• 9.376.014 stemmen

Geregisseerd door: John Landis

Met onder meer: Dan Aykroyd, Eddie Murphy en Jamie Lee Curtis

Releasedatum: 3 november 1983

Plot Trading Places

"They're not just getting rich... They're getting even."

Mortimer (Don Ameche) en Randolph Duke (Ralph Bellamy) zijn rijke mannen die wel eens een weddenschap houden. Hun laatste weddenschap: Randolph gelooft dat ze van een gewone crimineel een succesvolle zakenman kunnen maken in hun bedrijf. De crimineel Billy Ray (Eddie Murphy) wordt de baan en het huis van Louis (Dan Aykroyd) aangeboden om te zien of die criminele zaken gaat doen als hij zijn rijke omgeving en zijn vrienden verliest.

Louis Winthorpe III

Pawnbroker

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Redelijke comedy.

Verhaal opzich is erg leuk. De film is echter bij vlagen erg saai.

Er zitten wel genoeg grappige momenten in om een voldoende te kunnen geven.

3*.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Wat een prachtige borsten had Jamie Lee Curtis vroeger zeg

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vond het wel een vermakelijke film. Eddie Murphy speelde helemaal niet irritant, en ik vond hem soms zelfs erg grappig. Van Dan Aykroyd had ik net iets meer verwacht, maar ook hij leverde een geweldige prestatie op. Het verhaal was ook wel goed, zeer geschikt voor een komedie maar wel helaas soms erg saai. Misschien geen top komedie (wat uiteraard ook niet altijd hoeft), maar wel een leuke kerstfilm.

Ps : 3 naar mijn mening leuke momenten in de film :

- Dat Dan Aykroyd zich verkleed als kerstman en allerlei eten is mee aan het smokkelen.
- Dat Eddie Murphy heel erg zit op te scheppen over hoe sterk hij is in de gevangenis.
- Dat Dan Aykroyd in de bus op een vrouw spuugt, zodat ze op een andere bank gaat zitten.

avatar van WalterB

WalterB

Leuke komedie! Kan de meeste films waar Murphy in speelt altijd wel waarderen. Alleen jammer dat ze zo'n kalende(!) vrouw hebben gekozen...

avatar van Ruben1994

Ruben1994

leuke film, alleen die ranzige tietjes waren overbodig

Ranzig?

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Jamie Lee Curtis is ganz geil!

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

zeer aanstekelijke comedie van murphy.niks mis mee

avatar van Antonev

Antonev

Heb deze al ongelofelijk vaak gezien, maar hij blijft leuk, vraag me niet waarom.

avatar van drlina

drlina

Vandaag weer gezien en het blijft gewoon leuk!

avatar van SubzeroX

SubzeroX

erg komische film
die scene in die train met die gorilla was geweldig

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Goede komedie met een uitstekend uitgangspunt en erg leuke personages. Landis zorgt ervoor dat de film, met een script dat makkelijk de melodramatische en moralistische toer op had kunnen gaan, lekker fris blijft en geen seconde te lang duurt. Prima komedie en goed acteerwerk van twee komedie giganten op hun hoogtepunt.

avatar van Theunissen

Uitstekende humor film met goede rollen van Dan Aykroyd, Eddie Murphy en ook Jamie Lee Curtis (ontbloot). Vooral het eerste uur is zeer goed. Daarna wordt het wel wat minder maar nog altijd leuk om te zien.

avatar van joeyb

joeyb

ahah altijd een leuke film gevonden, of je hem nou 1 keer hebt gezien of 23 keer, hij blijft leuk

straks zeker weer kijken mensen

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Een erg vermakelijk en goede film met Akroyd en Murphy die allebei goed in hun rol zitten. Het verhaal is aardig simpel maar wel leuk om te volgen. Verder vond ik het einde ook wel mooi.

avatar van erpunited

erpunited

Aardige komedie. Sommige stukken waren grappig. Met die aap overdreven en nep. jammer dat dat erin zat

avatar van booyo

booyo

Eigenlijk een hele slechte film, maar met wel degelijk een hoog amusements gehalte! Akroyd en Murphy zijn beide geknipt voor de film, heb met plezier gekeken. Af en toe net iets te flauw, maar top voor deze kerstdagen. Volgend jaar weer

avatar van booyo

booyo

Ajax&Filmfreak schreef:

Wat een prachtige borsten had Jamie Lee Curtis vroeger zeg

Haha, dat viel mij ook al op

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Ruben1994 schreef:

leuke film, alleen die ranzige tietjes waren overbodig

Ranzig? Jamie Lee Curtis had een lichaam waar zo'n beetje iedere vrouw op de wereld jaloers op zou zijn! Alleen al vanwege de bloot-scene een genot om naar te kijken deze film

Maargoed een uitstekende komedie met een goed verhaal, Aykroyd en Murphy spelen goed en ja Curtis is ook geen straf om naar te kijken, 4*.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ben nooit een enorme liefhebber van Eddie Murphy als komiek, laat staan in films. Trading Places viel me echter reuze mee. Landis' herkenbare eighties feel pakt netjes uit en alhoewel de echte hilariteit uitblijft is de film vlot, onderhoudend en in ieder geval niet vervelend. Hij vervalt niet in valse sentimentaliteit of vervelende moraliteit, en dat vind ik voor een film in dit genre al heel wat. Trading Places viel me erg mee.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Ik vat de scene op de beursvloer niet volledig, wat gebeurt er eigenlijk allemaal?

avatar van Fixi88

Fixi88

Eddie Murphy is wel grappig maar niet dat je krom ligt. Wel vind ik Dan Aykroyd een irritante acteur. Een van de mindere films met Eddie Murphy.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Weer eens gezien en blijft een leuke film. Ik verhoog hem met een ½ *.

avatar van Film Pegasus

Als je dan nog eens een film tegenkomt waar Eddie Murphy niet overdrijft, wordt het wel door een ander verprutst. Veel kinderachtige acteerprestaties (The Dukes, de vrienden van de club, de collega's, ...) tot zelfs irritant bij Dan Aykroyd. Af en toe wel eens een glimlach, maar het niveau ligt wel erg laag. Raar is dat een preuts Amerika met het toelaten van wat naakt door Jamie Lee Curtis, blijkbaar niet echt mikte op kinderen met deze film. Waar het volgens mij eerder voor bedoeld is. Leuk om te zien, maar je mist niets.

avatar van wulp2

wulp2

Een van mijn top 10 films!

avatar van Film Fan

Film Fan

Typische Landis kerstfilm. Cinematografisch ziet het er niet gelikt uit maar zijn timing is perfect. Hij weet elke film in een logische volgorde neer te zetten waardoor het overzichtelijk blijft. Hij weet ook precies de humor te doseren en weet een verhaal vlot te vertellen. De cast was ook dik in orde. Murphy, Aykroyd en Curtis zijn geboren voor dit werk. Ook Don Ameche, de Mortimer van de Duke Bros was soms hilarisch. De droge Coleman was ook lachen. De eerste scene met Billy Ray was lachen geblazen en hij bleef de hele film grappig. De film is inmiddels 27 jaar oud maar dat kon de pret niet drukken. Grappig trouwens dat Landis in al zijn films altijd een klein rolletje speelt. Curtis zag er soms adembenemend uit...

avatar van Bélon

Bélon

Zo rond Kerst krijg ik altijd weer zin om deze op te zetten, een van de betere jaren '80 komedies.

avatar van Pete_033

Pete_033

Deze vanavond maar weer eens bekijken is nog een film uit de tijd dat Murphy nog grapig was

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Leuke humoristische film, ook wel een leuk verhaaltje. Acteerprestaties waren trouwens ook prima.

avatar van aburex

aburex

Deze komedie uit 1983 blijftme boeien en vermaken alhoewel ik hem al verschillende malen gezien heb. Doorbraak van Murphy en Curtis.