• 9.372.354 stemmen

Salem's Lot (2004)

Horror / Thriller | 181 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 181 minuten (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titel: Salem's Lot

Geregisseerd door: Mikael Salomon

Met onder meer: Rob Lowe, Donald Sutherland, Rutger Hauer

Plot Salem's Lot

Journalist Ben Mears keert terug naar zijn geboortestad om het mysterie van een huis, waar hij als jongetje een vreselijk drama heeft meegemaakt, te onderzoeken. Maar bij aankomst in de stad blijkt het huis nieuwe bewoners te hebben die niet voor honderd procent te vertrouwen zijn.

avatar van gotti

Is dit geen miniserie?

avatar van damon

damon

jup, maar op iMDB staat ie gewoon aangegeven als TV film

en metr zo'n cast zal ik daar niet over zeuren

avatar van Fiend

Fiend

Deze film viel me wat tegen. De special effects waren niet om aan te zien (voorzover ze er in zitten dan). Er was wel een leuke sfeer gecreerd, maar lang niet zo duister als interview with a vampire. Maar naast dat houd de film je toch 3 uur lang nieuwsgierig, maar meer ook niet. Spannend is het niet, en het einde viel me ook tegen.

avatar van Thorak

Thorak

Goeie film, al zitten er heel wat invloeden in van andere films.

Zo lijkt de manier van verhaal vertellen wel veel op die van "interview with a vampire".

Helaas te weinig Sutherland en Hauer, waarvan zeker Donals Sutherland weer geweldig acteerd.

Daaraantegen we leen zeer verassend goede Rob Lowe

3.5 *

avatar van madelon25

madelon25

Vond deze film (3 uur!!) beter dan ik vooraf had verwacht. Goede cast ook.

avatar van drmarty

drmarty

Ik vindt dit een top film het maakt me niks uit als die op andere films lijkt hij is gewoon lekker spannend

avatar van pafski

pafski

Ik weet niet of hij al uit is op dvd maar heb hem al thuis liggen

Brothers Doen Wonderen Ahauhauha

avatar van The Musicman

The Musicman

Goede Film, duurt wel lang maar is zeker goed te doen. Geen langdradige momenten erin. Hij is zeker de moeite waard om te kijken

avatar van ewalk

ewalk

Op zich onderhoudende film met duistere geheimzinnige sfeer. Hier en daar wat onduidelijk en langdradig.

De aansluiting van het begin met het einde is me niet helemaal duidelijk.

avatar van Conspiracy

Conspiracy

Jah het was opzich een leuke mini serie,

met daarin op sommige punten best een leuke sfeer gecreerd. Maar wat me opviel is dat het verhaal zo anders is dan in het boek. Wat ik eigenlijk wel een min puntje vond. Maar wel goede cast.

avatar van Jurado

Jurado

Ik durf hier niet naar te kijken.. de oude salem's lot uit 1979 is 1 van mijn Fav. horror films ben bang dat ik dit heeel slecht ga vinden,net als die re-make van the shining..man,man.

avatar van resensie

resensie

Goeie film. Remake mijn inziens geslaagd 4*

avatar van Jimmy009

Jimmy009

Goed acteerwerk en ook meeslepend verhaal! Misschien duurde hij ietwat te lang maar was wel goed spannend en eng. Het begin was wel wat raar en had ook niets met het boek te maken maar een open einde zou ook niet zo goed zijn geweest dus! 4*

avatar van neoryzer

neoryzer

niet super, maar zeker ook niet slecht, dus zeker wel eens de moeite om te huren ofzo... 3*

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Ik lees hier een paar keer dat deze film vergeleken wordt met 'Interview with the vampire.' Komen in deze film ook vampieren voor of is het meer qua sfeer vergelijkbaar? Mijn interesse is in elk geval zeker gewekt!

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Geweldige film dit is, zeker omdat het van een Stephen King boek is:D

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Ik vond het spannend, vanavond deel 2 kijken.

avatar van markq1

markq1

Goede film

avatar van gulio123

gulio123

Vet goed voor een B-film! 4****

avatar van Cendrillon

Cendrillon

Ik vond het eerste deel ook spannend, ik was erg benieuwd hoe het verhaal in het tweede gedeelte uitgediept zou worden. Helaas kwam hier weinig meer van terecht en verdween het ene na het andere personage zonder dat hier nog een spannend verhaal aan vast zat.

avatar van nightbreed

nightbreed

Neh, dit is het toch net niet hoor.

Meer een film voor de jeugd als je het mij vraagt.

De karakters en de acteerprestaties waren ook niet echt overtuigend.

avatar van Leno

Leno

Vrij aardige miniserie die tot het einde van het eerste deel een aardige spanningopbouw heeft. In het tweede deel krijgt deze opbouw echter een matig vervolg. Bovendien zitten er plotlijntjes in die interessant noch relevant zijn, puur om de tijd vol te maken.

Daarentegen is de sfeer heel aardig, zitten er best wat leuke scenes in en zijn de bijrollen uitstekend ingevuld. Lowe zelf is vrij saai maar Sutherland heeft een leuke rol, Cromwell is ook goed en Hauer steelt in zijn kleine rol weer 's de show als vampier.

avatar van magreet

magreet

geweldig boek!

binnenkort de film even kijken, ben benieuwd

avatar van Zinema

En wederom een miniserie Salem's Lot naar het bekende King-verhaal. De 1979 versie is vele malen beter en eigenlijk is deze remake afgezien van Lowe die nog enigszins zijn best doet, een behoorlijke draak. Matig.

avatar van jorisr

jorisr

Aardige film, maar kan lang niet tippen aan de orginele uit 1979,

die is wel echt gruwelijk goed. De remake is niet slecht geacteerd maar qua sfeer is de orginele vele malen beter.

Aan te raden: salem's lot 1979

avatar van Johan24

Johan24

Ik vond de film zeker niet spannend en overtuigend. De hoofdpersoon was zo ingetogen, dat het irritant werd. De vieze lucht die ze roken kon wel eens van zijn leren jas zijn, die hij 24 uur per dag aan had.

De vele personages hadden weinig diepgang en ik merkte dat ik weinig betrokkenheid voelde.

Zeer matige vampierfilm

avatar van charmed one

charmed one

ik vond het een goeie film ik heb hem nu 2 keer gezien hij is wel spannend vind ik maar iedereen heeft zijn eigen mening natuurlijk en smaken verschillen

avatar van erik1677

erik1677

DEze versie is denk ik nog wel beter dan de orginele versie.

Deze versie is ook getrouwer aan he boek van stephen king.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Salem's lot was het eerst boek dat ik ooit heb gelezen van Stephen King. Was toen twaalf jaar oud en hield eigenlijk alleen maar van korte verhalen en het liefst met veel afbeeldingen erbij (Donald Duck stijl).

Dus het was voor mij een groot overstap om een boek als Salem's Lot te lezen op mijn twaalfde, maar dat was eigenlijk de shot die me verslaafd deed raken aan boeken van Stephen King.

Deze film vond ik een prima verfilming van het verhaal met een sterke rol voor alle acteurs. Het is moeilijk om een verhaal te maken over vampiers, want daar zijn duizenden verhalen/films over, maar dit verhaal vond ik fantastisch uitgewerkt. Kan niet anders met een schrijver als Stephen King.

Het begin is al erg goed, waarna de spanning langzaam wordt gebouwd. De relatie tussen de personen is ook goed uitgewerkt en prima acteerwerk en camera shots.

Dit is zeker een film die ik nog een keer ga kijken.

4.5

avatar van film88888

film88888

Voor mij is het een Remake, en met de juiste speelduur net als die van 1979.

Een goede cast waaronder Rob Lowe toch wel zeer goed bezig is, maar een te weinige Rutger Hauer wat heel jammer is, want zijn one-liners kwamen zeer aanstangjagend over.

Verder meer diepte in het verhaal van de persongage's, en nieuwe personage's, dan die van 1979.

Mooie special effects, en goede vampieren die niet van ophouden kennen.

4,0