• 8.902.386 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Michael Paré, Lisa Eichhorn en Dean Devlin

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Plot Moon 44

"In the outer zone... you need a friend"

Wanneer alle aardse bronnen zijn uitgeput, breken grote oorlogen uit op verschillende planeten, om de bewaarde voorraden te stelen van elkaar. Moon 44 is de sleutel voor een vijandelijke overname. Gevangenen worden naar de Moon 44 gebracht om speciale helikopters te leren besturen en de voorraden te verdedigen.

avatar van neo

neo

eerste science fiction project van roland emmerich.matig acteerwerk,onorigineel script en redelijke special effects.verder zijn er wel wat goeie scenes met helikopters.later zou emmerich met dean devlin gelukkig beter films maken (godzilla uitgezonderd).2 sterren

avatar van jex

jex

low budget sci-fi film met Dean Devlin als geek. Hij is trouwens ook de producer van alle Emmerich films sinds Universal Soldier.

avatar van pjotr

pjotr

redelijke special fx ? Heb je dat maan-auto-tje wel gezien?

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Is Dean Devlin hier een acteur?

avatar van Wouter

neo schreef:

eerste science fiction project van roland emmerich.

Lijkt me deze:

avatar van neo

neo

Dat lijkt mij bij nader inzien ook

avatar van WB

WB

De poster heeft wat weg van Apollo 13

avatar van otherfool

otherfool

Vroege Emmerich heeft best behoorlijke Special Effects, ondanks het (ongetwijfeld) lage budget. In die zin een aanradertje. 2,5*.

avatar van Theunissen

Goh dat is best lang geleden dat ik deze film gezien heb. Het verhaal was best leuk verzonnen maar de uitvoering was belabberd waardoor de film ook niet boeiend laat staan spannend werd. De special effecten zagen er overigens nog redelijk uit en dat geldt ook voor diverse beelden. De cast (zeer matig) kon helaas ook niet overtuigen waardoor deze film al met al zeer belabberd was.

FlorisV

Ik herinnerde mij een ontzettende, niet al te beste b-film maar bij herzien viel het enorm mee. Met mooie sets: alles ziet er gedetailleerd, oud en lekker vies uit. Het idee van de "used future" uit Star Wars is goed overgenomen. De effecten zijn goed en godzijdank is er geen cgi, dat is het fijne van een begin jaren 90 film. Ik kon hoofdrolspeler Michael Pare prima uitstaan en de muziek is ook naar behoren.

Grootste minpunten zijn de bezwete varkenskop van Leon Rippy als de sergeant en het haar van Cookieman Stephen Geoffreys. Verder een wat afgeraffeld einde (Stone zijn shuttle is vernield hoe heeft hij terug kunnen reizen?).

Leuke (en niet altijd fraaie) details:
-Neanderthaler Brian Thompson die blij mededeelt dat hij het literaire boek met sonnetten uitgelezen heeft, deze is toch het meest om je bij te bescheuren;
-Bijna iedereen is continue bezweet. Het zal lekker geroken hebben op de set. MIsschien ontbreekt het in de toekomst aan goede airco? Je ziet wel ouderwetsche ventilatoren...
-Alle navigators zijn nerds, alle piloten zijn opgepompte sportschooljongens;
-Alle deuren hebben een ingebouwde stoommachine: misschien hadden ze een fiks aantal uit het disco tijdperk in de uitverkoop;

Nerd Dean Devlin zou later blijvend gaan samenwerken met Roland Emmerich.

pjotr schreef:

redelijke special fx ? Heb je dat maan-auto-tje wel gezien?

Nee, nergens een autootje gezien. Wat was er mee, reed die op stoom? Heel veel lijkt te werken op stoom in deze film, zoveel stoom zie je.

avatar van Captain Proton

Captain Proton

Een redelijke sf film. In 1990 voor het eerst gezien en toen vond ik het vet. Maar 28 jaar later. Oh, help. Cast ging wel, verhaal ook en special effects ook. Het is niet een toppertje, maar wel leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zo slecht vond ik 'm niet. Zag er zeker niet knullig uit: de Sci-Fi sfeer zag er fijn uit, zelfs een beetje Blade Runner achtig in enkele scènes, en hoewel het allemaal niet veel voorstelt blijft het toch onderhoudend. Je ziet wel dat dit een blueprint is voor Emmerichs latere films. Het knulletje die in zijn kakker wordt gepakt door de stoere gevangene is een cliché om hard mee te lachen. Vreemd genoeg zijn het net de actiescènes die tekort schieten in Moon 44. De finale scène waarin de basis aangevallen wordt door de concurrentie zag er echt niet goed uit. Verder heb je een hoop bijrolacteurs in de hoofdrol zoals Brian Thompson in zijn zoveelste ruige hersenloze rol en Michael Paré die nog minder charisma heeft als een zak aardappelen. Toch vind ik de film gezien het beperkte budget, geen totale mislukking.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2062 berichten

Ik had Moon 44 tot op de dag van vanavond nog nooit gezien. ik huurde destijds heel veel in videotheken maar daar is Moon 44 niet bij geweest. Ik ben zelf liefhebber van o.a. oude films en had Moon 44 net als vele andere oude films in de loop der jaren in mijn collectie verzameld. Moon 44 is een amusante film die niet verveelt en een leuk verhaal heeft en ziet er verzorgd uit. Voldoende actie. Prima kijkvoer voor een filmavond.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Emmerich is nooit een echt goede regisseur geweest. Of laat ik het beter zeggen, hij heeft nooit een klaper uitgebracht en Moon 44 is ook geen super werk. De inkleding is aardig alleen het verhaal en de cast bakken er maar heel weinig van. Het script is natuurlijk ook niet best en dat tekent de gehele prent, en dan niet in de positieve zin van.

Het meest jammerlijke is wel dat je compleet met geen enkel personage iets krijgt, ze konden van mij allemaal verongelukken... who cares. En dat is de achilleshiel van dit broddelwerkje. Men probeerde wat sympathie met enkele gasten op te wekken, alleen dat is volledig mislukt.

Geen diepgang, geen goed verhaal en een belabberd script door niet al te goede acteurs. Dit alles geregisseerd door een al niet te geweldige regisseur en dan heb je gewoon de ingrediënten voor een belabberde hutspot waar de honden geen brood van lusten. Dan blijft 2,5** ook echt wel het maximale wat ik wederom kan geven. En dat is dan omdat ik het genre en de tijdperk waarbinnen de prent uitgekomen is erg waardeer.

FlorisV

"Dieser Film werd im Jahr 2038 verboten." Zegt de hoes hierboven.

Omdat ie zo slecht is, is het inkoppertje.

Maar wat wordt er in godesnaam mee bedoeld?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De film speelt zich af in 2038. Het verband kun je wel raden lijkt me

avatar van james_cameron

Visueel nog best de moeite waard, met aantrekkelijk Aliens-achtig production design en leuke technische snufjes, maar inhoudelijk houdt dit niet bepaald over. De cast bakt er ook weinig van. Dean Devlin, later met Emmerich verantwoordelijk voor grote hits als Stargate, Independence Day en Godzilla, is hier één van de hoofdrolspelers en doet het helemaal zo slecht nog niet. Kon dat maar gezegd worden van de rest van de akteurs. Maar goed, met Malcolm McDowell en Stephen Geoffreys in de cast is de film natuurlijk wel direct cult.