• 9.376.205 stemmen

The Heart Is Deceitful above All Things (2004)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Japan

Geregisseerd door: Asia Argento

Met onder meer: Asia Argento, Jimmy Bennett en Dylan Sprouse

Plot The Heart Is Deceitful above All Things

"Behind the greatest hoax of our time is the heartbreaking story that started it all."

Jeremiah heeft een miserabele jeugd. Hij gaat van het ene na het andere pleeggezin. Zijn labiele moeder (Argento) weet hem hieruit te krijgen en ontfermt zich over hem. Ze komen terecht in een spiraal van tegenspoed.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Young Jeremiah

Psychologist

Grandmother

Grandfather

Older Jeremiah

Social Worker #1

Older Jeremiah

Mooie titel, prachtig affiche en... goed boek ?! (J.T. LeRoy)

Bloompje

ah je bent me voor. Ik wou deze film twee weken geleden al toevoegen (premiere in Cannes), maar omdat ik geen goeie foto had kon ik deze dus niet toevoegen. Soit, de film heeft een indrukwekkende cast dus ik ben benieuwd.

Marilyn Manson is ook van de partij. Ditmaal niet in zijn bekende outfit en make-up.

Het gelijknamige boek is bijna letterlijk de autobiografie van J.T. LeRoy.

Lees de opmerkelijke overeenkomsten uit de korte biografie van J.T. LeRoy die op imdb staat:

Jt was born to a very young mother and raised by his strictly religious grandparents until his mother turned 18. The rebellious Sarah came back to claim back her son and take him on a hellish road trip which lasted for a large chunk of JT's childhood. His drug-addled mother drifted in and out of a string of failed relationships and often pretended her young son was her little sister... dressing him up as a girl in order to make him appear less 'threatening' to her many men. Sarah often worked as a prostitute in order to fund her drug habit and this was a career that he later found himself stuck in until finally, at the age of 14, he ended up in a child-crisis unit, where he was advised to start writing by his therapist. It was found he had a gift for it and he began publishing under the name 'Terminator.' He has published two books as of yet and both are semi-autobiographical; The Heart is Deceitful above all Things and Sarah.

avatar van jassonn

jassonn

Goh,Marylin Manson.....

Bloompje

Mooi Mooi. Tis nu wachten op een release he.

avatar van jassonn

jassonn

Hoe is hij in Cannes ontvangen dan?

jassonn schreef:

Hoe is hij in Cannes ontvangen dan?

Heel goed heb ik gehoord. Wat een release kan bespoedigen, denk ik dan.

De film is aangekocht door Paradiso Films, dus de film zal in Nederland en België uit komen.

avatar van T.O.

T.O.

LeRoy was toch ook betrokken bij Elephant?

avatar van Macmanus

Macmanus

T.O. schreef:

LeRoy was toch ook betrokken bij Elephant?

Ja ze had meegeschreven aan het verhaal geloof ik.

Hij was een keer bij RAM deed me een beetje denken aan Andy Warhol.

Sarah was trouwens een goed boek.

Macmanus schreef:

Ja ze had meegeschreven aan het verhaal geloof ik.

Hij was een keer bij RAM deed me een beetje denken aan Andy Warhol.

Ik begrijp je twijfel, maar het is toch echt een HIJ.

avatar van Macmanus

Macmanus

als jij het zegt

avatar van gotti

Een film om egr naar uit te kijken. Het eerder genoemd topic bij R.A.M. heb ik destijds ook gezien en hierdoor ben ik heel erg benieuwd geworden naar de boeken van Leroy. Destijds zeiden ze ook dat dit boek vertaald zou worden.

vivian

ken je nog dat jongetje uit big daddy julian? dat was gespeeld door een tweeling dylan & cole sprouse. zei spelen jeremiah in de film.

ik ben echt benieuwd naar de film

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Het boek is zwaar ziek om te lezen, wel erg fascinerend maar man o man wat een ellende dat is echt niet normaal meer, ik ben heel benieuwd hoe ze dat op film gaan zetten!

mini-spoiler:
In het boek is het overigens de MOEDER die de oorzaak is van alle ellende en is Jeremiah juist best wel happy bij z'n pleeggezin

vivian

weet iemand wanneer deze film op dvd verschijnt?

avatar van starbright boy

Duurt hoop ik nog even. Ik wil eerst een biosrelease.

avatar van danuz

danuz

Als deze in bios komt, dan ben ik in de bios te vinden

avatar van Diesel

Diesel

De enige reden voor mij om deze film te zien is Asia Argento.

vivian

heeft iemand van jullie het boek gelezen?

avatar van gotti

Heb hem wel, maar ben d'r nog niet in begonnen. Hetzelfde met Sarah (ook van J.T. Leroy).

vivian

ik denk dat ik the heart ook ga kopen

heb je ze in het engels of nederlands?

ik weet wel dat sarah in het nederlands is, maar the heart toch niet?

avatar van gotti

Heb ze beide in het Engels.

avatar van gotti

Komt dit ook nog in Nederland uit?

avatar van profiler

profiler

Na de uitzending van RAM heb ik de boeken "Sarah" en "The Heart..." via internet besteld (beide in het engels). In beide boeken beschrijft JT LeRoy op bijzondere wijze over zijn jeugd. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de verfilming van "The Heart".

Onlangs zag ik trouwens dat de film afgelopen vrijdag (20 mei) te zien was in Amsterdam tijdens het Nederlands Transgender Festival. Helaas kon ik vrijdag niet in Amsterdam zijn en heb ik de film dus gemist. Hopelijk betekent dit wel dat de film binnenkort in heel Nederland te zien zal zijn!

avatar van danuz

danuz

Ik ben op dit moment bezig met het gelijknamige boek. Erg mooi en ben nu nog meer benieuwd naar de film.

Heb hem wel zien liggen in de Boudisque in Utrecht, maar dit was een Italiaanse import. Voor 22 euro wacht ik toch nog even op een Nederlandse/Engelse editie.

avatar van profiler

profiler

24 november 2005 zal deze film op DVD worden uitgebracht.

Verpakking: Amaray Keep Case

Distribiteur: Paradiso Home Entertainment

Lengte: 94 minuten

Geluid: Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9 Anamorphic / Breedbeeld Anamorphic (1.85:1)

Taal: Engels

Ondertitels: Nederlands

avatar van pietje punk

pietje punk

eindelijk weereens een film met Winona yeeeey! ookal was het een kleine rol!

ik vind het geniaal hoe asia zich neer kan zetten in haar eigen films! ik vind Asia Argento een van de beteren in de film wereld op dit moment! dit is echt een goeie film, ookal zal je dat niet denken met zon totaal onaantrekkelijke cover.

enorm goed gespeeld, geweldig verhaal, blijft boeien

zeker 4* waard!

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Moeilijk wat hier nu precies van te denken. Lang geleden dat ik nog zulke dubbele gevoelens aan film heb overgehouden.

Het camerawerk was het eerste wat me in het oog sprong. De eerste scènes wekken al meteen de indruk dat dit geen standaard filmpje gaat worden. Het gebruik van een groothoeklens, slowmo's en minder conventionele angles wekken onmiddelijk m'n interesse.

Naarmate de film vordert treed er wat mij betreft toch wat een overkill op aan tricks en trucs waardoor het geheel nogal gekunsteld over komt. Niks mis met visuele opsmuk, maar indien niet altijd geslaagd, verliest het z'n functionaliteit.

Ook het acteerwerk is vaak van hetzelfde slag. Nogal aangezet en overdone. Vooral de nog jonge Jimmy Bennet vond ik niet altijd geloofwaardig overkomen. Argento kon ik best pruimen, hoewel het leek alsof ze enkele maanden voor de opnames nogal vaak met Courtney Love had opgetrokken.

Een leuke bijkomstigheid waren de kleine rolletjes. John Robinson (die uitblonk in Elephant), Jeremy Sisto en Michael Pitt hebben zich voor mij in het verleden stuk voor stuk bewezen en vormen een leuke traktatie.

Het verhaal is aangrijpend en indien het niet gebaseerd was op waargebebeurde feiten, amper geloofwaardig. Ondanks de hierboven vermelde missers, zindert de film toch nog steeds na. Herziening over een aantal weken is misschien een optie, maar voorlopig houd ik het op 2,5*. De kans dat deze omhoog gaat is even groot dan dat hij een sterretje naar beneden gehaald wordt. Overigens wel benieuwd wat de rest hier van denkt. Sb-Boy, danuz, Kapp,...?

Edit: J.T. LeRoy blijkt trouwens een literary hoax te zijn, dus is er van een autobiografie geen sprake.