• 9.373.940 stemmen

The Sword in the Stone (1963)

Animatie / Familie | 79 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Merlijn de Tovenaar

Geregisseerd door: Wolfgang Reitherman

Met onder meer: Rickie Sorensen, Karl Swenson en Sebastian Cabot

Plot The Sword in the Stone

"Tired of living in a Medieval mess... Merlin uses all his magic powers to change a scrawny little boy into a legendary hero!"

Arthur is een jong kind dat ervan droomt om een ridder te worden. Bij een jachttocht loopt hij tegen Merlijn op, een machtige tovenaar die grootse plannen heeft met de jongen. Hij leert hem om eerst zoveel mogelijk kennis te krijgen, om zo iets te kunnen worden in het leven. Maar dat loopt niet helemaal zoals de tovenaar had gedacht.

The Narrator/Sir Ector (stemrol)

Merlin (stemrol)

Archimedes the Owl (stemrol)

Madam Mim / Old Lady Squirrel (stemrol)

Kay (stemrol)

Wart (stemrol)

Little Girl Squirrel (stemrol)

Sir Pellinore (stemrol)

avatar van Jos2

Jos2

Een van de mindere Disneys.

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Soms wel grappig maar duidelijk niet de beste disney. Disney probeert er iets van te maken. Disneys die slechter zijn: Taran en de toverketel en Alice in Wonderland.

avatar van Pugsley

Pugsley

Heb ik goede herinneringen aan, geweldige Disney-film!

avatar van empirekees

empirekees

Een van de beste van disney! 4*

avatar van Jos2

Jos2

empirekees schreef:

Een van de beste van disney! 4*

Dat kun je niet menen....

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Zeer goede Disney! Die heks vond ik zeer vermakelijk en het hele verhaal wordt op een aardige manier tot uiting gebracht. Zeer leuke tekenfilm.4*

avatar van empirekees

empirekees

Jos2 schreef:

Dat kun je niet menen....

Zeker wel, en die nederlandse stemmen van o.a. Lex Goudsmit geweldig man, waarom maken ze nu zulke verschikkelijk rotzooi

Ik maak er 5* van!

avatar van Moviestar

Moviestar

Ja deze is inderdaad erg leuk en blijft ook voor mij een van de betere van disney ooit.

avatar van Lux

Lux

Ja vind ik ook een van de beste disneys

avatar van Mes-One

Mes-One

Yow, dit is gewoon de beste Disney film....

Hoewel Robin Hood ook uitermate genietbaar is...

avatar van Freud

Freud

Alle leuke vondsten uit deze film komen uit het boek Arthur, the once and future king, van Terence H. White. Dat is overigens een van de beste Engelstalige boeken ooit, en zeker een van de grappigste. En zo'n fantasie, ik zou er uren over kunnen vertellen. Maar dat hoort misschien niet huis op deze site...

avatar van Chr.s

Chr.s

ik moet hem echt weer een keer zien, weet nog wel dat ik als kleine chris deze vaak keek

avatar van Boy28

Boy28

empirekees schreef:

Ik maak er 5* van!

Mee eens,altijd beter dan die lelijke computer tekenfilms

avatar van The One Ring

The One Ring

Een leuke Disneyfilm. Uniek dat er niet een soort liefdesverhaaltje in zit overigens. Dat doet Disney anders wel altijd. De enige andere Disney's zonder liefdesverhaal zover ik me kan herinneren zijn The Emperors New Groove en Alice in Wonderland. Het is ook moeilijk om in daarin een liefdesverhaal te stoppen. Verder is dit gewoon een vermakelijke Disneyfilm, met als enige nadeel dat er iets te weinig gebeurd. Het verhaal komt traag op gang.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

The Empire's New Groove kan je echt wel een liefdes verhaal in stoppen. Maak van Pacha een vrouw en van zijn vrouw een broer.. Klaar...

avatar van Respekked

Respekked

1 van mijn lievelings disneys van vroeger. Samen met de lion king en finding nemo echt de beste animatie/teken films die ik heb gezien.

avatar van donnie darko

donnie darko

één van de beste tekenfilms in mijn ogen van disney. Boordevol geweldige humor en mooie shots.

4.5 sterren.

avatar van stan

stan

Het blijft een hele leuke film, ik heb die film echt zo vaak gedraait dat de videoband een beetje op is

avatar van donnie darko

donnie darko

stan schreef:

same here. En ik heb hem dan nog op twee video's staan, engels en nederlands.Allebei wel even kapot.

avatar van Respekked

Respekked

Ik heb geen videorecorder meer nog veel erger

avatar van olano

olano

stan schreef:

Bestaat ook op DVD, als dit een tip kan zijn.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het is wat minder dan we gewend zijn van disney maar toch wel een die erbij hoort!!

leuk verhaal...

avatar van Anakin01

Anakin01

Wow! Ik had wel pakken minder verwacht van deze film.

Dit is toch mega?

Zooo grappig, vond de gebeurtenissen prachtig

Het gevecht tussen de tovenaar en die heks is zo leuk.

Hele goede film!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Madam Mikmak vond ik erg leuk, verder vond ik de film nogal tegenvallen, het verhaal had voor mij niet zoveel om het lijf. 2,5*

avatar van xplorer

xplorer

leuke verhaal, wel grappigge film.

avatar van film_kaza

film_kaza

niet een film die ik onthoudt. wel leuk voor een keer maar niet voor een 2e keer.

avatar van Phoenix

Phoenix

Die eekhoorntjes waren wel te schattig. Vooral dat geluidje.

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Kijk hem in het Engels en het is een topper. Vooral de stem die uil.

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

maxcomthrilla schreef:

Mij wel, verhaal gaat over de jeugdjaren van koning Arthur en de kennismaking met Merlijn. Walt Disney heeft er vanalles bij gefantaseerd of dingen weggelaten ,wat juist zo leuk is. Dat deed ie ook bij, Sneeuwitje, Pinokkio, Assepoester, Peter Pan, Alice in Wonderland en Doornroosje.Wat je ook ziet in de korte filmpjes. Zoals de Big Bad Wolf (Roodkapje) The Wise Little Hen (Kippetje Tokketok) Babes In The Woods (Hans en Grietje) de drie Biggetjes , The Pied Piper (rattevanger) Jack van de Bonestaak, vervangen door Mickey, Donald en Goofy enz.

avatar van aegron

aegron

Sneakerjeans29 schreef:

Mij wel, verhaal gaat over de jeugdjaren van koning Arthur en de kennismaking met Merlijn. Walt Disney heeft er vanalles bij gefantaseerd of dingen weggelaten ,wat juist zo leuk is. Dat deed ie ook bij, Sneeuwitje, pinokkio, Assepoester, Peter Pan, Alice in Wonderland en Doornroosje.Wat je ook ziet in de korte filmpjes. Zoals de Big Bad Wolf (Roodkapje) The Wise Little Hen (Kippetje Tokketok) Babes In The Woods (Hans en Grietje) de drie Biggetjes enz.

Het zijn niet Disney's verzinsels. Deze film is een verfilming van (een deel van) The once and future king van T. H. White.