• 9.375.307 stemmen

Geregisseerd door: Stanley Donen

Met onder meer: Cary Grant, Audrey Hepburn en Walter Matthau

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits en Italiaans

Plot Charade

"Is anyone really who they seem to be?"

Regina Lamperts plan om van haar man te scheiden valt op een drastische manier in duigen: hij blijkt vermoord te zijn na het stelen van een enorme hoeveelheid geld. Kort na zijn dood ontmoet Regina een mysterieuze man, bekend onder diverse namen, die geïnteresseerd is in het fortuin van wijlen haar echtgenoot, net als zijn voormalige trawanten, een stel schurken. Deze verdenken Regina ervan het geld in haar bezit te hebben. Als deze één voor één onder geheimzinnige omstandigheden het loodje leggen, is het mysterie compleet.

Peter Joshua

Edouard Grandpierre

Jean-Louis Gaudel

avatar van Jordy

Jordy

wordt momenteel een remake van gemaakt onder de titel "The Truth About Charlie", door Jonathan Demme, met Mark Wahlberg en Thandie Newton

avatar van jay73

jay73

Al kijkende kwam ik tot het besef dat de film me enigszins tegenviel: Cary Grant had een houterige rol en de humor in de film kwam veel te geforceerd over. Naar het einde toe won de film aan kwaliteit en de ontknoping vond ik zelfs sterk. Alle voors en tegens tegen elkaar afwegende kom ik toch op 3,5*.

Wat waren mensen toch braaf he, in die tijd?
In volle achtervolging toch nog de moeite nemen een kaartje voor de metro te kopen. Stel je voor dat je vermoord wordt en dan ook nog gepakt wordt voor zwartrijden!

avatar van Jordy

Jordy

jay73 schreef:

Al kijkende kwam ik tot het besef dat de film me enigszins tegenviel

hoe kom je normaal gesproken tot dat besef dan?

avatar van jay73

jay73

Mmmm, goeie vraag.

Ik kan er niet een bevredigend antwoord op geven.

avatar van stinissen

Charade (re-release) 01-07

avatar van gotti

Is voor 3,99 verkrijgbaar bij rodirect.nl Heb hem daar enkele maanden geleden eens vandaan geplukt, maar moet hem nog steeds zien. Druk, druk, druk.

Quentin

Wat is de kwaliteit van de NL-uitgave? Mijn UK uitgave is goed genoeg maar deze lijkt me niet zo goed .....?

avatar van gotti

Ik moet je bekennen dat ik de dvd nog niet gezien heb. Ik zal het binnenkort wel eens bekijken...

avatar van Goodfella

Goodfella

De kwaliteit van die dvd is erg slecht. Is ook een Griekse versie die ze daar bij Rodirect verkopen. Beeldtransfer is waardeloos, lijkt wel van vhs overgezet.

Film is erg vermakelijk. Grant is écht m'n enige echte favoriete acteur uit die tijd. Ongelofelijk grappige kerel, gortdroge humor altijd. Vond het geklooi rondom z'n personage hier op den duur wat minder interessant: is 'ie het wel? is 'ie het niet? pfff.., maar het verhaal vergoed zowel wat humor als spanning betreft veel.

avatar van Art

Art

Goodfella schreef:

Maar je hebt toch bij Rodirect ook de UK-versie voor hetzelfde bedrag? Of is die transfer vergelijkbaar met die van jou? Ik ben benieuwd want voor die paar Euro kan je hem bijna niet laten liggen

avatar van Goodfella

Goodfella

Moet je ook zeker niet doen! Puur voor de film een goede investering, desnoods als sell-thru.

Geen idee welke versie dit volgens Rodirect is trouwens, m'n broertje heeft de dvd aangeschaft. Maar het menu is Engels/Grieks en de ondertitels zijn ook alleen in het Grieks beschikbaar (gelukkig wel optioneel ), dus misschien is het een UK-versie voor de Griekse markt ofzo?

avatar van Art

Art

Als ik binnenkort weer eens wat ga bestellen bij Rodirect dan zal ik deze titel denk ik ook maar in mijn mandje gooien. Ik ben toch wel nieuwsgierig geworden naar deze film

Quentin

UK-versie is een aanrader (als het dezelfde is die ik heb .... ) best goede transfer en ook nog wat extra's!

avatar van Redlop

Redlop

Leuk film, vooral leuk vanwege dingen die niet leuk bedoeld waren. Een stoere James Coburn bijvoorbeeld. Prachtige peugeots komen af en toe voorbij. Lekker om deze film nog in een airconditioned bioscoop te kunnen zien. 3,5*

avatar van Wouter

Leuke film. Gratis bij de (goedkope) Amerikaanse dvd The Truth About Charlie. En in tegenstelling tot de goedkope rodisc dvd's prima kwaliteit.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Leuke tip Wouter! En welke winkel voert deze actie?

Wouter schreef:

Wat vond je van de remake? Ik vond hem 10 x niks, totaal geen charme.

avatar van Wouter

Geen actie. Kijk naar de regio 1 dvd van The Truth about Charlie. Charade staat gewoon op de andere zijde.

Quentin schreef:

Wat vond je van de remake? Ik vond hem 10 x niks, totaal geen charme.

Niet gezien, maar de trailer voorspelde al weinig goeds.

avatar van Linda

Linda

Lekker tussendoortje. Het verhaal stelt niet al te veel voor maar het einde vond ik wel aardig gedaan. Een hoop grappige stukken, genoeg spanning en weer een prima Grant (het blijft een leuke man). Hepburn vond ik een stuk minder, ik blijf me irriteren aan haar. 3 sterren.

avatar van starbright boy

Niet erg bijzonder, maar toch best een plezierige sterrenfilm. De aanloop is wat lang, de humor niet altijd even leuk, maar de achtervolging door de metro van Parijs is erg goed.

avatar van FisherKing

FisherKing

stinissen schreef:

Charade (re-release) 01-07

Leuk. Draait deze week in Tilburg.

Hoog gemiddelde trouwens op IMDB,

en nummer 171 in de top250.

avatar van titan

titan

Heerlijke klassieker dit. Meteen aan het begin al bij de fraaie aantiteling (met leuke deun van Mancini) en de eerste snedige woordenwisselingen heb je het idee dat je in een topfilm ben belandt. Door het uitstekende script en de prima prestaties van de sterrencast wordt dit alleen maar verder onderstreept. Terechte notering in de imdb top 250 derhalve. 4*.

avatar van gonnie

gonnie

Audrey Hepburn dartelt in onderhoudende pas de deux met Cary Grant van Givenchy naar Givenchy pakje. Charade is eigenlijk een komische romantische thriller a la North by Northwest (1959), ook al wordt nergens dat niveau gehaald. Grant mag net als in NbN zelfs weer met twee handen aan een richel boven de afgrond hangen...en ook nu loopt het goed af. De film ziet er slick uit met mooie Parijse settings in een strakke Donen regie. Alles ademt stijl: van de Mancini muziek tot de mooie leader. Het verhaal is af en toe spannend maar dat blijkt toch bijzaak; de romantische spanning is veel en veel belangrijker. Echt thriller spannend is het niet. Evenals NbN zijn er talloze leuke one-liners, bv. "You are blocking my view", "What view?", "The view you're blocking!". Leuk en onderhoudend.
Opmerkelijk: Het is 1963 wanneer deze film uitkomt. Kennelijk was de term CIA nog niet erg bekend want dat wordt aan de kijker (en Audrey) even omstandig uitgelegd door het karakter Bartholomew.

avatar van Floris22

Floris22

Een van mijn favoriete films, dat is nu wel duidelijk. Verwachtte er niet heel veel van, had meer zoiets verwacht als North By Norhtwest, en hoewel die film ook goed is was het geen echt goede film. Charade daarintegen heeft me elke moment geboeid, veel verrassende wendingen. Komt op sommige momenten wel wat gedateerd over zoals idd het kaartje kopen. Maar over 40 jaar zullen ze hetzeflde wel denken over de films die nu worden gemaakt.

Fantastische film!

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Vandaag eindelijk de dvd binnen gekregen. Kostte maar een paar euro, maar helaas is dat ook aan de kwaliteit af te zien

De film zelf echter is ontzettend vermakelijk, maar ja, dat kan sowieso niet anders met Audrey. Grant is ook solide als altijd. Verder weet de film een perfecte balans tussen een spannende thriller en een hilarische comedy te vinden. Een van mn favoriete films uit de jaren '60. 4,5*

avatar van Fred Neil

Fred Neil

ik heb hem al een jaar thuis liggen op dvd maar nooit de tijd en zin gehad om hem te kijken. Binnenkort misschien maar eens doen.

avatar van neo

neo

Tel de momenten waarop Audrey Hepburn die grote ogen opzet. Zelf was ik al snel de tel kwijt. Nog leuker zijn haar momenten met een deur in de buurt. Alle rollen in de film zijn lekker aangedikt. Je moet er maar van houden natuurlijk. Het overgrote gedeelte komt van de dialogen, de cast en sfeer van de stad en muziek van Henry Mancini. Uiteindelijk stelt het niet al te veel voor.

Snap persoonlijk de klassiekers status niet. Bij heruitgaven kreeg deze ik meen het label van het Filmmuseum, waarna een ieder dat overnam.

avatar van otherfool

otherfool

Jaja, leuke film hoor. De romantische en komische kant werken beter dan de spannende (we zijn sindsdien verpest waardoor de ontknoping zich liet raden), maar het plezier spat van het scherm. Geweldige cast in deze iets te lange film.

3,5*.

avatar van s1495631

s1495631

Het was geen slechte film, maar ook geen goede. Vergeleken bij Cary Grant's eerdere films uit de jaren 40 was hij hier al een gelaten oudere man. Hij is zijn gebruikelijke ironische zelf, maar de chemistry tussen stokvrouwtje Audrey Hepburn en Cary Grant zag ik helemaal niet overkomen. Op zich wel een goed verhaal, uiteraard goede acteurs, maar de combinatie van Grant en Hepburn werkte niet voor mij.