Genre: Biografie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Catch Me If You Can
"The true story of a real fake."
Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt ooit aan zijn kunnen. Maar intussen licht Frank, amper twintig jaar oud, iedereen op en verdwijnt hij keer op keer zonder een spoor achter te laten. Tot de politie een internationale klopjacht opent. Gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Frank Abagnale, een valsemunter en meesteroplichter die voor zijn 21ste al voor miljoenen dollars aan valse cheques uitschreef en het geld vervolgens weer even gemakkelijk uitgaf.
- Trailer (YouTube)
- Catch Me If You Can (BoekMeter)
- Catch Me If You Can (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Cheryl Ann
Special Agent Witkins
Earl Amdursky
Flipman
Ik ben benieuwd naar deze Film omdat Spielberg bij mij hoge ogen gooide met "Minority Report" en omdat ik de laatste tijd steeds meer vertrouwen krijg in Leonardo DiCaprio.
Dead01
- 1977 stemmen
Is zeker de moeite waard;-).Vind ik toch dus kijken maar:-)
Dynamovie
Leuke, onderhoudende film met een goed acterende Walken en DiCaprio.
FullMoon
Ik heb de film net gezien op Net 5. Ik vond het een leuk verhaal. Met Tom Hanks kan het niet stuk gaan
Goodfella_90
Ik zag de hele tijd Guarnere van BoB in één van die 2 agenten van Tom Hanks. Kan dat kloppen of lijken ze toevallig op elkaar?
Leno
Het verhaal is simplistisch en een aantal scenes is erg ongeloofwaardig en voorspelbaar. Nu moet je van een Spielberg film ook geen verrassingen verwachten. Wat je wel kunt verwachten is een vermakelijke en luchtige film die prima amuseert. Die verwachting komt ook uit. Niets bijzonder, maar prima vermaak.
Redlop
Heerlijke film nog steeds. Op zich een eenvoudige komedie/misdaad-film en des te knapper dat Spielberg hier een bovengemiddelde film (bijna feel-good movie)van wist te maken.
AHWA
Dat klopt, dat was inderdaad Guarnere.
Leuk filmpje met leuke rollen van DiCaprio, Hanks en Walken en in mindere mate Sheen. Het sfeertje van de jaren '60 zit er goed in, de soundtrack draagt daar aan bij.
wavanbuuren
Deze langzaam voortkabbelende film is behoorlijk kijkbaar, maar zeker geen hoogvlieger (Om maar eens in de trant van de film te blijven)
Na een uurtje heb je het allemaal wel gezien, alleen komt er dan nog ruim een uur. De acteerprestaties van Met name Leo en Walken zijn vrij sterk, echter Hanks haalt voor mij nooit het nivo van bv Castaway of Philladelphia. krappe 2 1/2 *
mister blonde
eens met van Buuren. 140 min. is veel te lang voor deze film en Hanks is een complete miscast. De rol van Walken had ook nog eens meer ingezeten. jammer, want in potentie een heel leuke film met veel aardige momenten. 2,5 blijft staan.
Marinus
Voor de tweede keer gezien.
Opnieuw vind ik het een originele film, echter net als de vorige keer dat ik hem zag vind ik hem niet super.
Zeker vermakelijk, geen top-film --> 3,5 ster
Woutjinho
ik weet nog dat ik deze heb gezien in de bus vanuit parijs, ik had moeite om wakker te blijven, dus het was zeker geen speciale film
ik heb hem laatst weer gezien, en heb mn stem verhoogd, toch wel een goede film als je niet zo moe bent
brielen
Ik vond het een prachtfilm met klasse-acteurs in fleurige retro-decors van de vroege jetset en met hilarische scénes en rake grappen.
Voor Steven Spielberg nogmaals een dikke pluim.
stefkuh
leuke film, maar khad er eigenlijk iets meer van verwacht. Op het begin vond ik de film heel leuk maar na een tijdje leek het de hele tijd hetzelfde te zijn.. Toch vind ik dit nog een leuke film.. natuurlijk door leonardo dicaprio en tom hanks
***
xenne
had er ook meer van verwacht ... ik vind het verhaal nogal ongeloofwaardig op sommige momenten, toch wel een minpunt voor een film die zich basseert op waar gebeurde feiten .... een andere minpunt van de film is de eentonigheid, er zit te weinig verhaal in - beetje steeds hetzelfde krijgen we te zien, en de lengte van de film werkt dit nog in de hand. akteurprestaties zijn wel behoorlijk ... vermakelijke tussendoor film
2,75 sterren
silhoupin
Pracht van een filmpje. Een meesterwerkje van steven spielberg. meesterlijk gespeeld door hanks, dicaprio en walken. Een origineel en mooi verhaal, spannend en aangrijpend, geen enkel moment saai. Een gezellige avondfilm. er hing ook een zeer leuk sfeertje aan de film en het waargebeurde eraan maakt het zo krachtig.
Zeer mooi verfilmd met mooie shots en sterke dialogen. 4 sterren voor deze prachtfilm.
Dead01
- 1977 stemmen
Dit is een heel goede film. Goed bedacht.
Is wel een waargebeurd verhaal e;-)
otherfool
Routineus, veel te lang werkje weet niet te verrassen en wordt al helemaal nooit spannend. Zo soms heb je van die films waarvan je zeker weet dat iedereen het niks vond, en dan kom je louter mensen met positieve verhalen tegen. Wat zij Bredero ook alweer?
1,5*.
wavanbuuren
Och, het kan verkeren....
Ik zie links en rechts wel wat minder positieve reacties staan toch?
BenicioDelToro
Ik wil niet vervelend zijn, otherfool, maar ik heb ook een positieve reactie.
In deze rol in Leonardo DiCaprio echt op zijn plek. (Bijvoorbeeld vergeleken met The Aviator, waar hij op een gegeven moment een jaar of veertig moet lijken maar er natuurlijk bij lange na niet als zodanig uitziet). Hij wordt bijgestaan door Chris Walken (brilliant as usual
) en een degelijke Tom Hanks, dat scheelt bovendien.
Het wordt misschien nooit echt spannend maar het is wel degelijk vermakelijk. En de film is lang ja maar dat stoort me totaal niet (anders dan bij - daar is ie weer - The Aviator). Het is gewoon een leuk verhaal over een kwajongen die iedereen steeds te slim af is. Prima film!
vier sterren
otherfool
Och, het kan verkeren....
Ik zie links en rechts wel wat minder positieve reacties staan toch?
Links en rechts; ja, maar het gemiddelde van de film is angstwekkend hoog...

Misdaadfilm 'Catch Me If You Can' met Tom Hanks en Leonardo DiCaprio vrijdagavond op televisie

Netflix voegt binnenkort deze vijf populaire films toe aan het aanbod

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen nog voor het einde van deze maand van Netflix

The Green Mile

The Departed
Misdaad / Thriller, 2006

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006
fbioplichterbiografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalattempted jailbreakengagement partymislaid trustbank fraud inspired by true storyadapted into play or musical