• 9.373.780 stemmen

Geregisseerd door: R.D. Robb

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire en Amber Benson

Releasedatum: 19 juni 2003

Plot Don's Plum

Net als elke zaterdagavond spreken Brad, Jeremy, Ian en Derek af in hun favoriete tent, Don's Plum. De Grote Opdracht voor de avond is zoals altijd weer om een meid te scoren, wat Derek echter als enige niet lukt. Wat zal er allemaal gebeuren wanneer 4 jongens en 3 meiden samenkomen in een café, en daar een onbekende vierde meid tegenkomen?

avatar van Yak

Yak

Wel, om maar in de taal van deze film te blijven spreken: behoorlijk kut. Wat we te zien krijgen is veel oeverloos geouwehoer over bitches, masturberen en sex in het algemeen, stompzinnig gescheld en gevloek dat het je zwart voor de ogen wordt, en een paar totaal geforceerde drama-scenes. Oké, DiCaprio doet het heel aardig en laat zich (met bijvoorbeeld Titanic in het achterhoofd) van een wel héél andere kant zien, en ook de andere heren laten blijken dat ze kunnen acteren. De dames zijn met hun veel te nep-vrolijke getetter eerder een kwelling om naar te kijken. Met Meadow Sisto voorop: steeds wanneer ze weer in beeld was leek ze te denken "Ah, wat voor interessant gezicht zal ik nu eens trekken?". Met slechts een enkel leuk moment krijgt dit prul één miezerig sterretje.

En dan nog dit: Don's Plum heeft me verdomme de hele avond gekost, omdat ik ervoor vanuit Den Haag op en neer moest naar Haarlem. Zelden zo'n tijdverspilling meegemaakt. Gelukkig maakte het goede gezelschap de tegenvaller toch nog te dragen.

avatar van remorz

remorz

Eén van de grootste miskopen die ik ooit deed.

De film probeert op een blasé manier heel cool over te komen, terwijl sommige scenes, net als sommige personages, om aandacht en bewondering lijken te schreeuwen.

Het is voor een groot deel te wijten aan de muziek, die op een heel knullige manier de sfeer van het moment moet benadrukken. Bijvoorbeeld zo'n vechtscene, waarvan de paniek en het drama door enkele snerpende gitaren tot uiting moet komen.

Ofwel het script is een aaneenrijging van nutteloze, puberale gesprekken, ofwel de improvisatiekunsten van de acteurs zijn gebrekkig; de film wist de aandacht moeilijk vast te houden.

Bovendien zijn de personages, hun problemen en hun handelingen zo inconsistent en onevenwichtig als de film zelf, waardoor het geheel als een pretentieuze plumpudding in elkaar zakt.

avatar van Waackx

Waackx

Je kan merken dat het een onafgemaakt project is want de film laat een aantal steken vallen.

Het camerawerk is goed verzorgd en het acteerwerk is redelijk.

Maguire acteert nog vrij goed maar daar tegenover staat het matte optreden van DiCaprio die op de automatische piloot speelt.

De film is zowel niet slecht als goed maar een hoop ophef toendertijd eigenlijk voor niks.

avatar van starbright boy

Enerzijds visueel fris, al was een betere editor geen overbodige luxe geweest, en bij vlagen erg interssant, maar ook behoorlijk aanstellerig en onevenwichtig. Het toenmalige vriendenclubje is heerlijk uit de losse pols aan het spelen, Dicaprio voorop. Een paar interessante ideetjes die flink de mist ingaan (met name de spiegelscenes). Paar hele sterke scenes. En geinig om een hoop acteurs in vroege rollen te zien (en bij de minder bekende op te zoeken wat daarvan geworden is).

Waarom DiCaprio en Maguire dit destijds wilden tegenhouden is me eigenlijk een raadsel.