The Tall Stranger (1957)
Geregisseerd door: Thomas Carr
Met onder meer: Joel McCrea, Virginia Mayo en Barry Kelley
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot The Tall Stranger
"Savagely written by the author of "Hondo"!"
Ned Bannon
Ellen
Hardy Bishop
Zarata
Adam Judson
Dud
Mort Harper (as George Neise)
Charley
Stark
Cap
- 19675 berichten
Sterke western met goede rolbezetting.
Virginia Mayo is, zoals in al haar films, het stralende vrouwelijke middelpunt.
Ook leuk te zien dat Leo Gordon hier nu eens niet zoals anders de boosdoener speelt.
- 19675 berichten
Gisteren nóg maar eens gezien (6e keer denk ik)
Toevallig had ik de dvd in handen, stukje van het begin bekeken en meteen weer geboeid de hele film er achteraan.
Blijft een mooie western.
Graag had ik Leo Gordon eens wat vaker in een rol als die hij hierin speelde gezien.
Het ging hem erg goed af.
Normaliter kreeg hij altijd schurkenrollen te spelen.
McCrea wist wel waarom hij er voor koos zich helemaal op westerns toe te leggen (ondanks talenten voor andere genres, zoals hij eerder bewezen had)
Hij is geknipt voor het genre.
En Virginia Mayo...die past wat mij betreft overal in.
madmax1
Thomas Carr man van de matinee’s maakt hier een western die de A status verdiend,
Mooi in cinemascope nog niet de volledige speelduur ,was te verwachten dat hij ook eens een van kwaliteit volwaardige western filmde,hierbij ook het geschikte martiaal ter vervoeging Joel McCrea&., Virginia Mayo.
De film zelf heeft een prima sfeer met heel mysterieus verhaal .
mr rumson
Ook al is het allemaal wat voorspelbaar hoe het verhaal afloopt .
Toch kijkt deze western lekker weg .
De film begint mysterieus waardoor je bij jezelf gaat afvragen waarom die dingen gebeuren of wie het is .
1 waarom werd Ned Bannon neergeschoten .
2waarom neemt Harper een bepaalde route om naar Californië te gaan .
3 wat doet Ellen alleen in een wagontrain .
naarmate de film vordert beginnen ook de puzzelstukken in elkaar te vallen .
Dit alles gebeurt in een lekker tempo wat de film zeker ten goede komt .
Veel films van Joel McCrea heb ik nog niet gezien .
Maar dit soort rollen passen prima bij hem .
Virginia Mayo ziet er niet alleen mooi uit maar acteert ook degelijk .
Michael Ansara als Zarata overtuigde mij ook in zijn rol als bandiet .
En op de een of andere manier deed hij mij aan Lee Marvin denken in een schurken rol .
Al met al een solide jaren 50 western .
Die denk ik de meeste western liefhebbers wel zal bevalen .
Dogie Hogan
Staat al een tijdje op mijn wensenlijst, maar vind de Spaanse DVD release extreem duur.
- 19675 berichten
Ik heb 'm voor $ 10,- uit de US, incl. verzending.
Die Spaanse versie staat momenteel op Ebay voor slechts €12,25
Dogie Hogan
Sterke western met goede rolbezetting. Joel McCrea, die ik als western acteur hoger inschat dan John Wayne, is uitstekend op zijn plaats.
Virginia Mayo is, zoals in al haar films, het stralende vrouwelijke middelpunt..
Verwacht de film snel te zien.
De geluksvogel
In haar autobiografie zegt Mayo over McCrea dat het een erg fijne collega was, en uiterst correct in alle opzichten.
Door jouw posts betreffende deze film ben ik gisteren alwéér blijven plakken voor een (zoveelste) kijkbeurt.
"One thing Bannon's got is guts, ...and I'm gonna spill 'em all over the place ! "
Dogie Hogan
Uitstekende, vrij realistische en geloofwaardige Western. En zeker voor die tijd, zo zie ik Westerns het liefst! Joel McCrea die met een schotwond zonder water in een verlaten gebied een langzame dood zou moeten sterven, een cowboy van rancher Bishop (Barry Kelley) die een fysieke afstraffing van hem krijgt vanwege nalatigheid, en Virginia Mayo, een vrouw met een verleden en een buitenechtelijk kind, om een paar voor-beelden te noemen.
Van Mayo wordt gezegd, dat ze haar matige acteertalent maskert door haar schoonheid, maar ze acteert in deze ondergewaardeerde en vrij onbekende Western prima. Ze ziet er wel ouder uit en komt wat ouder over dan de 26 jaar wat ze ten tijde van de opnames geweest moet zijn.
Mayo's 2e film in voor die tijd soms gewaagde kledij trouwens (die andere is 'Congo Crossing' uit 1956).
Leo Gordon, een vrij charismatische acteur, komt al vrij snel in beeld en verwacht er meer van lopende het verhaal, maar hij krijgt te weinig te doen, zijn inbreng blijft achteraf gezien helaas beperkt.
Ray Teal is een bekende en gedegen bijrolacteur, vaak in paternalistische rollen en op hoge posities als sheriff, bankdirecteur e.d., maar hier als Cap, aanvoerder van de kolonisten.
McCrea als vanouds, zoals in vele van zijn Westerns.
Ondanks de wat korte speelduur, is 'The Tall Stranger' een Western om vaker te zien; hopelijk z.s.m. op DVD of BD met een fatsoenlijke transfer (de Spaanse DVD release wordt afgeraden). Deze Western is in widescreen en full-colour.
Zojuist een IMDb 8/10 gegeven.
PS
Plot: Ned Bannon, een voormalige officier van de Noordelijken, wordt in een afgelegen gebied aangevallen door een mysterieus figuur en voor dood achtergelaten. Ned wordt echter gered door kolonisten (met onder hen ex-soldaten van de Zuidelijken), die met de hulp van scout Mort Harper onderweg zijn naar Bishop Valley in Californië, om zich daar te vestigen. Maar Ned ontdekt al snel dat er iets vreemds aan de hand is met de ware bedoelingen van Harper.
Dogie Hogan
Kon bovenstaande recensie niet meer aanpassen, maar leeftijd Mayo moet 36 i.p.v. 26.
Aardige film waarin een voormalig soldaat meereist met een groep kolonisten naar het westen. Een vrij standaard western met twee redelijk spannende shoot-outs. Het hoofdpersonage had wat beter uitgewerkt mogen worden. Het ziet er verder allemaal goed uit en Joel McCrea doet het goed, maar is wel wat saai.
Noodless
Degelijke, niet echt bekende western waarbij het verhaal een vlot tempo heeft en best aardig is om te volgen. Het hoofdpersonage Ned ( Joel McCrea ) komt wat stug en stijf over, maar weet wel zijn rol geloofwaardig te brengen. De ster van de film is wel de mooie Virginia Mayo die voor mij onbekend is. 6/10
de mooie Virginia Mayo die voor mij onbekend is. 6/10
Dat kon ik maar moeilijk geloven, dus ben ik zo vrij geweest jouw stemmenlijst eens te bekijken
, en ja hoor, je waardeerde "White Heat"(1949) met 4*
De rol die Virginia Mayo daarin speelde is wat mij betreft onvergetelijk, en een van haar sterkste acteerprestaties.
Noodless
, en ja hoor, je waardeerde "White Heat"(1949) met 4*
Inderdaad
ondertussen wel 11 jaar geleden en eigenlijk weet ik er ook niet meer zoveel van ( zie ook redelijk wat films ) , laat staan de actrice die ik blijkbaar toen ook al een opvallende verschijning vond.
Dus dan toch twee films van haar gezien. Goed gezien !
Collins
Een bijzondere acteur, die Joel McCrea. Ik ken hem eigenlijk alleen uit westerns, maar de man speelde in de eerste helft van zijn carrière veel in romantische komedies en had zelfs de hoofdrol in de thriller Foreign Correspondent (1940) van Hitchcock. Een film die ik hoognodig eens moet bekijken en Joel McCrea is daarvoor een goede reden. In de tweede helft van zijn carrière speelde McCrea voornamelijk in westerns. Zoals in The Tall Stranger naar een boek van Louis L’ Amour, waarin hij de rol van Ned Bannon gestalte geeft. Een veteraan uit de burgeroorlog die zich onvoorzien aansluit bij een karavaan van kolonisten op weg naar het westen. Vervolgens gebeuren er wat vervelende dingen.
The Tall Stranger is exemplarisch voor een western met Joel McCrea in de hoofdrol. De film is prettig aanschouwbaar. Met een paar mooie oogstrelende landschappelijke settings. Met een uitgeslapen en eerzame held. Met een mooie vrouw. Met wat gerommel met schurken. The Tall Stranger is gewoon een goede western en is eveneens een western die geen overweldigende indruk maakt.
Westerns met Joel McCrea doen dat bijna nooit. Ze zijn altijd ok, maar zijn films bevinden zich toch een plateautje lager dan westerns met figuren als James Stewart of Burt Lancaster. McCrea is een doorsnee cowboy en mist het charisma dat zijn collega‘s wel bezitten. Toch kijk ik graag naar een western met McCrea. Ik houd van de personages die hij speelt. Ik houd van de weinige opsmuk in zijn films. De held is bijna altijd simpel vorm gegeven. Het verhaal is bijna altijd eendimensionaal. De verfilming is bijna altijd lekker rechtoe rechtaan. De korte speelduur van de films geeft natuurlijk weinig mogelijkheden om meer te laten zien. En dat is prima.
Kijken naar een western met Joel McCrea is simpelweg kijken naar een western zonder daarbij hele hoge verwachtingen te hebben om vervolgens te ondervinden dat de verwachtingen die je wel had gewoon zijn uitgekomen. Ik kan daar echt van genieten.
Barfly
Een juweel van een western is wat teveel gezegd, maar niettemin geeft deze western mij precies wat ik wil zien in een western. Goed acteerwerk wil nog wel eens het probleem zijn, maar hier niet.
Mooie landschappen, een goed verhaal, prima bijrollen die hun werk doen zonder negatief op te vallen (een hele kunst gezien de vele westerns waarin dit niet lukt). De snelheid van de film is ook perfect afwisselend tussen actiescenes en dialogen.
Zoals Brix aangeeft een speciale vermelding voor Leo Gordon die eens een andere kant kan laten zien.
McCrea acteert altijd op een sobere manier die mij goed ligt.
Deze western wakkert de behoefte aan westerns weer aan.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie