• 9.371.167 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Jag Mundhra

Met onder meer: Joseph Bottoms, Adrienne Barbeau en Rudy Ramos

Plot Open House

"Now it's open season for murder."

Iemand vermoordt makelaars. De dader belt een psycholoog tijdens zijn radioshow, waarna de psycholoog samen met de politie op zoek gaat naar de moordenaar. Ook is de vriendin van de psycholoog een makelaar, en het wordt duidelijk dat de moordenaar zijn informatie krijgt via een huizenlijst die zij ooit heeft weggegooid.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Joseph Bottoms speelt op een weinig interessante wijze de hoofdpersoon in deze met recht vergeten slasher. De eerste vondsten/moorden worden wat verpest doordat men te lang een overdreven hysterisch gillende in beeld laat. Daarnaast worden flink wat scenes verpest doordat de muziek veel te aanwezig is. Adrienne Barbeau speelt dan nog wel redelijk als de vriendin van Bottoms' personage. Verder komt er ook nog wel een lekker over-the-top geacteerde huisbaas voorbij die het duidelijk niet zo heeft op het vrouwelijke geslacht. Helaas bevat de film op wat bloedspetters en een afgehakt hoofd na ook geen gore.
Al deze dingen zorgen voor een matige kijkbeleving die enkel uit te zien is voor zotten als ik die alle jaren '80 slashers gezien wil hebben.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Richard_Voorhees schreef:

Hier nog zo'n zot! Inderdaad erg vervelend. Was er aan begonnen omdat ik benieuwd was naar de Black Christmas-achtige finale zoals ik in een recensie las, maar daar niets van terug gezien. Ik vind gebrek aan gore nooit zo erg als de personages interessant genoeg zijn. Dat waren ze sowieso al niet, maar erger vond ik nog die vrolijke muziek waar de hele film mee dichtgesmeerd is én die elke kans op spanning wegneemt. En uiteindelijk is dit net als New Year's Eve niet echt een slasher, maar meer een spanningsloze thriller. In een spuuglelijk jaren '80-decor.

avatar van mikey

mikey

Black Chistmas achtige finale?? Ik had wel een Halloween momentje. Verder is dit een artistieke drol. Een nachtprogramma presentator wordt suf gebeld door de Open House killer. Iemand die vrouwelijke makelaars ombrengt. Helaas geldt hier niet de regel zo slecht dat het leuk wordt... het is zo slecht dat je knokt tegen dichtvallende oogleden. Kijk dan liever The Open House (2018).