• 9.377.071 stemmen

Alternatieve titel: Dead People

Geregisseerd door: Willard Huyck en Gloria Katz

Met onder meer: Michael Greer, Marianna Hill en Joy Bang

Plot Messiah of Evil

"Terror you won't want to remember—in a film you won’t be able to forget."

Een jonge vrouw gaat naar een kleine stad in Californië om haar vader te zien, met wie ze al lange tijd geen contact meer heeft. Als ze bij zijn huis aankomt ziet het er verlaten uit. Ze ontmoet een groep hippies met wie ze de vreemde dingen die in de stad gebeuren onderzoekt. Het blijkt namelijk dat een oude voorspelling, over de terugkeer van de Messias van het kwaad, uitkomt.

avatar van zombie

zombie

Weird filmpje...het tempo ligt vrij laag en de special effects zijn ook vrij crappy, maar deze moet 't dan ook van de coole sfeer hebben. (de actrices mogen er ook zijn en er speelt een creepy albino in mee )

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Hier bijna gratis te krijgen: http://www.dvdpacific.com/item.asp?ID=546770

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Een film die het niet moet hebben van de gore of suspense, maar wel van de macabere sfeer. De actrices doen het goed, maar de mannelijke vertolking was beneden alle peil.

De meest memorabele scène in de film moet toch die van in de cinema zijn.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Verrassend sterke zombie-film uit 1973 die inmiddels in het publieke domein beland is, ergens is dat wel jammer want de print die in omloop is die is inmiddels behoorlijk vaal geworden en zal voor het grote publiek onbekijkbaar zijn, zo'n klein schermpje wil dan nog wel eens helpen.
Nog niet zo bloederig en ingewandenrijk als in latere Fulci-tijden, maar met minimaal twee klassieke scenes (de supermarkt en de bioscoop) en okay de hereniging met de vader, rood en blauw het is een mooie kleurcombinatie
Verhaal weet voldoende te boeien en met name de tweede helft van de film is erg sterk.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een soort H.P. Lovecraft voor de LSD gebruikende hippie-generatie. Occulte, apocalyptische taferelen als profetieën, bloedende oogkassen, opkomst van een soort antichrist en een negroïde albino man die met een pick-uptruck vol lijken rondrijdt. Volslagen gestoord, waarbij het surreële gevoel vergroot wordt door derderangs acteerwerk, verschrikkelijke speciale effecten en een inconsequent plot. Wel fraai zijn de geflipte set pieces en het creatieve kleurgebruik op het beeld. Met de beste wil van de wereld geen goede film te noemen, maar het hoge B-film gehalte maakt het tot vermakelijk

obscure niche-cinema.

avatar van joolstein

joolstein

Ondanks dat de film redelijk veel positieve reviews krijg, vond ik de film verre van goed. De low-budget seventies horror film draait om niet veel personages: 1 man en drie vrouwen. Plus een negroïde albino die, voor Joost mag het weten, aan het begin soms langs kwam? En als twee van die vrouwen op pad gingen dan... Ook op de momenten dat er dan wat "gore" kwam zoals de bioscoop en supermarkt moorden, waren die vooral tam en verre van spectaculair. Eerder lachwekkend. En wat waren die stadsmensen dan precies? Vermoedelijk zombies maar ze gedroegen zich te veel als gewoon; mensen. Daarnaast was er voordat en tijdens dat een moord plaats ging vinden even elke logica zoek. Naast die "enge" momenten, was het middelste gedeelte vooral langzaam en leek het alsof het einde maar was afgerafeld. Het enige waar ik nog iet positiefs over kan zeggen; waren de zeventige jaren decors en de mooie vrouwen. Verder is het vooral een sterk verouderde film uit 1973, die maar weinig leuks te bieden had.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Eigenlijk volledig eens met joolstein. De regisseur moet hebben gedacht hoe kan ik een verhaal dat je in een half uur of korter kan vertellen uitsmeren over een film van anderhalf uur. Traag tempo, iedereen laten acteren alsof ze een relaxerend middel hebben genomen en nog maar wat broddelen met rare situaties, onnozele dialogen en hallucinaties. Ik vond het meer een pretentieuze arthouse dan echte horror die nergens weet te boeien.

avatar van joachimt

joachimt (crew films)

Ook ik sluit me aan bijn joolstein. Ik vond het verhaal slecht verteld. Een hoop zinloze scènes en een hoop vond ik erg onduidelijk, terwijl het eigenlijk een best simpel filmpje moest zijn geloof ik. Daarnaast was er totaal geen spanning. Nogal een gemis in dit genre. Als dan ook de gore erg slap is, blijft er weinig over.

avatar van starbright boy

Een compleet opgeknapte versie (en naar het schijnt was dat nogal nodig) komt in oktober uit bij Radiance.

avatar van Basto

Basto

• 11952 berichten

Bizar horrorwerkje dat het vooral van de eigenaardige sfeer moet hebben. In een schijnbaar verlaten dorpje gaat een vrouw op zoek naar haar vader.

Er vinden wat vreemde ontmoetingen plaats en het is duidelijk niet pluis. Het had een vroege Cronenberg kunnen zijn.

3,5

avatar van John Milton

John Milton

Nog voor de film af trokken de geldschieters zich terug, en kon de film niet worden afgemaakt. Naar verluidt is het ongemonteerde beeldmateriaal toen opgekocht door een Fransman, en onder deze titel uitgebracht. Wellicht dankt Messiah of Evil zijn mysterieuze kwaliteit daaraan, maar het kan natuurlijk ook dat het anders een veel bekendere klassieker zou zijn geweest. We zullen het nooit weten, maar ik vond dit wel een fijn en sfeervol werkje, met enkele zeer bevreemdende scenes.

avatar van clubsport

clubsport

je kan beargumenteren dat deze film sfeer heeft , en dat kan ik dan onmogelijk ontkennen , maar sfeer wil niet zeggen dat de film goed is , lijkt wel of de film arthouse wil zijn maar het weet nergens echt te boeien , je hebt veel van die italiaanse horror pulp uit de jaren 70 die dezelfde sfeer hadden en na een paar ervan gezien te hebben kan ik volmondig verklaren dat ik er niks mee heb .

twee knappe actrices die er in spelen en dat was het dan , die 90 minuten leken wel erg lang te duren .

avatar van Seam

Seam

Via een aanbeveling op reddit ontdekt. Toch met enige verwachtingen de film opgezet, maar bleek toch tegen te vallen. De film heeft een mooie sfeer, de muziek is heerlijk klassiek synths, de kostuums zijn prachtig (conform jaren 70). Maar het plot is vooral mysterieus, zonder uiteindelijk echt pakkend te worden. Spannend wordt het nooit, eng wordt het nooit. En het plot gaat ook nooit een bizarre kant op, het blijft allemaal erg tam. Dus toch jammer, hoewel ik de hogere waarderingen van anderen wel snap.

Want ik moet zeggen, de 'gang' scene in de eerste vijf minuten is geweldig. Mooie gefilmd met een intrigerende voiceover en een akelig moment waarin opeens de toon van de stem totaal veranderd. Kippenvelmoment!

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een jonge vrouw wordt geïntrigeerd door het bevreemdende stilzwijgen van haar vader en gaat naar hem op zoek in een geïsoleerd dorp aan de Amerikaanse westkust. Ze wordt daar geconfronteerd met een oude vervloeking die de bewoners van de streek op regelmatige tijdstippen omtovert tot bloeddorstige kannibalen.

Ondermaatse low-buget zombiefilm met een traag tempo en wisselvallig acteerwerk. Het plot mist samenhang. “Messiah of Evil “ voelt als een film die zich meer afspeelt op het niveau van het onderbewuste dan van de rede, wil een mix zijn van een Lovecraftiaanse nachtmerrie en een droomlogica van Europese arthouse-horror maar kon mij niet bekoren. We staan verschillende trappen lager dan “Night of the Living Dead” waardoor de film beïnvloed is.