• 9.370.370 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Roy William Neill

Met onder meer: Jack Holt, Fay Wray en Dorothy Burgess

Plot Black Moon

"Love battling against the sorcery of the jungle!"

Een jong meisje dat op een tropisch eiland woont, verliest haar ouders aan voodoo. Hoewel ze erin slaagt het eiland te ontvluchten, wordt er een vloek over haar uitgesproken. Jaren later, als volwassene, voelt ze een sterke drang om terug te keren naar het eiland om haar verleden te confronteren. Haar man, haar dochter en haar kindermeisje gaan met haar mee.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Stephen Lane

Kala, the priest

John Macklin

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een jong meisje dat woont op een tropisch eiland verliest haar ouders die in een voodoo-ritueel geofferd worden. Hoewel ze erin slaagt om van het eiland te ontsnappen, is er een vloek gelegd op haar. Jaren later, als volwassene, voelt ze een sterke drang om terug te keren naar het eiland en geconfronteerd te worden met haar verleden. Haar man, haar dochter en haar kindermeisje gaan mee met haar, maar eenmaal ze terug op het eiland arriveert, geraakt ze in de ban van de voodoo-rituelen van de lokale bevolking en begint haar onvermijdelijke afdaling in de waanzin, met desastreuze gevolgen voor haar gezin. In mijn ogen een erg gedateerde horrorfilm. Toch zijn er personen die van deze met een beperkt budget gemaakte prent houden. Een geslaagde angstsfeer vind ik er echter persoonlijk niet in terug.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Help, negers! Daar moest de angst toch vooral uit voortkomen, want erg spannend is het gebeuren verder niet. Enge, donkere bewoners van het eiland met hun gekke ritueeltjes en offers, met het constante gedreun van drums in de verte. Fay Wray speelt het weer met groots gemak in deze '34 horrorfilm van Neill, wiens oeuvre ik ongetwijfeld nog verder ga verkennen. Deze Black Moon heeft inderdaad een kleine following die meer in de film zien dan ik en Mac Hammer Fan. Uit de tijd dat zombies nog gehersenspoelde mensen waren (voodoo) en niet de levende doden. Einde is het absolute hoogtepunt van de film. Qua muziek erg smaakvol en behoorlijk groots opgezet.

Oh ja, en een dikke plus omdat er een keer géén comic relief in zit!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik sluit me aan bij de recensie van Mac Hammer Fan. Het heeft een broeierig sfeertje maar de film blijft teveel hangen in drama en gepraat. Ik mis een echt conflict en chaos. Pas op het einde wordt het nog een beetje spannend, maar het is allemaal een beetje te weinig.