• 9.370.299 stemmen

Genre: Drama / Actie

Geregisseerd door: Stuart Heisler

Met onder meer: Susan Hayward, Robert Preston en Pedro Armendáriz

Plot Tulsa

Het stadje Tulsa in Oklahoma staat aan de beginavond van een grote vlucht voor de olie-industrie. Na een conflict met de Tanner Oil Company, wordt de vader van Cherokee Lansing dood aangetroffen. Cherokee wil wraak nemen door zelf een oliemaatschappijtje te beginnen en huurt daarvoor olie-experts Brad Brady en Jim Redbird in. De zaken lopen goed en de twee vrienden willen het olierijke land beschermen tegen de machtige olie-industrie. Cherokee heeft echter andere plannen, verblind door macht en rijkdom.

Cherokee Lansing

Bruce Tanner

Pinky Jimpson (Narrator)

John J. 'Johnny' Brady (as Edward Begley)

Homer Triplette

Steve, Cherokee's Ranchhand

Nelse Lansing

Candy Williams

avatar van Biosguru

Biosguru

Halve punt erbij omdat ik na 10 jaar nog vrij goed weet waar deze film over ging. Dat is vrij zeldzaam.

avatar van Dk2008

Dk2008

Biosguru schreef:

Terwijl er in het stemoverzicht staat van 4.0 naar 3.5

avatar van Biosguru

Biosguru

He ja, je hebt gelijk. Was eerst een 4.0 nu idd een 3.5. Dacht dat de stand voor mij op 3.0 stond toen ik de stem aanpaste.

avatar van Dk2008

Dk2008

Toch wel wat matige film, over oliebaronnen. Ik geloof dat ik dat vroeger ook al vond. Ware het niet dat de vele combinaties met achtergrondfilms best nu storend werken en dit zal vroeger wel niet zo grote rol hebben gespeeld. Heb hem enorm lang uitgesteld om hem weer eens te herkijken. Maar boeide nauwelijks. Ben ook nooit zo weg geweest van Susan Hayward, hoewel ze doet het wel aardig. (Al in 1975 overleden en speelde vooral in films uit de jaren '40 en '50) De film is in kleur, aan het eind wat explosies....Chill Wills de stem van Francis de sprekende ezel, zingt hier een aantal liedjes. 3.0

avatar van clubsport

clubsport

Aardige film over een vrouw die de concurrentie aangaat met een grote oliebaron begin vorige eeuw

maar verder niet echt heel byzonder .