Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 16 maart 2017
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Gold
"Prove 'em all wrong"
'Gold' is een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten rondom het Bre-X schandaal uit 1993. Kenny Wells (McConaughey) is een goudzoeker, maar falende zakenman wiens relatie onder druk staat. Hij besluit om samen te werken met de evenmin succesvolle geoloog en avonturier Michael Acosta. De twee trekken in een laatste poging om succes te boeken door de Indonesische jungle op zoek naar goud.
Kenny Wells
Mark Hancock
Kenny Wells
Brian Woolf

Gouden greep.
Vermakelijke film waarvoor Matthew McConaughey nu eens niet zichzelf uithongerde, maar juist het omgekeerde effect beoogde. Het schijnt dat hij 20 kilo voor deze rol is aangekomen en dat is goed te zien. Ook zijn haardos onderging een metamorfose om zoveel mogelijk op de echte goudzoeker Kenny Wells te lijken. Een verhaal gebaseerd op waarheid dus, maar een kniesoor die daar op let. Gold is namelijk een makkelijk wegkijkend drama, dat zowaar een avontuurlijke vleug in de succesvolle blender mixt. Historisch onderbouwd of niet, leuk is het wel.
De reden echter waarom series tegenwoordig zo populair zijn heeft niet alleen met het gemak van Netflix te maken. Vaak blijkt dat men veel meer diepgang kan brengen in een uitgesmeerd verhaal, in plaats van in de afgemeten lengte van een speelfilm. Enigszins logisch. Hoe interessant en onderhoudend deze 'rise & fall' ook aan de kijker voorbij trekt - met dank aan de opgeblazen hoofdrolspeler, die er duidelijk zin in heeft - het blijft nogal oppervlakkig. Misschien is daarom het einde een beetje flauw. Gelukkig houdt het voorafgaande je voldoende in zijn greep.
***½
Met dank aan Remain in Light voor het recensie-exemplaar.

Rodger
Film heeft een hele trage start, maar op het einde wordt het nog aardig.
2.5 **

knusse stoel
Inderdaad start het eerst traag maar is dat niet bij iedere film (behalve de echte actiefilms)?
Het verhaal is gewoon leuk om te volgen, soms loopt het iets anders dan de kijker verwacht maar in het algemeen zit er in de hele film een voldoende tempo. Ook voor degenen onder ons die continu tempo in de films willen, anders is er niets aan volgens hen.
Jammer dat een goed in elkaar gezette film met de bijbehorende dialogen niet meer aantrekkelijk kan zijn voor sommigen.
Wel, deze film biedt voldoende tempo en actie en wij hebben ons er ook prima mee vermaakt.
Een mooie 8-.

mixmaster
Een schitterende film over Kenny Wells (echte naam David Walsh) , de goudzoeker die samen met Michael Acosta (echte naam Michael de Guzman) in de Indonesische jungle goud gaat zoeken.
Op waargebeurde feiten gebaseerd en de film laat tot in de puntjes zien hoe en wat er allemaal gebeurd is rondom dit verhaal. (en dat is nogal wat)
Matthew McConaughey speelt hier een fantastische rol en is zeer overtuigend, deze film is verder een genot om naar te kijken en ik heb me geen minuut verveeld.

Pim1993
Gelikt rond verhaaltje. Erg knap gescript en geregisseerd. Matthew is werkelijk glansrijk, wat een professional. Deze rol was hem op z'n tijdelijke vette lijf geschreven.

Boneka
Rise and Fall filmpje en ik moet zeggen helemaal niet verkeerd. Moest wel een beetje inkomen in het gekke persoontje van Matthew McConaughey, maar hij speelt 'm verder goed. Film is niet diepgaand, maar kijkt verder wel lekker weg, met mooie beelden zeker vanuit Java. Prachtland. Jammer dat we er zo weinig van zagen. Plot loopt verder wel goed en het eind tja..die extra minuut had voor mij niet gehoeven. Had de kijker liever in het ongewisse gelaten dan een voorspelbaar happy end. Desondanks een lekker filmpie van 2 uur.

Tarkus
Trage start van deze film, op het einde wordt het allemaal wat beter.
Ik heb het trouwens altijd wat moeilijk met McConaughey.
De ene keer speelt hij de pannen van het dak, de andere keer is zijn prestatie niet om over naar huis te schrijven.
Deze rol is hij, naar mijn bescheiden mening ook maar middelmatig, hij kon me niet echt overtuigen.
Het verhaal zit wel goed, maar er zou wat meer vaart mogen ingezeten hebben.
Toch nog een voldoende, maar hoop volgende keer op een betere film met Matthew.

Movsin
Vlotte film met een McConaughey die toch wel de show steelt, zeker in die scènes waarin zijn personage zich de tegen de al te gretige kandidaat participanten of overnemers moet afzetten, maar ook bij de opnames van de gebeurtenissen in de jungle en deze waar hij met zijn weelde geen blijf weet.
Los van de werkelijke feiten waarop de film is gebaseerd, is het verhaal keurig gebracht, toegankelijk, avontuurlijk en ook maatschappelijk getint.

John Lee Hooker
Redelijk voorspelbaar avontuur maar goed geacteerd en netjes afgewerkt met mooie settings, soepel camerawerk en een realistische benadering. Wanneer ze in het kantoor van een ander bedrijf aankomen weet je natuurlijk wel dat hierdoor problemen zullen ontstaan maar goed, als ze helemaal geen tegenslagen hadden kwam je ook niet aan de 120 minuten. Gold uit 2016 wordt voornamelijk gedragen door Matthew McConaughey die een sterke rol vervuld met veel emotie en de andere acteurs vullen hem goed aan en zitten passend op hun plek. Deze prent hab ik meegepikt in het vliegtuig met een klein flesje wijn toen ik laatst 2 weken op vakantie ging in Nederland want ik woon nu in Bangkok.

IH88
“Blue skies, baby!”
Vlotte film met een ijzersterke McConaughey. Dat is ook gelijk het probleem van Gold, want buiten Wells komen de andere personages er wel heel bekaaid vanaf. Acosta, goed gespeeld door Ramírez, is een interessant personage maar wordt nauwelijks uitgewerkt. De twist op het laatst komt dan ook niet helemaal goed uit de verf. De film heeft ook momenten dat het allemaal aardig inkakt, en er hadden wel wat scènes geschrapt kunnen worden. McConaughey houdt het gelukkig allemaal nog aardig bij elkaar.

Decec
Een goede avontuur/drama/thriller film...
Een waargebeurd verhaal...
Goed verhaal...
Bekende acteurs Matthew McConaughey en Craig T. Nelson...
Prima acteerwerk...
Prima camerabeweging...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek met Dolby Digital...

Goeie film over een zakenman en gelukszoeker die samen met een archeoloog op zoek gaat naar goud in Indonesië. Een rise and fall verhaal dat zich ditmaal niet binnen de criminele wereld afspeelt (alhoewel), en waarbij de fall als een slag bij heldere hemel komt en dus een prima twist in het verhaal is. Onderhoudend omdat er genoeg vaart en vooruitgang in de film zit en het ziet er allemaal ook goed uit. Matthew McConaughey zet zijn rol wat aangedikt, maar daardoor wel vermakelijk neer.

Sergio Leone
Redelijk.
Ik kreeg tijdens het kijken een klein beetje een Wolf of Wall Street-gevoel. Die film is wel beter, maar de tijdsgeest komt min of meer overeen en de frauduleuze fondsen-wolk hangt ook boven deze film. Niet geheel verrassend, deze rise-and-fall, maar dat had ik ook niet echt verwacht.
Matthew McConaughey - deze keer een ander fysiek uiterste - doet het prima. Ook zijn tegenspeler, Edgar Ramirez, vind ik dik oké. Enkel wat spijtig dat zijn personage nogal vlak blijft. Die had wel een meer uitgediept personage verdiend.
Geen topper, maar wel eens de moeite.

wilofski
Leuke film waar niks slechts over te zeggen valt.
De verhaallijn zit goed, het acteer- en filmwerk is dik in orde en het tempo zit er in.
Fijn ook dat over een gegeven als dit niet weer een serie moet gemaakt worden, voor mij is het verhaal wel rond nu.
Sommige personages konden misschien wat meer uitgediept worden maar ik zie daar geen meerwaarde in, integendeel: over Acosta weten we niet veel behalve dan dat het een gladde jongen is en zich wat aan de zijlijn houdt. Het lijkt me dat de meeste mensen in het verhaal zelf ook niet veel wijzer waren.
Meer dan 3.5* kan ik weliswaar ook niet geven, het verhaal is nu ook niet zo speciaal, echt emotioneel of gelukkig werd ik er niet van en een soundtrack die blijft hangen is er ook niet.
Dit is gewoon een puike film, zeker het zien waard!

willemfilm
Zeker een aardige film maar de opbouw gaat wel traag. Er zitten geen verassende plotwendingen of schavuiten in. Gelddiggers die over de rug van sukkels rijk willen worden die wel. Redelijk geacteerd. Wat zwaar aangezet anders was het helemaal zouteloos.

Partyboooi
Ik vind het wel een goede film, gebaseerd op het schandaal rondom Bre-x (David Walsh). Zoek maar op, is wel interessant om te lezen...
Matthew M speelt weer eens een puike rol, goeie acteur! Ja ik moest ook regelmatig denken aan Wolf of Wallstreet en ik ben blij dat Gold niet die over the top richting in ging, maar redelijk reëel blijft. Film kijkt makkelijk weg en blijft interessant. Voor mij een dikke 3.5☆

joolstein
De film is losjes gebaseerd op het Canadese Bre-X schandaal uit 1993. Een gigantisch goudvoorraad zou toen ontdekt zijn in de jungle van Indonesië. Maar uiteraard om juridische redenen zijn de namen (David Walsh werd Kenny Wells)en betrokken bedrijven (Bre-X werd Washoe en Canada werd Amerika) veranderd. En het is een solide film, met een prima tempo en vol energie met een aardige 80's soundtrack. Geld, geld en nog eens geld maar geld maakt niet gelukkig...de wereld van kostbare metalen is er één van foute corrupte mannen in pakken. Te midden van deze bevindt zich Kenny Wells een wanhopige dromer..maar met .‘a dangerous sickness’ Gespeeld door een zichtbaar genietende Matthew McConaughey met zijn bierbuik, scheve gebit en wijkende haarlijn. Het maakt van de film een aangename en vermakelijke. Die gelukkig niet zwaar op de hand of zeer dramatisch was!

Captain Pervert
- 2053 stemmen
Onverwacht aardige film, na een aantal fikse tegenvallers op Netflix. Een mooi tijdsbeeld, het geheel doet nogal "Wolf of Wall Street"-esque aan. Zeer prettig. Goede kapsels, net name van Bryce Dalles Howard.
McConaughey krijgt weer een paar mooie scènes om te showen hoe goed hij is. Ook de rest van cast is uitstekend.
3,5 sterren

wouds601
“Blue skies, baby!”
Ik kan het niet beter verwoorden. ook voor mij 3,0*

Joy4ever
Prima film. De eerste helft vond ik niet zo heel boeiend maar dat werd meer dan goed gemaakt door de tweede. De vaart zat er toen lekker in en er gebeurde van alles. De scène met de tijger vond ik echt fantastisch. Matthew draagt en maakt de film hoewel ik Ramirez ook een sterke rol vond spelen in de tijd die hem gegeven werd.

Prime Video voegt aankomende maandag de nieuwe WOII-film 'Lee' met Kate Winslet toe

Zeer goed gestreamd op HBO Max: deze tien series doen het nu het beste

'The Shining'-vervolg 'Doctor Sleep' van Mike Flanagan nu te zien op Netflix

Goed beoordeelde actiefilm 'Shooter' van Antoine Fuqua is vanavond (8 februari) op televisie

Under Sandet

Miss Sloane
Thriller, 2016

Demolition
Drama, 2015
goudfraudewall streetminingrise and fallindonesiëalcoholismegold minegeldjunglejaren 90inspired by true storyugly american
Social media
- Registreer |