• 9.370.972 stemmen

Ren Zhe Wu Di (1982)

Actie / Drama | 107 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Five Element Ninja / Five Elements Ninjas / Chinese Super Ninjas / Super Ninjas / 五遁忍術

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Cheh Chang

Met onder meer: Ricky Cheng Tien-Chi, Meng Lo en Chan Pui-Sai

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Ren Zhe Wu Di

"Stronger than the Dragon... More powerful than the Tiger... Call them the SUPER NINJAS!"

De jonge vechter Shao Tien-hao wil wraak nemen op de ninja die zijn broer en meester heeft vermoord. Hij krijgt daarbij de hulp van zijn 'nieuwe' meester en bijbehorende leerlingen.

avatar van pascal83

pascal83

Deze martial-arts film heeft maar liefst een gemiddelde van 8.4 (130 stemmen) op IMDB. Is deze film echt zo goed?

avatar van as

as

Ah dacht al dat ik iets herkende. Dat is een van de spelers uit The crippled avengers. Deze film is ook van dezelfde regisseur.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Wat een ontzettend lelijke poster zeg. Maargoed, deze film is echt het klassieke voorbeeld van een goede kung fu film. Veel gevechten met veel verschillende en wapens en verschillende stijlen. Ontzettend veel bloed, en een ontzettende simpele plot. Mooie kostums en decors, en het is echt een kwaliteit film. Maargoed deze film brengt echter niets nieuws in de genre, dus een 4/5 lijkt mij wel zo geschikt

avatar van marzuq

marzuq

Jazeker deze is erg goed!! Beter bekend als 5 element Ninjas. Ik koester de videoband. Verhaal loopt inderdaad zoals boven beschreven, maar het leuke zijn de genoemde 5 element ninjas (hoog wu tang clan gehalte) als tegenstander, water, vuur, aarde boom en lucht als ik mij niet vergis. Nostalgia ten top!~

avatar van balosa

balosa

nee marzuq niet lucht maar goud, verder best een aardige film, de gevechten waren wel redelijk maar ik vond ze niet top ik heb betere gezien (persoonlijk vind ik Twin Warriors (1993) erg goed)

avatar van stephan73

stephan73

Ik ben niet zo thuis in de films van de Shaw Brothers, maar deze smaakt naar meer.

Een erg goede kung fu film, waarin een groep te maken krijgt met ninjas.

Lekker bloederig en met erg goede vechtscenes (vooral wanneer enkele mannen op zoek gaan naar de 5 elementen).

De dubbing is, zoals meestal, niet al te best, maar dat hoort bij dit soort films.

avatar van Ramon K

Ramon K

Waar te verkrijgen? Of moet ik dan over op VHS?

avatar van stephan73

stephan73

Ik heb hem inderdaad op VHS!

Maar hij is ook op DVD verschenen (OOP, maar niet al te duur via Amazon marketplace).

Amazon.com: Chinese Super Ninjas: Cheng Tien Chi, Chen Pei Hsi, Lung Tien Hsiang, Chang Cheh: Movies & TV

avatar van Ramon K

Ramon K

Dank U! Ik zal er eens achteraan gaan.

Volgens mij is dit namelijk 1 van de grote Shaw Bros klassiekers die Celestial nog niet uitgebracht heeft. Wil 'm graag zien. Dan maar een dub.

avatar van Friac

Friac

Heerlijk spektakel!

Deze film haalt de kleine jongen in iedereen naar boven: het gaat immers over ninja's Gedurende de hele film kan je als actieliefhebber je hart ophalen aan de ninja's (wat een supercoole filmpersonages blijven het!) en de vele wapens, die gecombineerd worden in schitterende gevechtssequenties, waarvan sommigen tot de beste behoren die ik al gezien heb. Bijzonder veel variatie: de film bestaat voor 90% uit allerlei duels, maar weet toch niet te vervelen. Dit wegens de leuke camp (de manteltjes van de helden en de typische over-the-top momenten) en de aanwezigheid van ninja's, wapens en het gegeven van de "vijf elementen"-ninja's, waarbij vooral de Aardeninja's bijzonder cool waren.

Five Element Ninja's is een heerlijke guilty pleasure die weet te entertainen van begin tot einde. Een mooie 3,5*!

avatar van cucciolo

cucciolo

Jaaah mijn jeugdsentiment hier op MM hihi. Tig malen gezien, blijft rechtovereind met echt martial arts vakmanschap en toffe Chinese cinema.

avatar van richette

richette

pascal83 schreef:

in dit genre?ja absoluut

Tegenvaller.

Op de één of andere manier is het niet makkelijk een goede film te maken over ninjas. Nochthans zijn het de meest mysterieuze van alle martial arts vechters, met coole moves en gave technieken. Jammer genoeg zijn de film eromheen meestal niet te harden.

Ook hier weer, hoewel het me enigszins verbaasde aangezien Cheh Chang toch wel een degelijk martial arts filmpje in te vingers heeft. Misschien omdat de focus te weinig op echte gevechten en choreografie komt te liggen en daarom de plastieken wapens, zéér matige editing en het geverfde bloed wat meer opvallen. De ninjas zijn in ieder geval aan de duffe kant en de gevechten, waar de film bijna uitsluitend op teert, zijn eerder aan de saaie kant.

Daarbij is het ook aan de repetitieve kant. Eerst zie je de vijf groepen ninjas een keertje brandhout maken van de martial artists, daarna moeten de vijf groepen ninjas er één voor één aan geloven. En dan heb je zowat de hele film wel gehad. Mnee, heb al betere Chang films gezien, dit was het niet echt.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Cheh Chang is zeker een top regisseur in zijn genre en heeft heel wat fantastische martial arts films afgeleverd. Uiteraard waren er ook films die minder van amusement waarde waren, maar in grote lijnen toch topfilms. Ik ben in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw opgegroeid met dit soort films. Elke zondagmiddag om 16.30 uur zat ik in onze lokale bioscoop om weer zo;n kung fu film te kijken en toen ik begin jaren 80 mijn eerste videorecorder kocht VHS ( wat toen heel duur was ) dit soort kung fu films uit de videotheken kwam. Voor mij is dit soort films nostalgie en ben de afgelopen jaren dus ook flink dit soort films aan het verzamelen geweest. Kan dus ruim putten uit mijn verzameling. Deze film krijgt een 3.5