilmd, slecht gemonteerd en voorzien van een hele matige soundtrack. Nee, we hebben hier niet te maken met een meesterwerk.
hessel
ik vond het een beetje saaie film. het onderwerp pakte mij niet echt ondanks dat ik een puber ben. er had meer moeten gebeuren. acteer werk is wel erg goed! was vooral verrast van onze spiderman. de 2,5 * sterren zijn voor acteer werk en die geniale stukken scene die zich afspelen in het kleine cafétje met die geweldige zingende/pratende neger! Prachtig stuk, lekker vaag.

Leonardo DiCaprio zorgde ervoor dat 'Don's Plum' nooit in de Verenigde Staten verscheen

What's Eating Gilbert Grape
Drama, 1993