• 9.370.356 stemmen

There Was a Little Girl (1981)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Madhouse / And When She Was Bad / Flesh and the Beast

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Ovidio G. Assonitis

Met onder meer: Trish Everly, Michael MacRae en Dennis Robertson

Plot There Was a Little Girl

"Many people visit… no one ever leaves."

Julia, een lerares in een school voor doven, heeft een erg misvormde en gestoorde tweelingzus die opgesloten zit in een gesticht. Julia's tweelingzus ontsnapt om Julia's verjaardagsfeest te "bezoeken" en alle gasten te laten vermoorden door een enorme hond.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ToNe

ToNe

Matige horror met, als cheesy hoogtepunt, een draai aan de 'Here's Johnny' scene van The Shining.

Als er niet gemoord wordt, zijn de karakters erg slap maar vooral overbodig aan het praten. Een Japanse congierge, een bijgelovige Zuiderlinge, allemaal zonder enige toegevoegde waarde.

Zodra we dan de 'zindere' conclusie naderen, kunnen we ons opmaken voor een vrij onverwachte twist, maar niet geheel verrassend. Jammer genoeg zit daar een lange, psychotische monoloog aan vast.

Met de herkenbare klanken van de soundtrack componist van Cannibal Holocaust.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Deze in Amerika opgenomen Italiaanse horrorfilm ontstijgt het pulpgehalte wat vele tijdgenoten wel bezitten. Het camerawerk is erg fraai, de effecten zijn goed te pruimen en het acteerwerk is niet slecht. Dierenliefhebbers moeten deze film niet zien. Hoewel er naar mijn weten geen echte dieren in worden vermoord - in tegenstelling tot vele andere Italiaanse horrorproducties uit die tijd - gaat het er heftig aan toe. De scène waarin de moordlustige hond er aan moet geloven, is best grof. Ik kon het wel waarderen. Het beest vermoordde eerder diverse mensen op brute wijze. De scène waarin Julia aan haar doofstomme leerlingen probeert uit te leggen wat er met een van hun medeleerlingen is gebeurd, is best aandoenlijk. Het acteren is daarom best goed te noemen en vervalt niet tot dat clichématige wat je in vele andere Italiaanse films wel ziet. Naast een dosis gore bevat de film ook goede spanning, maar qua tempo wisselt het nog wel eens.

There Was a Little Girl is een bijzondere Italiaanse horrorproductie die zeker de moeite van het kijken waard is.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Flauwe horror. Hoewel het nog redelijk te volgen was is het uiteindelijk geen goede film geworden. Had nog enigszins hoop om dit een 3,0 te geven. Naar het einde toe leek het wel goed, maar het viel erg tegen. Vooral met het zwak ogende gore. Geen enkel stukje had iets waar je echt in kwam. Voor de rest liet het nauwelijks indruk achter. Op een gegeven moment voelde het aan dat deze film werd afgeraffeld. Het feit dat er herkenbare klanken van Riz Ortolani's muziek score "Cannibal Holocaust" erin zit deed wat mij betreft ook niet goed. Voelde eigenlijk als een goedkoop film project die muziek steelt en zo in zijn eigen film propt. Redelijk is het nog vanwege de belichting en sfeer. De rest van de film is helemaal niet zo goed, vooral als je deze film wil kijken ivm gore. 2,5.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Mooiere poster

avatar van wendyvortex

wendyvortex

80's slasher over Julia wiens gestoorde tweelingzus net een paar dagen voor het 25ste verjaardag uit de inrichting ontsnapt. Weliswaar niet zo'n nagelbijter als Halloween, maar bevat toch een paar hele fijne slasher-momentjes. Okay en ééntje voor de boekjes, de boorscène.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Typisch voorbeeld van zo een film waarbij de poster veel beter is dan de film zelf. Verhaaltje had wel potentieel met de school voor doven en slechthorenden als leuke toevoeging. Helaas kabbelt het verhaaltje een beetje verder aan gezapig tempo met enkel brutale maar vrije inspiratieloze moorden om de kijker wakker te houden. Toegegeven een dobberman als moordwapen is wel origineel. Er komt op het einde een soort van twist, maar dit wordt dan nog op een saaie manier gerekt. Een conclusie of duidelijke uitleg komt er niet, gemiste kans.

avatar van goongumpa

goongumpa

Die doberman speelde f*cking goed. Zo'n close-up van zo'n hond met ontblote tanden is oneindig veel enger dan menig gemaskerde moordenaar.

avatar van mikey

mikey

Geen rotweiler?

Aan de poster te zien wel.

avatar van goongumpa

goongumpa

Het is idd een rottweiler, had het zomaar overgenomen uit de review van alexspyforever. Hier de bewuste close-up. Eng beest.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Gezien op Britse DVD. (release Film 2000). De slechte klankband, waardoor de dialogen moeilijk verstaanbaar waren, de non-anamorphic print en het gebrek aan Engelse ondertitels hebben de pret bedorven. Alleen naar het einde toe was de film een beetje spannend. Tot overmaat van ramp was de versie gecensureerd en dus beduidend korter dan beloofd.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Verrassend leuk horrorfilmpje dat vooral het laatste half uur wat leuke momenten kent.

Mooie blu ray van Arrow.

3,5