• 9.374.577 stemmen

Prick Up Your Ears (1987)

Biografie / Drama | 111 minuten

Genre: Biografie / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stephen Frears

Met onder meer: Gary Oldman, Alfred Molina en Vanessa Redgrave

Releasedatum: 6 augustus 1987

Plot Prick Up Your Ears

Tijdens zijn tienerjaren raakt Joe Orton bevriend met de oudere Kenneth Halliwell. Ze beginnen een relatie. Zowel Orton als Halliwell proberen het te maken als toneelschrijver. Alleen Orton is succesvol en dat heeft grote consequenties.

Kenneth Halliwell

Leonie Orton

Elsie Orton

Mrs. Sugden

Mr. Sloane Actor

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Hier had ik meer van verwacht. Zit hem in mijn ogen vooral in het afschuwelijke personage van Kenneth Halliwell, het wordt ons nooit duidelijk wat Joe orton in hem ziet en er wordt in het begin al dusdanig veel over hem verteld wat betreft aanstellerij en jaloezie dat er in de rest van de film helemaal niets aan wordt toegevoegd. Hij is een vervelende zuure gast en dat blijft hij en de enige toevoeging is dat ons matigjes wordt uigelegd waarom hij dat is. De erg sterke rol van Gary Oldman weet de film nog net van een totaale ondergang te redden.

avatar van starbright boy

Jemig wat een verademing om deze biografische film te zien na Bohemian Rhapsody. Heel andere film en het grootste deel van de wereld heeft geen idee wie Joe Cole was, maar toch ik moest er wel aan denken. In plaats van een serie anekdotes worden hier prachtige ,rijke en complexe karakters gecreëerd en waar de film vol kansen zit om zaken emotioneel uit te melken verliest het nooit zijn passende lichte toon. Gek dat ik dit ook weer pas twee decenna na My Beautiful Laundrette zie, maar het kan verkeren.Oldman is prachtig, Molina misschien nog wel beter.