Genre: Horror / Thriller
Speelduur:
181 minuten (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: Salem's Lot
Geregisseerd door: Mikael Salomon
Met onder meer: Rob Lowe, Donald Sutherland, Rutger Hauer
Plot Salem's Lot
Journalist Ben Mears keert terug naar zijn geboortestad om het mysterie van een huis, waar hij als jongetje een vreselijk drama heeft meegemaakt, te onderzoeken. Maar bij aankomst in de stad blijkt het huis nieuwe bewoners te hebben die niet voor honderd procent te vertrouwen zijn.
damon
jup, maar op iMDB staat ie gewoon aangegeven als TV film
en metr zo'n cast zal ik daar niet over zeuren
Fiend
Deze film viel me wat tegen. De special effects waren niet om aan te zien (voorzover ze er in zitten dan). Er was wel een leuke sfeer gecreerd, maar lang niet zo duister als interview with a vampire. Maar naast dat houd de film je toch 3 uur lang nieuwsgierig, maar meer ook niet. Spannend is het niet, en het einde viel me ook tegen.
Thorak
Goeie film, al zitten er heel wat invloeden in van andere films.
Zo lijkt de manier van verhaal vertellen wel veel op die van "interview with a vampire".
Helaas te weinig Sutherland en Hauer, waarvan zeker Donals Sutherland weer geweldig acteerd.
Daaraantegen we leen zeer verassend goede Rob Lowe
3.5 *
madelon25
Vond deze film (3 uur!!) beter dan ik vooraf had verwacht. Goede cast ook.
drmarty
Ik vindt dit een top film het maakt me niks uit als die op andere films lijkt hij is gewoon lekker spannend
pafski
Ik weet niet of hij al uit is op dvd maar heb hem al thuis liggen
Brothers Doen Wonderen Ahauhauha
The Musicman
Goede Film, duurt wel lang maar is zeker goed te doen. Geen langdradige momenten erin. Hij is zeker de moeite waard om te kijken
ewalk
Op zich onderhoudende film met duistere geheimzinnige sfeer. Hier en daar wat onduidelijk en langdradig.
De aansluiting van het begin met het einde is me niet helemaal duidelijk.
Conspiracy
Jah het was opzich een leuke mini serie,
met daarin op sommige punten best een leuke sfeer gecreerd. Maar wat me opviel is dat het verhaal zo anders is dan in het boek. Wat ik eigenlijk wel een min puntje vond. Maar wel goede cast.
Jurado
Ik durf hier niet naar te kijken.. de oude salem's lot uit 1979 is 1 van mijn Fav. horror films ben bang dat ik dit heeel slecht ga vinden,net als die re-make van the shining..man,man.
Jimmy009
Goed acteerwerk en ook meeslepend verhaal! Misschien duurde hij ietwat te lang maar was wel goed spannend en eng. Het begin was wel wat raar en had ook niets met het boek te maken maar een open einde zou ook niet zo goed zijn geweest dus! 4*
neoryzer
niet super, maar zeker ook niet slecht, dus zeker wel eens de moeite om te huren ofzo... 3*
moviefanatic
Ik lees hier een paar keer dat deze film vergeleken wordt met 'Interview with the vampire.' Komen in deze film ook vampieren voor of is het meer qua sfeer vergelijkbaar? Mijn interesse is in elk geval zeker gewekt!
Chattingforum
Geweldige film dit is, zeker omdat het van een Stephen King boek is:D
Cendrillon
Ik vond het eerste deel ook spannend, ik was erg benieuwd hoe het verhaal in het tweede gedeelte uitgediept zou worden. Helaas kwam hier weinig meer van terecht en verdween het ene na het andere personage zonder dat hier nog een spannend verhaal aan vast zat.
nightbreed
Neh, dit is het toch net niet hoor.
Meer een film voor de jeugd als je het mij vraagt.
De karakters en de acteerprestaties waren ook niet echt overtuigend.
Leno
Vrij aardige miniserie die tot het einde van het eerste deel een aardige spanningopbouw heeft. In het tweede deel krijgt deze opbouw echter een matig vervolg. Bovendien zitten er plotlijntjes in die interessant noch relevant zijn, puur om de tijd vol te maken.
Daarentegen is de sfeer heel aardig, zitten er best wat leuke scenes in en zijn de bijrollen uitstekend ingevuld. Lowe zelf is vrij saai maar Sutherland heeft een leuke rol, Cromwell is ook goed en Hauer steelt in zijn kleine rol weer 's de show als vampier.
En wederom een miniserie Salem's Lot naar het bekende King-verhaal. De 1979 versie is vele malen beter en eigenlijk is deze remake afgezien van Lowe die nog enigszins zijn best doet, een behoorlijke draak. Matig.
jorisr
Aardige film, maar kan lang niet tippen aan de orginele uit 1979,
die is wel echt gruwelijk goed. De remake is niet slecht geacteerd maar qua sfeer is de orginele vele malen beter.
Aan te raden: salem's lot 1979
Johan24
Ik vond de film zeker niet spannend en overtuigend. De hoofdpersoon was zo ingetogen, dat het irritant werd. De vieze lucht die ze roken kon wel eens van zijn leren jas zijn, die hij 24 uur per dag aan had.
De vele personages hadden weinig diepgang en ik merkte dat ik weinig betrokkenheid voelde.
Zeer matige vampierfilm
charmed one
ik vond het een goeie film ik heb hem nu 2 keer gezien hij is wel spannend vind ik maar iedereen heeft zijn eigen mening natuurlijk en smaken verschillen
erik1677
DEze versie is denk ik nog wel beter dan de orginele versie.
Deze versie is ook getrouwer aan he boek van stephen king.
_Moonwalker
Salem's lot was het eerst boek dat ik ooit heb gelezen van Stephen King. Was toen twaalf jaar oud en hield eigenlijk alleen maar van korte verhalen en het liefst met veel afbeeldingen erbij (Donald Duck stijl).
Dus het was voor mij een groot overstap om een boek als Salem's Lot te lezen op mijn twaalfde, maar dat was eigenlijk de shot die me verslaafd deed raken aan boeken van Stephen King.
Deze film vond ik een prima verfilming van het verhaal met een sterke rol voor alle acteurs. Het is moeilijk om een verhaal te maken over vampiers, want daar zijn duizenden verhalen/films over, maar dit verhaal vond ik fantastisch uitgewerkt. Kan niet anders met een schrijver als Stephen King.
Het begin is al erg goed, waarna de spanning langzaam wordt gebouwd. De relatie tussen de personen is ook goed uitgewerkt en prima acteerwerk en camera shots.
Dit is zeker een film die ik nog een keer ga kijken.
4.5
film88888
Voor mij is het een Remake, en met de juiste speelduur net als die van 1979.
Een goede cast waaronder Rob Lowe toch wel zeer goed bezig is, maar een te weinige Rutger Hauer wat heel jammer is, want zijn one-liners kwamen zeer aanstangjagend over.
Verder meer diepte in het verhaal van de persongage's, en nieuwe personage's, dan die van 1979.
Mooie special effects, en goede vampieren die niet van ophouden kennen.
4,0

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming