• 9.369.453 stemmen

Elektra (2005)

Actie / Avontuur | 96 minuten / 100 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 96 minuten / 100 minuten (director's cut)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten / Zwitserland

Geregisseerd door: Rob Bowman

Met onder meer: Jennifer Garner, Goran Visnjic en Will Yun Lee

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 14 april 2005

Plot Elektra

"Looks can kill"

Kirigi en 'The Order of the Hand' geven Elektra de opdracht om weduwnaar Mark Miller te vermoorden, wiens grootvader jaren terug iets gedaan had wat niet helemaal goed zat. Wanneer Elektra aan Miller wordt voorgesteld door zijn jonge dochter Abby, besluit zij aan Miller's kant te gaan staan en hem te beschermen tegen Kirigi en zijn Ninja Assasins. Of is er misschien toch meer aan de hand met de Millers dan op het eerste gezicht te zien is?

avatar van Sonny Black

Sonny Black

Ik maak mezelf er ook schuldig aan 1* te geven. Daredevil vond ik al niks en dit is echt zware bagger. einde gaat helemaal nergens over, voordat je de film aan zet weet je al precies welke kant de film op gaat.

avatar van morpheus

morpheus

Ook in mijn ogen slechter dan Daredevil. Jennifer Garner is een hele redelijke actrice maar ze heeft hier bar weinig te doen. Voor het verhaal of personages met meer diepgang dan een stuk karton hoef je ook niet naar Elektra te gaan.

Regiseur Rob Bowman heeft overduidelijk een redelijk talent voor het schieten van mooie plaatjes maar over het algemeen zijn zelfs de actiescenes van een zeer laag niveau. Elektra is in veel opzichten een kopie van Daredevil. Deze laatste film had echter wat mij betreft beter uitgediepte karakters en betere actiescenes. We weten tevens allemaal dat Daredevil uiteindelijk een matige film geworden is, blijft er dan nog wat over in het voordeel van Elektra? Jennifer Garner, maar ook zij kan hier weinig meer aan redden.

*1/2

avatar van UndergrForce

UndergrForce

Inderdaad is het een bagger film. Het kon mij niet veel boeien. Maar ik heb hem nog wel kunnen afkijken zonder in slaap te vallen. De actie is niet goed maar ook niet slecht, maar het is gewoon te weinig om te blijven boeien.

avatar van Vinco

Vinco

Absoluut GEEN slechte film!

Het enigste wat ik jammer van deze film vond is dat het wat weg had van x-men,iedereen heeft in elektra zijn eigen apparte mutatie gaven!

Maar de special effects waren zkerz strak!

Kortom 3,5 ster

avatar van moviefreak1

moviefreak1

mooie vrouw om naar te kijken , en dat doe ik dus ook , maakt deze hele film (goed) , en trouwens de special effect mogen er ook wel zijn .

avatar van ukman

ukman

Vanaf wanneer is deze te huur/te koop. Of is ie dat al?

avatar van [==>sjibie<==]

[==>sjibie<==]

dit was echt een slechte film

normaal ben ik zot van zo'n "ninja" films

maar nu viel ik echt in slaap ...

ik denk dat het vooral aan het acteertalen van elektra ligt

Ik vindt het nogal laag, persoonlijk.

=> 0,5*

avatar van krabat

krabat

sjibie schreef:

was echt een slechte film

normaal ben ik zot van zo'n "ninja" films

maar nu viel ik echt in slaap ...

ik denk dat het vooral aan het acteertalen van elektra ligt

Ik vindt het nogal laag, persoonlijk.

volgens mij ben jij ook de enige kenner op het gebied van acteertalen......

avatar van SpikeR

SpikeR

Ik vond de uitleg hoe zei zo gekomen is in een te ramp tempo gaan aan het begin van de film..later werd dit wel enigzins opgelost door wat fragmenten.

Al met al een redelijk goede film

3 ster

avatar van Waku

Waku

Had eigenlijk helemaal niets verwacht van deze film maar hij viel me 100% mee!!

Afgezien van het verhaaltje dan want dat gaat kant noch wal.De special effects in deze Elektra zijn echter een genot om naar tekijken en ook de gevechtscenes zitten

goed inelkaar.Door de prettige verschijning van Jennifer Garner en het actierijk geheel is Elektra best te pruimen en kijkt de film leuk weg.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

De vergelijking met Daredevil en X Men is deels terecht, al denk ik dat Elektra het nivo van de meeste andere superheldfilms (marvel comics style) niet haalt. Toch vind ik het géén slechte film. Voor hen die het bagger vinden het volgende: dan heb je nog nooit een echte flutfilm gezien, en ben je waarschijnlijk behoorlijk verwend op filmgebied. Er zijn in de jaren 40/50 meer topfilms gemaakt dan in de daaropvolgende 45 jaar. Maar films kunnen toch een mooi stukje amusement zijn zonder de kwaliteiten van een cinematografisch meesterwerk te hebben ! Er worden verdomd weinig topfilms gemaakt, zeker in dit genre, toch zijn de veel films geschikt om een avondje of middagje aan te spenderen. Ik begrijp toch niet waar al die mensen die er een hobby aan hebben om elke keer weer nieuwe films op deze site af te breken mee bezig zijn. Niets is zo makkelijk als een film afkraken, dat kun je al doen zonder ook maar één minuut van een film gezien te hebben, positieve kritiek vraagt net iets meer brainpower. Voor hen die Elektra nog niet gezien hebben, een prima film, de moeite van het bekijken waard.(3,5 sterren)

avatar van matthijs_green

matthijs_green

AardeWerk schreef:

Ben ik het helemaal mee eens ik heb hem ook een 3,5 gegeven.....

avatar van The_Game

The_Game

Vergeleken met DareDevil is deze film erg leuk en aardig. Verder is hij helemaal geflopt waar ik niet echt mee eens ben. De film is simpel, maar vermakelijk... verwacht dus geen hoogstandje

avatar van REGENCY

REGENCY

Er is zelfs een rolletje voor Bob (the beast) Sapp.

Ik heb me niet verveeld bij deze film, al zal die nooit in mijn top 10 komen.

3**

avatar van V

V

Lekkere actiefilm met de broodnodige clichés, maar dat dondert niet. Sapp is idd even in beeld (te kort als je het mij vraagt), de actie is redelijk en de special effects zijn zeer goed. 3*

En een vervolg zal er zeker komen gezien het einde.

avatar van Film Pegasus

Het is omdat ik van dit genre hou, dat hij toch nog leuk was om te zien. Films als Daredevil, The Punisher of Elektra zijn gewonen doorsnee Marvel-films met weinig verhaal in een mooie verpakking. Voordeel van Elektra is dat de film als Spin-Off op gelijke hoogte staat met Daredevil omdat die ook niet zo speciaal was. Maar toch is deze film een pak minder origineel dan pakweg the Punisher of Hell Boy en zeker als de beter Marvel-figuren X-Men of Blade. Leuk om een keer te zien, maar ik denk dat ik de film volgende maand al vergeten ben...

avatar van Anakin01

Anakin01

Deze vond ik wel een goede film, heb er me zeker mee vermaakt!

avatar van pardalis

pardalis

Een onderhoudende film die het vooral van zijn effecten moet hebben. Het verhaal op zich is heel matig. Garner speelt zowiezo goed, ben al langer een fan. Een echt vervolg op daredevil vond ik het niet, daarvoor miste ik iemand erin die er echter werd uitgeknipt (gezien in de extra's). Niet echt om nog eens te bekijken, maar zeker niet om af te breken....

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

Toen ik hem ging huren kreeg je er een gratis condoom bij... Waarom dat noodzakelijk was weet ik ook niet, waarschijnlijk om je halfweg de film met iets anders bezig te houden zodat je hem goed vond.

0.5* voor deze slechte film die comic verfilming dalen van niveau, hopelijk maakt spidey alles goed in deel 3

avatar van mkok

mkok

Ik sluit me bij somminge berichten aan,.. niks van verwachten dan valt ie 100% mee,...

avatar van as

as

Regisseur Bowman wil nog een vervolg maken. Zitten we daar op te wachten?

avatar van Moviemani@

Moviemani@

Vond het een vermakelijke film, die me geen seconde verveelde. Geen hoogstaand niveau maar wel onderhoudend. De scenes met de tattoo-kerel waren knap gemaakt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Had er veel meer van verwacht. Zonde van zo'n prima actrice. Het einde viel wel mee, maar had meer actie en spanning van een film gebaseerd op een Marvel strip verwacht. Zit niet te wachten op een sequel.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond t wel een goeie film, het verhaal was niet heel bijzonder, maar wel leuk om een keer te kijken.

avatar van BlueSword

BlueSword

leuke film, mooi vrouw.

had de gevechten wel vetter verwacht, viel wel een beetje tegen...

in het begin ging alles wel een beetje snel, later werd het gelukkig wel weer wat duidelijker.

avatar van rondh

rondh

AardeWerk schreef:

Ik mag jou wel. Een film hoeft, na mijn mening, niet echt super goed inmekaar te zitten. Als de film maar vermaakt. Natuurlijk kijk je naar een film met een bepaalde bedoeling. En als die dan tegenvalt hoef je hem niet meteen een laag cijfer of een negatieve kritiek erop te geven. Daarbij vind ik het raar als je een film 1 ster geeft. Dan is bijna alles slecht in een film. Ik moet zeggen dat ik dat nog nooit heb meegemaakt. Ik vind bijna altijd wel een positief iets in een film.

Netzoals deze film, is dit gewoon een lekkere wegkijker. Zeker niet de beste. Maar het is zeker geen onvoldoende. Ik heb me lekker vermaakt met de actiescenes. Ik hou sowieso wel van superhelden verhalen.

Dit is gewoon een film van 'niet nadenken en gewoon kijken en amuseren'. Meer niet.

avatar van koreaan

koreaan

Deze film neemt een hele andere wending na het avontuur met daredevil. Niet te min is het een zeer aardige film geworden. In het begin is het even afwachten, want het wordt niet duidelijk wat er allemaal is gebeurt in de tussentijd. Al moet ik wel zeggen dat jennifer wel een mooie meid is Gewoon lekker kijken deze film. 3*

avatar van darkcity

darkcity

Wel vermaakt maar echt bijzonder is het niet, te weinig/saaie aktie en een belachelijk verhaal en ik kon er niet uit opmaken dat Jennifer Garner nou een superheld speelde.

Voor de rest gewoon te matig, niet altijd boeiend, af en toe saai maar, en die bad guys waren wel zo dood zeg, echt suf gewoon.

Wel goede effecten, maar dat kan de boel niet echt redden. 2.5 ster.

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Wat had dit eigenlijk met daredevil te maken?

Beetje voorspelbare film, maar goed. 2 sterren

avatar van teus66

teus66

Ik ben wel een liefhebber van dit genre en vond het een onderhoudende film, hij verveelde me nooit en ik bleef geboeid tot het einde. Sommige dingen waren idd wat overtrokken, maar een slechte film vond ik dit zeker niet. Geluid en beeld op de DVD zijn dik in orde.